کد خبر: ۶۷۹۸۱
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۸۶ - ۱۷:۳۰

آخرین مقاومت‌های طالبان در موسی قلعه

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب ـ منابع طالبان از خروج خود از ولسوالی موسی قلعه خبر می‌دهند و مقامات افغان و ناتو نیز تایید کرده اند که اولین گروه ها از سربازان ارتش افغانستان وارد مرکز این ولسوالی شده‌اند. 

وزارت دفاع افغانستان می‌گوید نیروهای ارتش در حال حاضر «مشغول تصفیه اطراف ولسوالی» از وجود طالبان هستند. اما با این حال گزارشها حاکیست که درگیری های پراکنده در بخشهایی از موسی قلعه جریان دارد.

این تحول در چهارمین روز عملیات گسترده نظامی به منظور باز پس گیری موسی قلعه از تصرف طالبان صورت گرفته است.

یک سخنگوی طالبان پیش از این گفته بود که افراد مسلح این گروه در نظر دارند قبل از خروج از موسی قلعه، حداکثر تلفات را به طرف مقابل وارد کنند اما هدف آنان حفظ شهر به هر قیمت ممکن نیست.

گزارشها حاکیست که نیروهای بین المللی و افغان در جریان این عملیات متحمل تلفات قابل توجهی شده اند. گفته می شود در این میان، به تعداد زیادی از غیرنظامیان نیز آسیب رسیده است اما این گزارشها هنوز به شکل مستقل قابل تایید نیست.

تاکنون جزییات بیشتری در مورد خروج طالبان از موسی قلعه منتشر نشده است.

گفته می شود شمار نیروهای طالبان که در ولسوالی موسی قلعه مستقر بوده اند، به 2000 نفر می رسید.

تسخیر موسی قلعه توسط طالبان در تخطی از معامله ای که سال گذشته میان بزرگان قبیله ای و نیروهای بریتانیایی پس از عقب نشینی این نیروها از این شهر انجام شد، صورت گرفت.

این معامله شدیدا جنجالی در آن زمان به نفع هر دو طرف توصیف شد، به طوری که خروج طالبان و نیروهای بریتانیایی نیروهای محلی را برای کنترل دولت محلی به جا می گذارد.

افسران بریتانیایی پافشاری کردند که آن یک جابجایی و نه عقب نشینی است و به آنها اجازه می دهد در سایر نقاط هلمند طالبان را به چالش بگیرند.

در آن زمان حتی از آن معامله به عنوان سرمشقی برای کاهش خشونت در آن ولایت بی ثبات یاد شد. اما برخی مقام های افغان و آمریکایی به شدت از آن انتقاد کردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین