آفتابنیوز : آفتاب: صربستان قصد دارد در صورت به رسمیت شناختهشدن استقلال کوزوو از سوی قدرت های غربی، تدابیری در پاسخ بدان اتخاذ کند.
مقامات این کشور در بین تدابیر احتمالی، کاهش سطح روابط دیپلماتیک با آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا را بررسی می کنند. این مطلب را آسوشیتد پرس به نقل از نمایندگان صربستان اطلاع داد.
علاوه بر این، بلگراد اعلام کرد که تا زمانی که مسئله تعیین وضعیت حقوقی کوزوو حل نشود، مخالف ایده اعزام نیروهای پاسدار صلح اتحادیه اروپا به این منطقه است. به گفته نمایندگان صربستان، چنین اقدامی از سوی اتحادیه اروپا نقض استقلال و تمامیت ارضی جمهوری صربستان است.
روز 19 دسامبر شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست خود پشت درهای بسته گزارش اخیر میانجیگران بین المللی (اتحادیه اروپا، روسیه و آمریکا) را بررسی کرده و به سخنرانی "واتیسلاو کوشتونیتسا" نخست وزیر صربستان و "فاتمیر سیدیو" رئیس جمهور کوزوو گوش فرا داد. آمریکا و اتحادیه اروپا در پایان این دیدار اعلام کردند که دیگر مذاکرات درباره وضعیت کوزوو فایده ای نخواهد داشت.
در عین حال روسیه به اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد پیشنهاد داد که مسئله ادامه مذاکرات درباره وضعیت کوزوو را بررسی کنند. "ویتالی چورکین" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد گفت که "هر گامی در راه حل یک جانبه مسئله کوزوو، خارج از چارچوب قوانین بین المللی خواهد بود".
روز 14 دسامبر "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهور فرانسه از سوی اتحادیه اروپا امکان الحاق صربستان به این اتحادیه در ازای محترم شمردن استقلال کوزوو را به بلگراد پیشنهاد داد. سارکوزی اطلاع داد که اتحادیه اروپا قصد دارد مامورین صلح خود به تعداد 1.8 هزار نفر را به کوزوو اعزام کند.
نخست وزیر صربستان پیشنهاد اتحادیه اروپا را رد کرده و آن را توهین آمیز نامید و همچنین تصمیم اتحادیه اروپا درباره اعزام پاسداران صلح به کوزوو را مورد انتقاد قرار داد. وی تاکید کرد که این منجر به تشکیل "دولتی دست نشانده" در خاک صربستان می شود.
از سال 1999 مامورین صلح سازمان ملل متحد پس از بمباران صربستان از سوی نیروهای ناتو در کوزوو حضور دارند.