آفتابنیوز : آفتاب: مشاور سیاسی رییس مجلس اعلای عراق در خصوص سخنان اخیر جلال طالبانی، رییس دولت عراق مبنی بر اینکه «توافقنامه الجزایر مردود است» گفت: از صحبتهای آقای طالبانی برداشت اشتباه شده بود و دفتر ایشان هم با صدور بیانیهای این موضوع را توضیح دادند.
محسن حکیم در گفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب افزود: آقای طالبانی بر این موضوع که قرادادهای بینالمللی را نمیتوان یکجانبه لغو کرد تاکید دارند و همچنین ایشان چنین توافقنامه مهمی را غیرقابل ملغی میدانند.
وی در ادامه توضیح داد: زمانی که شاه و صدام این توافقنامه را امضا کردند، همه اقوام عراقی اعم از شیعه و کرد و غیره، با آن مخالفت کردند چرا که آن را ریسمان نجات حکومت دیکتاتوری صدام میدانستند.
حکیم توافقنامههای بینالمللی را بر اساس عرف و قانون غیر قابل ملغی خواند و افزود: آقای طالبانی در بیانیه خود آورده که برخی بندهای توافقنامه الجزایر دارای برخی ملاحظات است اما این امر نیز تابع گفتگوها و توافقهای مشترک بین دو طرف است. توافقنامه فعلی پابرجا، ساری و جاری محسوب میشود و هر یک از طرفین نمیتوانند به تنهایی آن را لغو کنند.
وی گفت: این حقیقتی است که خود آقای رییس جمهور هم به آن معتقد است و به هیچ وجه قصد لغو آن را ندارد.
مشاور سیاسی رییس مجلس اعلای عراق همچنین در بخش دیگری از سخنانش و در خصوص حملات ترکیه به شورشیان کرد در عراق، گفت: طبق قانون اساسی عراق، هیچ سازمان تروریستی نباید در خاک عراق حضور داشته باشد یا به عبارت دیگر عراق نباید مقر یا ممر تروریستها باشد.
وی با بیان اینکه «کردستان جزء لاینفک خاک عراق محسوب میشود» افزود: هرگونه تجاوز به کردستان به معنای تجاوز به کل عراق است چرا که کردستان عراق با وجود داشتن دولت اقلیمی جزء خاک عراق محسوب میشود.
حکیم افزود: این بحران را باید از راههای دیپلماتیک و قانونی مدیریت و حل کرد. تشکیل کمیتههای 3 جانبه مشترک یکی از این راهها بود . هکنون نیز تشکیل شده، از سوی دیگر باید گفت که طبق قطعنامههای شورای امنیت، آمریکا در عراق مسئولیت دارد.
وی با اشاره به نفوذ مسعود بارزانی، رییس اقلیم کردستان عراق بین کردها گفت: آقای بارزانی به عنوان رییس اقلیم کردستان جایگاه بسیار مهمی دارند و تمامی تلاش خود را برای حل این بحران از راه مسالمتآمیز انجام دادهاند اما به نظر من اگر مسالهای به وجود آمده باید در چارچوب کمیته 3 جانبه آن را حل کرد.
وی در پایان سخنانش تاکید کرد: هیچ یک از دولتمردان و مقامات عراق مایل به گسترش بحران و ناآرامیها نیستند البته ما کاملا نگرانیهای دولت ترکیه را درک میکنیم و خواهان حل این مشکل با راههای مسالمتآمیز هستیم.