
آفتاب: دستگیری «گری كاسپاروف» قهرمان سابق شطرنج جهان و رهبر حزب مخالف دولت روسیه اوضاع در این كشور را تنها یك هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری به شدت بحرانی كرده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقامات امنیتی روسیه كاسپاروف را به اتهام رهبری تظاهرات علیه رئیس جمهور بازداشت كردند. بدین ترتیب، روسیه باید خود را برای تظاهراتی گسترده مهیا كند.
كاسپاروف به جرم سازماندهی یك تجمع بدون مجوز و بیتوجهی به اخطارهای پلیس به پنج روز حبس محكوم شد. او در جمع خبرنگاران با بیاساس خواندن اتهامات خود، رییس جمهور روسیه را به بهرهگیری از روشهای ارعاب و تهدید متهم كرد.
كاسپارف طی سخنانی كه از رادیو اكو مسكو پخش شد، اظهار داشت: آنچه كه امروز در دادگاه رخ داد باوركردنی نیست. روال دادگاه به شدت نقض شد. طبیعتا من درخواست تجدیدنظر خواهم كرد ولی دیگر نمیتوان درباره عدالت صحبت كرد.
قهرمان سابق شطرنج جهان گفت: مقامات در حال نقض تمام حد و حدود ممكن و غیر ممكن هستند. من از تمام طرفداران خودمان میخواهم كه تسلیم این ارعاب و تهدید شوند.
مخالفان پوتین قصد دارند كه امروز تظاهرات دیگری را در سن پترزبورگ ترتیب دهند. ائتلاف روسیه دیگر تحت رهبری گری كاسپارف روز شنبه یك تجمع و راهپیمایی بدون مجوز را در مركز مسكو برگزار كرد و چپ گرایان افراطی، میانهروها و اصلاح طلبان لیبرال مخالف سیاستهای پوتین را گردهم جمع كرد, اما كاسپارف در جریان این راهپیمایی دستگیر شد.
پلیس ضد شورش روسیه كاسپارف و یكی از محافظان شخصی وی را دستگیر و به زور سوار یك اتوبوس پلیس كرد و از محل تظاهرات جایی كه صدها فعال مخالف رو در روی نیروهای امنیتی ایستاده بودند، دور شدند. به گفته خبرگزاری فرانسه، طرفداران كاسپارف پشت سر اتوبوس حامل وی فریاد میزدند «آزادی! آزادی!».
كاسپارف هم چنین یك بار در ماه آوریل پس از یك راهپیمایی در مركز مسكو كه به شدت توسط پلیس ضد شورش سركوب شد، دستگیر شد. تجمع حزب «روسیه دیگر» یكی از 10 تظاهرات سیاسی بود كه روز شنبه در پایتخت روسیه برگزار شد. اما حدود 2000 تن از جوانان روسی حامی پوتین در قالب گروهی موسوم به ناشی در مركز مسكو تجمع كردند تا حمایت خود را از پوتین نشان دهند. این جوانان عمدتا بادكنكهای سفیدی را در دست داشتند كه به گفته خودشان نماد توخالی بودن مغز مخالفان پوتین است.