پایگاه خبری آفتاب
۱۸ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 08 June 2026
کد خبر:۶۸۵۶۷
۱۳:۱۷
۱۳۸۶/۱۰/۰۲
در جلسه یکشنبه مجلس

مخالفت نمایندگان با فوریت طرح رفع محرومیت از فرهنگ

۱۳:۱۷
۱۳۸۶/۱۰/۰۲
به گزارش آفتاب نیوز، آفتاب: نمايندگان مجلس شورای اسلامی با دوفوريت و يك فوريك طرحی در خصوص اختصاص دوازده هزار و نهصد و ده میلیارد ریال از حساب ذخیره ارزی، برای رفع مظلومیت از بخش فرهنگ مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، نمايندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با دوفوريت و يك فوريت طرح تقويت و توسعه بخش فرهنگ (رفع مظلوميت از بخش فرهنگ) به منظور تامين اعتبار مورد نياز دستگاه‌های فرهنگی منطبق باقانون برنامه‌چهارم توسعه را بررسی و با  هیچ یک از فوریتهای آن موافقت نکردند.

طراحان این طرح در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در جهت حمایت و تقویت و توسعه بخش فرهنگی(رفع مظلومیت از بخش فرهنگ) و در جهت تحقق اهداف فرهنگی چشم انداز 20 ساله و قانون برنامه چهارم توسعه و اجرای مصوبات سفرهای استانی هیات دولت در حوزه فرهنگ با اولویت مناطق محروم و روستا، این طرح را تقدیم مجلس کردند.

در این طرح که به امضا 141 نفر از نمایندگان رسیده است طراحان خواستار اختصاص مبلغ 12 هزار و نهصد و ده میلیارد ریال از حساب ذخیره ارزی برای سال 1387 برای تامین نیازهای فرهنگی کشور با اولویت مناطق محروم و روستاها تخصیص یابد.

نمایندگان ابتدا دو فوریت این طرح را بررسی و با 50 رای موافق، 94 رای مخالف و 22 رای ممتنع از مجموع 198 نماینده حاضر به دو فوریت آن رای ندادند.

سپس یک فوریت این طرح به رای گذاشته شد و با 68 رای موافق، 83 رای مخالف، 15 رای ممتنع از مجموع 198 نماینده حاضر یک فوریت آن نیز رای نیاورد و به این ترتیب به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار گرفت.

عماد افروغ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در مخالفت با دو فوریت این طرح اظهار داشت: خطاب مقام معظم رهبری در مظلومیت بخش فرهنگی به این دولت این بود که بودجه و ردیف قابل توجهی را به بخش فرهنگ اختصاص دهند.

وی افزود: شنیده‌ها حاکی است که این اتفاق افتاده و 400 میلیارد تومان به بودجه فرهنگ اضافه شده است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: مشکل فرهنگ کمی نیست بلکه کیفی است و مظلومیت فرهنگی در گرو جهان‌بینی و نگرش و یک برنامه فرهنگی عمیق نیست.

وی افزود: برداشت از حساب ذخیره ارزی نقدینگی را در جامعه افزایش و در نتیجه ایجاد تورم می‌کند. چرا وقتی می‌خواهیم بودجه‌ای را تصویب کنیم پای مناطق روستایی را به میان می‌کشیم.

افروغ گفت: در شرایط کنونی تصویب این طرح و برداشت از حساب ذخیره ارزی باعث افزایش گرانی و تورم می‌شود و این مساله متوجه نهادهای اخلاقی و فرهنگی است.

موافقان این طرح نیز این طرح را در راستای تحقق منویات رهبری عنوان کردند و معتقد بودند در طی 28 سال پس از انقلاب بودجه بخش فرهنگی مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

موافقان طرح معتقد بودند این طرح ضد تورمی است و گامی در جهت تحقق منویات رهبری است.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha