آفتابنیوز : آفتاب: هیلاری كلینتون كه قصد دارد نخستین رئیس جمهوری زن آمریكا شود با به دست آوردن پنجاه و یك درصد آراء انتخاباتی در برابر چهل و پنج درصدی كه باراك اوباما رقیب اصلی وی به دست آورد برنده انتخابات درون حزبی ایالت نوادا شد.
به گزارش شینهوا طبق رایگیریهای صورت گرفته در ایالت نوادا هیلاری کلینتون با کسب 51 درصد آراء پیروز انتخابات و باراک اوباما رقیب سر سخت کلینتون با 45 درصد به مقام دوم رسید. در این میان جان ادواردز با 4 درصد آراء در رده سوم قرار گرفت.
گفتنی است این دومین پیروزی کلینتون و دومین شکست اوباما پس از انتخابات نیوهامپشایر است.
در انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان در ایالت نوادا میت رامنی با کسب53 درصد آراء پیروز و جان مک کین و ران پال دیگر رقبای رامنی با13 درصد در ردهای بعدی قرار گرفتند.
گفتنی است انتخابات نوادا برای دیگر نامزدهای جمهوریخواه اهمیت کمتری دارد و پیروزی اصلی نامزدین حزب جمهوریخواه در ایالت کارولینای جنوبی رقم خورد. در انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان در ایالت کارولینای جنوبی جان مک کین سناتور سابق ایالت آرکانزاس با کسب 33درصد آراء و در رقابتی نزدیک با مایک هاکابی پیروز انتخابات شد. مایک هاکابی با 30 درصد در رده دوم و میت رامنی و فرد تامپسون در رده سوم قرار گرفتند.
مقصد بعدی نامزدان انتخاباتی دو حزب دموکرات و جمهوریخواه ایالت فلوریدا خواهد بود.
انتخابات ریاست جمهوری در آمریكا هر چهار سال یك بار برگزار میشود و انتخابات آتی آمریكا، چهارم نوامبر سال 2008 ، 14 آبان سال آینده برگزار میشود.
انتخاب رییس جمهور در آمریكا، عملا در یك فرایند چهار مرحلهای انجام میگیرد كه در مرحله اول، نامزدهای انتخاباتی در ایالتهای مختلف در انتخابات مقدماتی شركت میكنند یا از طریق انجمنهای حزبی به آنها رای داده میشود.
مرحله دوم، انتخابات براساس كنوانسیونهای ملی است و در این مرحله، نتایج انتخابات مقدماتی ایالتها و انجمنهای حزبی توسط هر یك از احزاب بررسی میشود و یك نفر در نهایت به عنوان نامزد اول حزب معرفی میگردد.
پس از معرفی این فرد، او بلافاصله معاون خود را هم به عنوان معاون رییس جمهور آینده معرفی میكند كه مرحله سوم، مرحله انتخابات سراسری است.
در این مرحله، مردم ایالتهای مختلف در ماه نوامبر برای تعیین نفر اول هر یك از ایالتها از میان نامزدهای حزب دمكرات و جمهوریخواه، رای میدهند.
اما مرحله چهارم یا همان مرحله سرنوشت ساز، انتظار همگان برای شنیدن رای هیات انتخابكننده رییس جمهور است.