کد خبر: ۶۹۱۰۳
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۸۶ - ۱۲:۱۸

الزامات یک انتخاب خوب

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نیمه شب جمعه 21 دی ماه فرصت ثبت نام برای کاندیداهای هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به پایان رسید. بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت کشور بیش از 7100 نفر برای شرکت در این انتخابات ثبت نام کرده اند.

بسیار از افراد واجد شرایط ثبت نام کردند و چهره های شاخصی هم که انتظار میرفت در این انتخابات ثبت نام کنند و حضوری جدی داشته باشند ثبت نام نکردند. از جمله این افراد عماد افروغ نماینده مردم تهران در مجلس هفتم بود که ثبت نام نکرد. وی درخصوص ثبت نام نکردن خود گفته است:" نیامدم چون احساس کردم رفتارهای سیاسی ما از پشتوانه نظری و استراتژیک کافی برخوردارنیست و ما بیش ازحد تخم مرغ هایمان را در سبد سیاست ریخته ایم. ..."

وی گفت:" کارکرد دو پیوند مبارک اخلاق و سیاست در حال عوض شدن است و به جای آنکه اخلاق به سیاست خط دهد، امروز این قدرت و سیاست است که به اخلاق و فرهنگ نقد و عرصه عمومی ما خط و ربط می دهد."

این نماینده مجلس هفتم با بیان اینکه از عرصه نقد و نظریه پردازی فرهنگ واخلاق غافل شده ایم، یادآور شد:" کارکرد دو پیوند مبارک اخلاق و سیاست در حال عوض شدن است و به جای آنکه اخلاق به سیاست خط دهد، امروز این قدرت و سیاست است که به اخلاق و فرهنگ نقد و عرصه عمومی ما خط و ربط می دهد. به عبارتی حقیقت فدای مصلحت، حقانیت فدای مقبولیت و نقد فدای قدرت می شود و فکر می کنم حتی مقبولیتی که بی برنامه و آشفته باشد و از استراتژی لازم برخوردار نباشد ،علاوه بر اختلالاتی که بوجود می آورد و ناموجه نیز هست، یک هدف دست نیافتنی است." 

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم افزود:"بارها خطر ماکیاولیسم در سالهای گذشته را احساس کرده و نسبت به این که در کمین پدیده ماکیاولیسم مذهبی واقع شده ایم هشدار داده ام. تلاش می شود عمل گرایی بی پشتوانه نظری و صرفا با تمسک ظاهری به نهادها و نمادهای دینی صورت بگیرد. این به معنی ذبح حقیقت ها ، فضلیت ها و فرهنگ و اخلاق ریشه دار ملت این کشور است. نباید فراموش کرد در پیوند اخلاق و سیاست، جهت از آن اخلاق و دیانت است و باید مراقبت کرد تا خلط هدف و وسیله و آشفتگی در اولویت های ما صورت نگیرد."

بسیاری از صاحب نظران و آگاهان سیاسی در کشور معتقدند که عدم حضورافرادی چون افروغ و سیاسیون شاخص دیگری مانند حسن روحانی،علی اکبر ناطق نوری، علی اکبر ولایتی و شخصیت‌هایی از این قبیل که تجارب زیادی در اداره امور کشور دارند، تامل برانگیز است. افرادی که دلسوزی و علاقه آنها برای نظام و کشور بر همگان ثابت شده است.

ناظران آگاه معتقدند عدم حضور چنین افرادی دارای دلایل و نگرانی های مشترکی است که باید آنها را جدی گرفت. نگرانی هایی که بخشی از آن را عماد افروغ بیان کرده است و بسیاری از آنها نیز برای حفظ مصلحت و حرمت نمی خواهند بر زبان آورند.

بهرصورت ثبت نام بیش از 7000 نفربرای انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی نشانگر آنست که شور و اشتیاق برای حضور در حاکمیت و مشارکت سیاسی در کشور به اندازه کافی وجود دارد. لیکن این اشتیاق و علاقه برای فعالیت سیاسی نیازمند هدایت و مدیریت سیاسی در سطح عالی است.

پس از ثبت نام کاندیداها طبق قانون انتخابات مرحله بررسی صلاحیت کاندیداها آغاز می شود. البته یکی از بحث برانگیزترین مراحل هر انتخابات مسئله بررسی صلاحیت کاندیداها است که تا پایان انتخابات انتقادات و اعتراضات َبرای آنها ادامه خواهد داشت. این وظیفه برابر قانون انتخابات برعهده وزارت کشور و شورای نگهبان است لیکن نحوه برخورد شورای نگهبان با مسئله بررسی صلاحیت ها بسیار مهم تعیین کننده است. اکثریت تحلیل گران سیاسی معتقدند که نگرانی برخی از کسانی که در انتخابات شرکت نکردند، نحوه برخورد وزارت کشور و شورای نگهبان با پروسه انتخابات بوده است.

چنانکه در انتخابات پیشین نیز این امر ثابت شده است. اگر شورای نگهبان و وزارت کشور با سعه صدر و دید فراجناحی وارد انتخابات شوند قطعا شور و اشتیاق مردم برای حضور در انتخابات به اندازه کافی افزایش خواهد یافت و مشارکت واجدین رأی در انتخابات هم رکورد جدیدی را ثبت خواهد کرد.

به هرصورت هم اکنون طبق قانون انتخابات فرصت ثبت نام برای کاندیداهای هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی پایان یافته و مراحل بعدی در پیش است. قطعا نحوه عملکرد این دو عامل در هریک از مقاطع انتخابات مهم و تاثیر گذار خواهد بود. بنابراین با توجه به فضای بین المللی موجود و حساسیت هایی که برای حمله به مشروعیت و صحت انتخابات از این زوایه وجود دارد، با تکیه بر حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رای که باعث تقویت انتخابات و افزایش پشتوانه سیاسی نظام خواهد شد و همچنین تکیه بر اصل عزت، حکمت و مصلحت که از راهبردهای مهم مقام معظم رهبری در هدایت امور کشور می‌باشد، باید انتخابات را به نحوی پیش برد تا حداکثر اهداف و مقاصد ترسیم شده برای نظام و خواست‌های مردم که سرمایه اصلی جمهوری اسلامی است، محقق شود.

وزارت کشور و شورای نگهبان از این پس وظیفه سنگینی بر دوش دارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین