کد خبر: ۶۹۹۴۸
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۲:۳۴
در نشست انجمن‌های صنفی کشور مطرح شد:

دولت نهم تشکل‌های صنفی را برای ویترین می‌خواهد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نشست مشترک مسئولان انجمن‌های صنفی كشور به منظور تبیین جایگاه انجمن‌های صنفی درتشكل‌های كارگری روز دوشنبه در محل كانون انجمن صنفی اتوبوس‌های مسافربری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار آفتاب، یک عضو فعال انجمن‌های صنفی كشور در ابتدای این نشست طی سخنانی گفت: انجمن‌های صنفی از جمله نهادهای مهم كارگری در كشور هستند كه در قانون كار بر لزوم حضور فعال آنها در بنگاه‌های اقتصادی تاكید شده است.

حمید حاج اسماعیلی در ادامه افزود: قانون شوراهای اسلامی كار پیش از تدوین قانون كار تنظیم شده است. شوراهای اسلامی كار بر اساس اصل ‪ ۱۰۴‬قانون اساسی در سال ‪ ۱۳۶۳‬در كشور شكل گرفته‌اند.

وی در ادامه اظهار داشت: متاسفانه شوراهای اسلامی كار به علت اینكه این نهاد صرفا كارگری نیست ،بنابراین نمی‌تواند تمامی خواست‌های صنفی كارگران را در واحدهای اقتصادی ارائه دهد.

حاج اسماعیلی تعداد بنگاه‌های اقتصادی را در كشور ‪ ۲‬میلیون و ‪ ۶۰۰‬هزار واحد ذكر كرد و گفت:از این تعداد حدود ‪ ۲‬میلیون ‪ ۴۰۰‬هزار واحد هریك دارای كمتر از ‪ ۱۰‬نفر كارگر هستند.

حاج اسماعیلی با اشاره به اینكه شوراهای اسلامی كار فقط در واحدهایی كه بیش از ‪ ۳۵‬نفر كارگر دارند، تشكیل می‌شود ، تصریح كرد: بنابراین شوراهای اسلامی كار فقط در پنج درصد واحدهای اقتصادی حضور دارند.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به ماده ۱۰۱‬قانون برنامه چهارم توسعه گفت:براساس ماده ‪ ۱۰۱‬قانون برنامه چهارم توسعه دولت مكلف است كه مشكلات جامعه كار را حل و در جهت ارتقای كرامت انسانی كارگران اقدام كند.

حاج اسماعیلی تاكید كرد، بر اساس ماده ‪ ۱۰۱‬قانون برنامه چهارم توسعه دولت مكلف است مقاوله‌نامه‌های ‪ ۸۷‬و ‪ ۹۸‬سازمان بین‌المللی كار در خصوص آزادی تشكل‌های مستقل كارگری و مقاوله‌نامه ‪ ۱۳۸‬در خصوص منع كار كودكان را بپذیرد و آنها را در كشور اجرایی كند.

وی با اشاره به این‌كه بخش عمده اقتصاد كشور دولتی است ، افزود: دولت به عنوان این‌كه دارای نقش تعیین‌كننده در مناسبات اقتصادی است، بنابراین می‌تواند حداقل‌ها را برای كارگران در نظر بگیرد.

این عضو فعال جامعه كار با اشاره به این‌كه انجمن‌های صنفی به عنوان تنها تشكل‌های قانونی كارگران محسوب می‌شوند، گفت: تلاش انجمن‌های صنفی كشور این است كه بتوانند در عرصه فعالیت بنگاه‌های اقتصادی جایگاه واقعی خود را بیابند و بتوانند در سطح فدراسیون‌ها، اتحادیه‌ها و كنفدراسیون كارگری سهم قابل توجهی داشته باشند.

پس از اظهارات حاج اسماعیلی در این نشست رییس كانون عالی انجمن‌های صنفی رانندگان مسافربری گفت:انجمن‌های صنفی كشور باید به دنبال تشكیل كانون عالی انجمن‌های صنفی باشند.

رضا خادمی افزود: تشكیل كانون عالی در این زمینه، می‌تواند خواست‌های اعضای انجمن‌های صنفی را محقق سازد.

وی در بخش دیگر از سخنان خود بااشاره به تشكیل مجمع نمایندگان كارگری كشور افزود: ماه‌گذشته سه هزار و ‪ ۵۰۰‬ نماینده كارگری در كشور از سوی مسئولان حوزه كار تشكیل شد و آنها می‌توانند به عنوان نمایندگان كارگری در شوراهای عالی كار و تامین اجتماعی حضور داشته باشند.

خادمی اظهار داشت: نمایندگان كارگری نمی‌توانند به عنوان نمایندگان واقعی كار در شوراهای عالی كار و تامین اجتماعی حضور داشته باشند. بنابر این ضروری است مسئولان حوزه كار از میان تمامی نهادهای كارگری برای حضور در نهادهای قانونی انتخاب شوند.

رییس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران نیز در این نشست گفت: ساختار اقتصادی كشور باید بر مبنای اقتصاد تولید شكل بگیرد.

تورج ابوذرخانی افزود: اقتصاد مبتنی بر دلالی علاوه بر آنكه باعث افزایش آسیب‌های اجتماعی می‌شود، مشكلات بی‌شماری را برای دولت‌ها فراهم خواهد كرد.

وی خواستار تشكیل كانون عالی انجمن‌های صنفی شد و اظهار داشت: هم اكنون پنج كانون انجمن صنفی در كشور تشكیل شده كه براساس آیین‌نامه انجمن‌های صنفی می‌توان كانون عالی را در كشور تشكیل داد.

وی معتقد است: تفكر صنعتی باید در كشور شكل بگیرد زیرا سرمایه‌داری تجاری نمی‌تواند موتور حركت تولید باشد.

وی با اشاره به فعالیت برخی از بنادر غیرقانونی كشور، گفت: ورود بی‌رویه كالا صدمات جبران ناپذیری بر عرصه اقتصاد تولیدی كشور وارد می‌كند.

ابوذرخانی یادآور شد: نمایندگان انجمن‌های صنفی باید جایگاه خود را در مجلس شواری اسلامی به عنوان نمایندگان كارگری بیابند.

وی معتقد است: تا زمانی كه كارگران و مدیران واحدهای تولیدی روی پای خود نایستند، بی‌شك مشكلات اقتصادی در عرصه تولید همواره وجود خواهد داشت.

ابوذرخانی در خصوص افزایش دستمزد كارگران، گفت: درصورتی كه دولت نتواند دستمزد كارگران را در حد قابل قبولی برساند، می‌تواند ارزش بن‌های كارگری را افزایش دهد.

وی خواستار تقویت بن‌های كارگری شد و افزود: با افزایش سقف بن‌های كارگری می‌توان در جهت بهبود زندگی كارگران گام برداشت.

وی همچنین با اشاره به بازداشت چند تن از فعالان کارگری ایران مانند محمود صالحی رییس سندیکا خبازان سقز در سنندج و منصور اسانلو، رییس سندیکا شرکت اتوبوس‌رانی تهران و حومه گفت: دولت نهم تمام همت خود را گذاشته است تا ریشه تشکل‌های صنفی را بزند. دولت کنونی تشکل‌های صنفی را به عنوان یک ویترین می‌خواهد تا در مجامع بین‌الملل آنان را نشان دهد. ما دیدیم که اعتصاب 3 هزار نفر از کارکنان شرکت اتوبوس‌رانی را چگونه سامان‌دهی کردند. بنابراین اگر همه کارگران ایران هم اعتصاب کنند کاری از پیش نمی‌رود.

سپس رییس انجمن صنفی نقاشان استان تهران با اشاره به مشكلات معیشتی كارگران فصلی، گفت: حدود ‪ ۳۰۰‬هزار كارگر نقاش در استان تهران فعال هستند و ضروری است مسئولان حوزه كار برای بهبود وضعیت معیشت آنها اقدام‌های اساسی را اتخاذ كنند.

قادر بدری‌قبادلو با بیان این‌كه حدود ‪ ۲۴‬تا ‪ ۲۵‬درصد از جمعیت كشور را قشر كار تشكیل می‌دهد، گفت: بیش از ‪ ۹۵‬درصد كارگران صنف نقاش از انواع بیمه‌های اجتماعی محروم هستند.

وی نداشتن مسكن، استفاده نكردن از تسهیلات بانكی، سختی كار و برخی دیگر از موضوع‌ها را از جمله مشكلات كارگران فصلی عنوان كرد. 

وی با اشاره به اصلاح قانون كار، گفت: مشكل كارگران اصلاح قانون كار نیست زیرا قانون كار فعلی نیز به صورت كامل در جامعه اجرا نشده است.

رییس كانون انجمن‌های صنفی نانوایان كشور از دیگر شركت‌كنندگان در این نشست بود كه به بررسی مشكل كارگران صنف نانوا پرداخت و گفت: كارگران نانوا از محروم‌ترین كارگران كشور هستند كه مسئولان حوزه كار باید به حقوق آنها با توجه به اینكه تامین نان مردم را در دست دارند، توجه كنند.

علی یزدانی افزود: كارگران همواره در زمان انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس در صف مقدم بوده‌اند، بنابراین روا نیست این قشر اینگونه مورد بی‌مهری مسئولان حوزه كار قرار گیرند.

وی با اشاره به فعالیت‌های کارگران خباز در کردستان افزود: دوستان ما در کردستان مسائل صنفی خود را دنبال کردند اما این مسائل را سیاسی قلمداد کردند و متاسفانه مشکلاتی را برای آنان به وجود آوردند. کارگران خباز در سراسر کشور دچار مورد ظلم واقع شده‌اند و این ظلم اثرات مخرب و منفی در زندگانی آنان ایفا کرده است.

وی اظهار داشت: كارگران واحدهای صنفی بیش از كارگران صنعتی است لذا وزارت كار باید به فعالیت انجمن‌های صنفی توجه كند تا آنها بتوانند موضوع معیشت كارگران خباز را پیگیری كنند.

یادآوری می‌شود، هم‌اكنون انجمن‌های صنفی نانوایان، داروخانه‌ها، رانندگان كالا و مسافر و صنایع غذایی دارای كانون هستند كه می‌توانند تشكیل كانون عالی را در كشور بدهند.

وی ساعت كار كارگران خباز را روزانه ‪ ۱۶‬ساعت ذكر كرد و گفت: كارگران خباز با چنین ساعات كاری حتی حداقل دستمزد را دریافت نمی‌كنند.
یزدانی اظهار داشت: با توجه به این‌كه دولت برای تامین نان مردم یارانه تخصیص می‌دهد چرا نباید برای دستمزد كارگران خباز نیز این یارانه را تعمیم دهد.

وی گفت: نامه‌هایی به برخی از مسئولان برای رفع مشكل كارگران خباز نوشته كه متاسفانه تاكنون پاسخی به این موارد داده نشده است.

این عضو فعال انجمن‌های صنفی گفت: از آنجا كه دولت، گام مهمی برای بیمه كارفرمایان برداشته باید برای موضوع بیمه كارگران خباز نیز اقدام كند.

یكی دیگر از اعضای انجمن‌های صنفی كشور در این نشست گفت: با توجه به این كه در قانون كار در خصوص فعالیت انجمن‌های صنفی تاكید شده، مسئولان حوزه كار باید زمینه فعالیت آنها را در جامعه كار فراهم كنند.

غلامرضا توكلی افزود: شوراهای اسلامی كار تشكل كارگری نیستند زیرا نماینده كارفرمایان نیز در این شوراها حضور دارند.

وی با انتقاد نسبت به آیین‌نامه كانون عالی انجمن‌های صنفی كشور، گفت: آیین‌نامه كانون عالی انجمن‌های صنفی طوری تنظیم شده كه راه را بر تشكیل كانون عالی بسته است به طوری كه مانع از حضور نمایندگان كارگران در انجمن های صنفی شده‌اند.

وی با انتقاد به حمایت‌های مسئولان حوزه كار از شوراهای اسلامی كار به عنوان تنها نماینده كارگران، گفت: تسهیلات ارایه شده از سوی مسئولان حوزه كار فقط در اختیار نمایندگان شوراهای اسلامی كار قرار می‌گیرد و دیگر تشكل‌های كارگری از این امكانات محروم هستند.

توكلی باانتقاد ازحضور نمایندگان شوراهای اسلامی كار به عنوان نمایندگان واقعی كارگران در نهادهای قانونی، گفت: شوراهای اسلامی كار فقط نماینده عده خاصی از كارگران هستند و نمی‌توانند به عنوان نمایندگان كارگری در مجامع رسمی حضور یابند.

وی كه رییس انجمن صنفی كارگران سازمان میادین و تره بار تهران است، افزود: انجمن‌های صنفی كارگری تنها تشكلی هستند كه كارشناسان، حقوقدانان داخلی و نمایندگان سازمان بین‌المللی كار آنها را به‌عنوان نماینده كارگران می‌شناسند.

به گفته وی، انجمن‌های صنفی تنها تشكل‌هایی هستند كه حوزه تشكیل آنها محدودیت ندارد و می‌توانند در تمام صنف‌ها و صنایع با هر تعدادی ایجاد شوند.

علی ملك محمدی، نایب رییس كانون صنفی مربیان رانندگان كشور از دیگر مسئولان انجمن صنفی بود كه در این نشست حضور داشت.

وی گفت: به علت عدم حمایت مسئولان حوزه كار، فعالیت كانون صنفی مربیان رانندگی كشور در سال‌های گذشته متوقف شد.

وی پیشینه فعالیت كانون را چهار سال عنوان و اظهار امیدواری كرد: انجمن های صنفی نظیر شوراهای اسلامی كار مورد حمایت جدی مسئولان حوزه كار قرار گیرند.

احمد حبیبی مسئول انجمن صنفی طلاسازان تهران از دیگر شركت‌كنندگان در این نشست بود كه مشكلات كارگران این صنف را تشریح كرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین