پایگاه خبری آفتاب
۱۸ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 08 June 2026
کد خبر:۶۶۷۴۲
۲۰:۵۵
۱۳۸۶/۰۸/۲۲

منظور احمدی‌نژاد از اداره دیپلماسی به تنهایی چیست؟

۲۰:۵۵
۱۳۸۶/۰۸/۲۲
به گزارش آفتاب نیوز، آفتاب:‌ یک عضو کمیسیون امنیت ملی اظهار داشت: «منظور احمدی‌نژاد از اداره سکان سیاست خارجی توسط رئیس‌جمهور به تنهایی به معنای تغییر رویکردهاست و به هیچ وجه به معنای تصمیم‌گیری‌های شخصی نیست». 

جواد جهانگیرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در خصوص اظهارات احمدی‌نژاد در دانشگاه علم و صنعت مبنی بر اینکه «سیاست خارجی کشور را رئیس جمهور به تنهایی اداره می‌کند»، گفت: «اینکه رئیس جمهور در بحث روند عملکرد وزارت خارجه انتقاداتی اساسی داشته باشد از همان ابتدای به قدرت رسیدن این سخنان را می‌گفتند. وقتی در توضیح درباره وزیر پیشنهادی به مجلس آمد درباره توانایی آقای متکی در جهت توسعه روابط خارجی و همچنین هماهنگی و همگامی با رئیس جمهوری سخن گفت». 

وی افزود: «نه در ایران بلکه در بسیاری کشورهای جهان بار تعیین رویکرد و جهت‌گیری سیاست خارجی بر عهده رئیس دولت است. همانطور که بار تعیین جهت و رویکرد اقتصادی یا امنیت داخلی. اما مطمئنا سخنان رئیس جمهور نافی تلاش‌های مسئولان وزارت خارجه و کارشناسان آن نیست». 

این نماینده اصولگرای مجلس درباره تأکید رئیس جمهور روی «اداره سیاست خارجی به تنهایی» نیز گفت: «به نظر می‌رسد نظر ایشان عمدتا بار تغییر رویکردها و جهت‌گیری‌ها نیست. در وزارت خارجه به عنوان یک ساختار انسجام یافته بخش تصمیم‌گیر – تصمیم‌ساز و مجری وجود دارد. برداشت شخصی من این است که منظور آقای احمدی‌نژاد تصمیم‌گیری فردی نیست والا ما غیر از ظرفیت وزارت خارجه، شورایعالی امنیت ملی را داریم که در آن فرماندهان عالی نظامی، امنیتی و نمایندگان مقام معظم رهبری سیاست‌های کلان دیپلماسی را به دبیرخانه شورا و وزارت خارجه ابلاغ می‌کنند و آنها موظف به اجرا هستند». 

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پایان اظهار داشت: «آقای احمدی‌نژاد در کنفرانس مطبوعاتی اخیر وقتی بحث استعفای آقای متکی پیش آمد به شدت از وزارت خارجه حمایت کرد».
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha