پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 07 June 2026
کد خبر:۶۸۲۳۹
۱۸:۱۵
۱۳۸۶/۰۹/۲۵
وکیل مدافع اعلام کرد:

رییس قوه قضائیه حکم اعدام مهین‌ترابی را تایید نکرد

۱۸:۱۵
۱۳۸۶/۰۹/۲۵
به گزارش آفتاب نیوز، آفتاب: وکیل مدافع «علی مهین‌ترابی» اعلام کرد: «حکم اعدام موکلم از جانب رییس قوه قضائیه اذن اجرا دریافت نکرده و با یک ایراد به شعبه اجرای حکم کرج ارسال شده است».

«محمد مصطفایی» در گفت و گو با خبرنگار آفتاب، در مورد وضعیت فعلی پرونده موکلش توضیح داد: «مراحل قانونی صدور حکم طی شده است و برای استیذان به رییس قوه قضائیه ارسال شده که اذن اجرای حکم صادر نشده و پرونده با یک ایراد به شعبه اجرای احکام دادگاه کرج ارسال شده است».

وی گفت: «طبق ماده 205 قانون مجازات اسلامی، اجرای حکم نیاز به اذن حاکم شرع دارد که ولی فقیه می‌تواند این مسئولیت را به رییس قوه قضائیه تفویض کند. من یک سری دلایل جمع آوری کرده و با استناد به آن‌ها نامه‌ای به آقای شاهرودی ارسال کردم که این نامه در حال حاضر به اداره نظارت و پیگیری رسیده است».

«علي‌مهين‌ترابي»، جوان 21 ساله‌اي است كه در 16سالگي به خاطر بي‌احتياطي باعث مرگ پسري هم‌سن خود به نام مزدك شده بود. مصطفایی پیش از این در توضیح حادثه گفته بود: «در جريان يك نزاع خياباني روبه‌روي دبيرستان، علي چاقويي را به دست ‌گرفته و پسر ديگري مزدك (مقتول) را به سوي علي هل ‌داده كه اين مساله باعث وارد شدن چاقو به اندازه دوسانتي‌متر در قلب مقتول و مرگ او ‌شد».

این وکیل مدافع به خبرنگار آفتاب گفت: «بازرس‌های ویژه رییس قوه قضائیه یک ایراد به پرونده وارد کرده‌اند. بر طبق قانون، اگر یک ایراد به پرونده وارد باشد و یا دادنامه خلاف شرع و قانون باشد، رییس قوه قضائیه این اختیار را دارد که بنا بر ماده 18قانون تشکیل دادگاه‌های انقلاب، پرونده را برای رسیدگی به مرجع دیگری ارسال کند».

مصطفایی در مورد پرونده موکلش اظهار داشت: «به اعتقاد من به صورت فنی و تخصصی روی شاهدان این پرونده تحقیق نشده است و بازسازی صحنه جرم هم به صورت کامل و دقیق انجام نشده است».

به گزارش آفتاب، علي در دوران پنج ساله محكوميت و حبس خود دبيرستان را به پايان رسانده و حتي مشغول تحصيل در دانشگاه است؛ اما از میان اولیای دم مقتول که متارکه کرده‌اند، مادر مقتول رضایت داده اما پدر وی همچنان بر اجرای حکم اعدام تاکید می‌کند.

مصطفایی در مورد گزارش پزشکی این پرونده توضیح داد: «من از یک کارشناس متخصص در امور پزشکی قانونی تقاضا کردم که گواهی معاینه جسد را بررسی کند که ایشان پس از بررسی اعلام کردند اولا احتمال اینکه مقتول را به سمت قاتل هل داده باشند،بسیار زیاد است، همچنین پارگی رگ آئورت که علت مرگ اعلام شده ممکن است بر اثر فشار به قفسه سینه باشد و نه ورود چاقو».

وی گفت:‌ «اگر گزارش قطعا اشاره می‌کرد که ورود چاقو عامل قطع رگ آئورت بوده است از واژه «بریدگی» استفاده می‌شد، اما در پرونده از واژه «پارگی» استفاده شده که این در پرونده‌های پزشکی با بریدگی کاملا متفاوت بوده و امکان دارد بر اثر عامل دیگری غیر از چاقو رخ داده باشد».

وکیل مدافع مهین‌ترابی در پایان تاکید کرد: «به اعتقاد من کلیه این شواهد لزوم بازنگری مجدد پرونده توسط یک کمیسیون پزشکی قانونی را نشان می‌دهد».
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha