آفتابنیوز : آفتاب: دلفینشناسان اتحادیه جهانی حفاظت از حیات وحش (IUCN) با ارائه گزارش بررسیهای خود به سازمان حفاظت محیط زیست راز مرگ دلفینهای خلیج فارس را فاش كردند.
امید صدیقی، قائم مقام معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، از اتمام بررسیهای دلفینشناسان اتحادیه جهانی حفاظت از حیات وحش (IUCN) درباره علت مرگ دلفینهای خلیج فارس خبر داد و گفت: بر اساس این گزارش علت مرگ 79 دلفین كه سوم مهر به ساحل شرق جاسك آمده بودند «فعالیتهای صیادی» عنوان شد كه شكستگی پوزه، سر و برخی از علائم ظاهری و داخلی بدن نشانگر این موضوع بوده است.
به گفته وی، صیادان در خلیج فارس همزمان با عملیات صیادی، دلفینها را نیز همراه ماهیهای دیگر شكار كرده و پس از خروج آنها از آب و ایجاد لطمه دوباره آنها را وارد دریا كردهاند كه این موضوع باعث مرگ آنها شده است.
وی در ادامه افزود: طبق این گزارش پراكندگی لاشهها در طول 13 كیلومتر از ساحل بوده است و تمام این 79 دلفین، مرده و طی 24 ساعت به ساحل آمدهاند.
قائم مقام معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: علت مرگ 72 دلفین دیگر كه یك ماه پس از حادثه نخست رخ داد را نیز این كارشناسان بینالملللی در گزارش خود، « عوامل طبیعی » اعلام كردهاند كه در این گزارش هنوز عوامل طبیعی ناشناخته است و میتواند «شوك» یا «استرس» باشد كه در نتیجه آن یكی از دلفینها به سمت ساحل آمده و مابقی نیز به دنبال آن آمدهاند یا یكی از آنها برای شكار ماهی به سمت ساحل آمده و بقیه نیز آمدهاند و در ساحل كه شیب ملایمی دارد، گیر كردهاند.
قائم مقام معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: این كارشناسان از سایر ارگانها و سازمانهای مرتبط با این موضوع غیر از سازمان حفاظت محیط زیست به علت عدم همكاری مناسب گله داشتند.
گفتنی است سوم مهر سال جاری لاشه 79 دلفین در آبهای ساحلی خلیج فارس در شرق جاسك پیدا شد.
وزن متوسط این دلفینها 70 كیلوگرم و تمامی آنها از گونه دلفین معمولی (Delphinus delphis) بودهاند و بنا بر اعلام دفتر مدیركل محیط زیست استان هرمزگان بهای مطالبه ضرر و زیان ناشی از تلفات این دلفینها نیز بالغ بر 3 میلیارد و 160 میلیون ریال برآورد شده است.
كم تر از یك ماه از كشف 79 لاشه دلفین در سواحل جاسك نگذشته بود كه لاشه 72 دلفین دیگر در سواحل روستای چاه مبارك واقع در 45 كیلومتری غرب جاسك مشاهده شد اما با این تفاوت كه این بار تعدادی از این دلفینها زنده به ساحل آمده بودند و به كمك بومیها دوباره به آب انداخته شدند.