پایگاه خبری آفتاب
۱۸ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 08 June 2026
کد خبر:۶۶۵۶۴
۱۰:۲۳
۱۳۸۶/۰۸/۲۰
در سرمقاله ارگان مؤتلفه مطرح شد:

سؤالات تند و تیز بادامچیان از حجاریان

۱۰:۲۳
۱۳۸۶/۰۸/۲۰
به گزارش آفتاب نیوز، آفتاب: «اسدالله بادامچيان» قائم‌مقام حزب مؤتلفه در سرمقاله شماره اخیر ارگان این حزب به انتقاد از اظهارات اخیر «سعید حجاریان» عضو ارشد جبهه مشارکت پرداخت. بادامچیان با اشاره به مصاحبه اخیر حجاریان با سایت اینترنتی «روزآنلاین» نوشت: «اين مصاحبه با مطبوعات و پايگاه‌هاى ايرانى داخلى صورت نگرفته است و بنابراين سوالات فراوانى را پديد آورده است که شايسته است در آستانه انتخابات مجلس هشتم اصلاح‌طلبان پاسخ‌هاى شفاف و اقناع‌کننده‌اى به اين پرسش‌‌ها بدهند». 

متن مصاحبه حجاریان [کلیک کنید]

بادامچیان مطلب خود را چنین ادامه داده است: حجاريان سه محور را مطرح کرده است:
به شرط تعويض ترکيب سياسى مجلس فعلى در مجلس هشتم، اميد مى‌رود:
1- بتوان به آرمان‌هاى دموکراسي، آزادى و توسعه نزديک شد.
2- بتوان به تنش‌زدايى و صلح در سطح بين‌المللى نزديک‌تر شد.
3- اين کار لاجرم متناظر با تغيير ترکيب دولت، از صدر تا ذيل نيز خواهد بود.

قائم‌مقام حزب مؤتلفه در ادامه سرمقاله نشریه «شما» این سوال را مطرح کرده است: منظور اصلى حجاريان از اين سه موضوع چيست؟

وی توضیح می‌دهد: مى‌دانيم بوش در پيام سالانه خود و در سخنانش درباره ايران اظهار مى‌دارد که طرفدار روى کار آمدن طرفداران دموکراسي، آزادى و حقوق بشر در ايران است. بوش در پيامى به مناسبت انتخابات رياست جمهورى نهم به صراحت از مردم ايران خواست به اصلاح‌طلبان طرفدار دموکراسى و آزادى در ايران راى دهند.بوش و رايس و غربى‌ها همواره از ايران خواسته‌اند از حزب الله لبنان، حماس و ... حمايت نکند وايران را متهم به تنش‌زايى در منطقه مى‌کنند. غربى‌ها هميشه به بهانه صلح‌خواهى براى فلسطين، از ايران خواسته‌اند که در کار صلح با اسرائيل کارشکنى نکند.

بادامچیان می‌افزاید: از اين‌رو حجاريان و اصلاح‌طلبان پاسخ دهند که آيا اين مطالب حجاريان، پيامى براى آمريکا و غرب است که اگر در انتخابات مجلس هشتم موفق شوند، همان سياست آمريکا و اروپا را اجرا مى‌کنند؟ اينکه حجاريان مى‌گويد اگر موفق شوند، از صدر تا ذيل دولت را تغيير مى‌دهند تا آن مقاصد برآورده شود يعنى چه؟ آيا يک تصفيه دسته جمعى را در نظر گرفته‌اند؟چرا همه مسئولان دولت را که از همه تفکرات و سليقه‌ها هستند همه را تغيير مى‌دهند؟ به جاى آنها چه کسانى را مى‌خواهند بگمارند که آن مقاصدى که موازى با مقاصد آمريکاست برآورده سازند؟

وی سپس این سؤال را مطرح می‌کند:«آيا اصلاح‌طلبان در پى يک کودتاى همه جانبه در دستگاه دولت هستند!».

بادامچیان در ادامه آورده است: چرا حجاريان که استراتژيست اصلاح‌طلبان است در اين مصاحبه‌ هيچ حرفى از اصول قانون اساسي، نظام جمهورى اسلامى و خواست‌هاى ملت مسلمان ايران به ميان نياورده است؟ چرا هنگامى که از وى سوال شده که آيا شما افقى براى حل مشکل انرژى هسته‌اي، با حفظ مصالح ملى در حضور همين دولت مى‌بيند؟ جواب مى‌دهد نه! و چرا وقتى از او مى‌پرسند آيا شما احتمال حمله محدود يا گسترده نظامى به ايران را واقعى مى‌بينيد؟ پاسخ مى‌دهد بله. آيا آن نه و اين بله، مطابق مصالح ملى است؟

قائم‌مقام مؤتلفه سپس این نکات را یادآور می‌شود: در بهمن 85 رايس، حمايت و تقويت از اصلاح‌طلبان را همراه دولتهاى به قول او مسئوليت‌پذيرى چون مصر، اسرائيل و ... علنى بيان کرد. بى‌بى‌سى در 16/11/85 نامه 16 موسسه تحقيقاتى مهم انگلستان به دولت بريتانيا را مطرح کرد که به صراحت از دولت انگليس خواسته بودند از اصلاح‌طلبان داخل ايران حمايت کند و آنها را تقويت نمايد. در ايام انتخابات 24 آذر 85، طبق مقاله روزنامه اعتماد، راديو تلويزيون VOA آمريکا از مردم ايران دعوت مى‌کرده به اصلاح‌طلبان!! راى دهند.

وی براین اساس می‌پرسد: آيا مواضع حجاريان در راستاى همين مسائل است؟ اگر نيست به ملت ايران توضيح دهد.مواضع آقاى حجاريان را نمى‌توان ساده و کم اهميت دانست. اصلاح‌طلبان نيز اگر پاسخ صحيح و شفاف به ملت ندهند خود را در معرض شک مردم نسبت به خودشان قرار مى‌دهند.

بادامچیان با بیان اینکه «هر فرد عادى آشناى با سياست مى‌داند که اين نوع موضع‌گيرى حجاريان، حتما اهداف و مقاصدى را در بردارد» و «آمريکا و اروپا نيز نسبت به اين مواضع، بى‌توجه نيستند»، می‌نویسد: پس اين احتمال مطرح مى‌شود که آيا به راستى کاسه‌اى زير نيم کاسه است؟ آيا آقايان کروبي، خاتمى و اصلاح‌طلبان پاسخى دارند؟ آيا پاسخ مى‌دهند يا باز مانند بهمن و اسفند 85 در برابر بى‌بى‌سى و رايس و اظهار حمايت صريح آنها از اصلاح‌طلبان که سکوت کردند، سکوت خواهند کرد؟

قائم‌مقام مؤتلفه در پایان چنین نوشته است:«سکوت اصلاح‌طلبان، اتهام را متوجه آنها خواهد ساخت و ترديد درباره آنها را افزايش خواهد داد. هر طور صلاح بدانند!!»
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha