کد خبر: ۶۹۱۷۹
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۸۶ - ۱۴:۳۷

خطر ماکیاولیسم را جدی بگیریم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: فرصت ثبت نام از کاندیداهای انتخابات هشتمین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی پایان یافت و نهایتا مشخص شد که چهره های شاخصی که انتظار ثبت نام آنها میرفت از ثبت نام خود داری کرده اند. بسیاری از سایت های خبری از آنان تحت عنوان "غایبین برزگ" نام بردند. چهره هایی مانند ناطق نوری، ولایتی، حسن روحانی و...

یک منبع آگاه و نزدیک به دکترحسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک که نخواست نامش فاش شود، گفت:" البته آقای دکتر روحانی از قبل هم گفته بودند که برنامه ای برای کاندیدا شدن ندارند و ظاهراً اصرار دوستان و برخی از احزاب و تشکلها هم تأثیر‌گذار نبوده‌است. لیکن اگرچه ایشان در خصوص دلایل عدم ثبت نام خود اظهارنظری نکرده اند ولی به نظر می‌رسد که دلایل ایشان با سایر شخصیت ها و چهره های شاخص سیاسی کشور که ثبت نام نکرده اند، احتمالاً مشترک باشد."

این منبع آگاه افزود: " در این دوره نگرانی از قانون شکنی‌ها و بداخلاقی های انتخاباتی گروههایی که خود را در حاکمیت و اکثریت می دانند، یکی ازدلایل مشترک اکثر "غایبین بزرگ" بوده است.

دکتر عماد افروغ نماینده مردم تهران در مجلس چهارم نیز روز شنبه پس از اتمام مهلت ثبت نام نیز در خصوص دلایل عدم ثبت نام خود نیز با خبرگزاری مهر صحبت کرد و گفت:" کارکرد دو پیوند مبارک اخلاق و سیاست در حال عوض شدن است و به جای آنکه اخلاق به سیاست خط دهد، امروز این قدرت و سیاست است که به اخلاق و فرهنگ نقد و عرصه عمومی ما خط و ربط می دهد. به عبارتی حقیقت فدای مصلحت، حقانیت فدای مقبولیت و نقد فدای قدرت می شود و فکر می کنم حتی مقبولیتی که بی برنامه و آشفته باشد و از استراتژی لازم برخوردار نباشد ،علاوه بر اختلالاتی که بوجود می آورد و ناموجه نیز هست، یک هدف دست نیافتنی است."

وی در ادامه این مصاحبه از شبنامه هایی که از سوی دستگاهی وابسته به نظام علیه او منتشر شده است یاد کرده و گلایه نموده است که هیچ واکنشی به این اقدام صورت نگرفته. همچنین در این مصاحبه نسبت به خطر شیوع ماکیاولیسم بخصوص از نوع مذهبی آن هشدار داده است و نهایتا میگوید ترجیح میدهم که به کارهای علمی و تحقیقاتی بپردازم.

گذشته از قضاوت در مورد عملکرد شخص آقای دکتر افروغ باید گفت که عدم حضور ایشان بعنوان یک شخصیت برجسته فرهنگی در انتخابات آتی خوشایند نیست. اما به واقع باید گفت که نگرانی ها و دلایلی که ایشان مطرح کردند برای بسیاری از چهره های شاخص سیاسی کشور مطرح و مشترک است.

بحث "بداخلاقی های انتخاباتی" که امروز در محافل سیاسی کشور مطرح میشود امر جدید و تازه ای نیست. این مسئله شیوه نامطلوب و زشتی است که از زمان مجلس سوم شروع شد. گروه های تندرویی که تنها حذف رقیب و رسیدن به مناسب قدرت را با شعار "احیای ارزشهای انقلاب" هدف قرارداده بودند، این شیوه نامطلوب را آغاز کردند. در انتخابات مجلس هفتم آنرا بکار بستند و با انتخابات اخیر ریاست جمهوری آنرا به حد اعلا رساندند. و آنقدر وسیع شد که "پروژه تخریب" نام گرفت. اما نکته جالب اینکه پس از انتخابات این شیوه کثیف خاتمه نیافت بلکه در قالب سایت های زنجیره ای و بی نام ونشان اینترنتی به کار خود ادامه دادند.

آخر چگونه ممکن است جمعی که میانگین سنی آنها از 40 سال تجاوز نمی کند، و برای نیل به هدف مورد نظر از هر وسیله ای استفاده می کنند، و هرگز روزهای سخت مبارزه را تجربه نکرده اند بهتر از همه بفهمند و بخود حق دهند که همه جامعه و فعالان سیاسی را مرعوب، بی تجربه، فاسد، قدرت‌طلب و ... بدانند؟؟!!

نتیجه کناره گیری چهره های شاخص و تدوام تخریب چهره های سیاسی نهایتا به قدرت گرفتن افراد کم تجربه و ضعیف می انجامد و بدتر از آن باعث رواج پوپولیسم و عوامگرایی در امورسیاسی و حاکمیت میشود. با شکل گرفتن چنین فضایی قطعا نظام و منافع ملی کشور لطمات جبران ناپذیری خواهد دید و به سبب شیوع پوپولیسم راه نفوذ دشمن نیز برای ضربه زدن به نظام و منافع کشور هموار خواهد شد.

به هرصورت مسولان کشور و دلسوزان نظام باید نسبت بداخلاقی های انتخاباتی یا همان ماکیاولیسمی که آقای دکتر افروغ هشدار داده است حساسیت بخرج دهند. زیرا کناره گیری افراد باتجربه و شاخصی که عمری برای نظام و انقلاب فعالیت کرده اند، خطر بزرگی است. خطری که می‌تواند به از دست رفتن آرمانها و اهداف انقلاب منجر شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین