کد خبر: ۶۸۰۵۴
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۸۶ - ۱۹:۳۷
تجمع در اتحاديه صنف قهوه‌خانه‌داران

اعتراض قهوه‌خانه‌داران به جمع‌آوری قليان

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: قهوه خانه‌داران سنتی تهران با تجمع در محل اتحادیه این صنف نسبت به جمع‌آوری قلیان از این اماكن و پلمب قهوه‌خانه‌ها اعتراض كردند.

صبح امروز بیش از 300 نفر از قهوه‌خانه داران سنتی تهران كه هر كدام خود را نماینده 10 نفر نان‌آور معرفی می‌كردند، نسبت به برخورد قهری با این صنف و جمع‌آوری قلیان‌ها اعتراض كردند و از مسئولان گردشگری، وزارت بهداشت و نیروی انتظامی خواستند تا برخورد عالمانه‌تری با این موضوع كنند زیرا چنین برخوردی زمینه‌ساز فساد بیش‌تر خواهد بود.

عباس اعلایی، رئیس اتحادیه صنف قهوه‌خانه داران سنتی در این تجمع گفت: حدود 400 قهوه خانه سنتی در تهران فعال است كه همه آن‌ها مجوز رسمی دارند ما با قهوه‌خانه‌های‌ غیر‌مجازی كه مجوز نداشته‌اند برخورد كرده‌ایم و حدود 300 مركز از این نوع را تعطیل كردیم.

وی ادامه داد: عرضه قلیان یكی از سنت‌های قدیمی قهوه‌خانه‌هاست كه شاید 90 درصد درآمد قهوه‌خانه‌ها به آن وابسته است و جمع‌آوری آن عده زیادی را بیكار می‌كند و عوارض اجتماعی زیادی را به دنبال دارد و بی‌توجهی به آن زیان‌آور است.

وی گفت: متأسفانه برخی از صنف‌های دیگر به نام رستوران سنتی یا نام‌های دیگر در كار این صنف تداخل می‌كنند كه چوب آن را ما می‌خوریم در حالی كه ما یك صنف قدیمی هستیم كه به یكسری اصول پایبندیم‌.

سعید كیانی، مشاور اجرایی اتحادیه قهوه‌خانه‌داران سنتی نیز گفت: اگر قلیان ایراد دارد، سیگار، غذاهای آماده و خیلی چیزهای دیگر هم وجود دارد كه به مراتب بیش‌تر استفاده می‌شود، چرا با آن‌ها برخورد نمی‌كنند و اول از همه سراغ قلیان در قهوه‌خانه‌های سنتی آمده‌اند كه امرار معاش آن‌ها به این مسئله وابسته است.

وی افزود: پلمب كردن راه حل نیست باید، مردم و قهوه‌خانه‌داران آموزش ببینند و بعد بتوانند راه درست را انتخاب كنند، قلیان را شاید بتوان از قهوه‌خانه‌ها جمع كرد اما قلیان‌كش را چه كار می‌كنند، قلیان را می‌برند در خانه، پارك یا هر جای دیگر در یك محفل كوچك می‌كشند كه زمینه خیلی از كارهای دیگر هم فراهم است، مسئولیت شرعی و قانونی این مسائل با چه كسی است.

وی ادامه داد:‌ ما حاضریم هزینه آموزش به قهوه‌خانه‌داران را هم بپردازیم، وزارت بهداشت فقط فایل آموزش آن را به ما بدهد چاپ بروشور آن با ما، نیروی انتظامی هم اگر نگران امنیت اماكن است مأمور بگذارد‌ اما كنترل قلیان با برخورد و بگیر و ببند جواب نمی‌دهد.‌‌

وی گفت: جوان امروز تفریح می‌خواهد اگر قلیان را از او می‌گیریم چه چیزی جایگزین آن می‌كنیم كه سراغ مواد و خلاف نرود.

وی افزود: قلیان در قهوه‌خانه‌های سنتی برای خارجی‌ها و توریست‌ها هم جذابیت دارد و موجب جذب گردشگران خارجی است و این وظیفه سازمان گردشگری است كه برای حفظ این موقعیت از صنف قهوه‌خانه‌داران دفاع كند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین