پایگاه خبری آفتاب
۱۶ /خرداد /۱۴۰۵
Saturday 06 June 2026
کد خبر:۶۷۸۱۴
۱۰:۴۸
۱۳۸۶/۰۹/۱۵

بازگشت مدیران برکنارشده به دولت

۱۰:۴۸
۱۳۸۶/۰۹/۱۵
به گزارش آفتاب نیوز، آفتاب: در حالیکه با استعفای «محمود فرشیدی» از وزارت آموزش و پرورش، بازار شایعات درباره دور تازه تحولات در کابینه احمدی‌نژاد بالا گرفته، اخباری درباره «بازگشت سه مدیر برکنار شده دولت» منتشر شده است.

روزنامه «اعتماد» روز پنج‌شنبه 15 آذرماه با انتشار گزارشی با همین عنوان نوشت: پانزده مهرماه سال جاری، رئیس‌جمهور در فرمانی به معاون اول خود ماموریت داد تا به تشکیل شورایعالی تدوین برنامه پنجم سازندگی (توسعه سابق) اقدام و این برنامه را برای ابتدای سال 1389 تدوین و آماده اجرا کند. رویکرد جدید احمدی‌نژاد در تدوین این برنامه با الگوی توسعه اسلامی - ایرانی از همان ابتدا حکایت از طرح بحث جدیدی در برنامه‌ریزی اقتصادی کشور داشت که قرار بود با حذف لفظ توسعه، برنامه‌های گذشته را زیر سوال ببرد، در عین حال که هیچ تصویر مشخصی از الگوی پیشنهادی ارائه نمی‌داد.

این روزنامه افزود: اگرچه حکم رئیس‌جمهور به تشکیل شورای 27 نفره تدوین برنامه پنجم توسعه، نفی دستاوردهای 26 سال برنامه ریزی در کشور بود اما عجیب تر از آن ترکیب غیرتخصصی این شورا بود که به دلیل فقدان پشتوانه تجربه برنامه‌ریزی از آغاز محل ابهام بود. از این شورای 27 نفره تنها یک نفر - طهماسب مظاهری - دارای سابقه کار برنامه‌ریزی و سه نفر اقتصادخوانده هستند و سایر اعضای این شورا - متشکل از روحانیون و مسوولان اجرایی- فاقد تجربه در حوزه برنامه‌ریزی هستند، اما رویکرد ویژه رئیس‌جمهور به برنامه پنجم اقتصادی کشور قرار است تشکیلات ویژه‌ای هم رقم بزند.

اعتماد ادامه داد: پس از شورایعالی 27 نفره، نوبت به تشکیل کارگروه ویژه 5 نفره شورایعالی تدوین برنامه پنجم می‌رسد؛ شورایی که سه تن از اعضای پنج نفره آن مهره‌های برکنار شده دولت نهم هستند. ابراهیم شیبانی رئیس کل سابق بانک مرکزی، فرهاد رهبر رئیس سابق سازمان مدیریت و برنامه ریزی و علیرضا طهماسبی وزیر سابق صنایع و معادن، هر کدام با عناوین استعفا یا برکناری از هیات دولت نهم حذف شدند، اما اگرچه این سه تن به دلیل هماهنگ نبودن با برنامه‌های دولت، کنار گذاشته شدند اما بار دیگر برای برنامه‌ریزی از سوی دولت نهم، مورد خطاب قرار گرفتند.

در ادامه گزارش آمده است: این سه تن قرار است در کنار زارعی رئیس سابق مرکز مطالعات انرژی و حجت‌الاسلام ربانی باشند. زارعی این روزها برای شرکت در انتخابات مجلس از سمت خود استعفا داده و درگیر برنامه‌های کاندیداتوری‌اش است.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha