کیک اسفنجی همیشه جزو پرطرفدارینترین و البته سختترین کیکها بوده است؛ اما روشهای متفاوتی برای پخت نیز دارد که میشود آن را به راحتی در خانه درست کرد و نگران خرابشدنش نبود. کیک اسفنجی را میشود بعد از پخت با انواع خامهها تزیین کرد و روز مادر جذابی ترتیب داد. این طرز تهیه کیک اسفنجی بدون نیاز به فر درست میشود و کافی است یک قابلمه و گاز داشته باشید تا بهترین کیک اسفنجی را در خانه درست کنید.
مواد اولیه برای تهیه کیک روز مادر:
تخم مرغ: ۶ عدد
آرد: ۲ پیمانه
آب سرد: یکچهارم پیمانه
شکر ۱ پیمانه
روغن مایع: یکچهارم پیمانه
عسل : ۱ قاشق سوپخوری (به دلخواه)
بکینگ پودر: یکدوم قاشق چایخوری
وانیل: یکچهارم قاشق چایخوری
نمک: یک پنس
طرز تهیه و دستور پخت کیک روز مادر:
۱. ابتدا سفیده و زرده را از هم جدا میکنیم (در این دستور برعکس دستور بقیه کیکها که توصیه میشود مواد به دمای محیط رسیده باشند تخم مرغها باید سرد سرد باشند)
۲. ابتدا تمام مواد لازم را روی میز کار آماده میکنیم. در یک ظرف بزرگتر آب سرد و عسل را با هم مخلوط میکنیم. حالا آرد و بکینگ پودر و وانیل و یک پنس نمک را ۲ تا ۳ بار الک میکنیم. سپس سفیدههای خنک را با دور تند همزن میزنیم تا سفید شود و پف کند. (ظرفی که سفیده در آن ریخته میشود و تیغههای همزن باید کاملا تمیز و خشک باشند)
۳. سپس شکر دانه ریز را به سفیدهها اضافه کرده و حدود ۳ الی 4 دقیقه با دور تند همزن میزنیم. سپس دور همزن را کند کرده و زردهها رو یکی یکی به سفیدهها اضافه میکنیم و بعد از مخلوط شدن زردهها مجددا دور همزن را زیاد کرده و حدود ۱ تا ۲ دقیقه مواد را میزنیم. حالا دیگر همزن را کنار بگذارید. تخم مرغها و شکر زده شده را به ظرف مخلوط آب و عسل اضافه کرده (فقط اضافه میکنیم).
۴. حالا آرد و وانیل و بکینگ پودر و نمک الک شده را آرام آرام به مواد اضافه کرده و با لیسک به حالت دورانی آرام مخلوط میکنیم تا مواد کاملا یکدست شوند. حالا روغن را نیز به مواد اضافه کرده و خیلی آرام مواد را یکدست کنید و در قالب ریخته دو سه بار به زمین بکوبید تا حبابهای داخل کیک از بین برود.
۵. سپس ظرف را روی شعله بگذارید و ۴۰ دقیقه به آن زمان دهید.