کد خبر: ۶۹۹۵۸۴
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۹

احتکار مرغ در مرغداری‌ها صحت دارد؟

برخی دلیل کمبود عرضه مرغ و بالا رفتن نجومی قیمت آن در بازار را به گردن مرغداران انداخته و آن‌ها را متهم به احتکار برای بالا بردن قیمت در بازار داغ نوروزی می‌کنند. اما کارشناسان امکان احتکار مرغ در مرغداری‌ها را در شرایط کنونی ناممکن می‌دانند.
احتکار مرغ در مرغداری‌ها صحت دارد؟
آفتاب‌‌نیوز :

عرضه و قیمت مرغ تبدیل به یکی از چالش‌های جدی بازار نوروز سال 1400 شده است. هر کس دلیلی برای این مشکلات عنوان می‌کند عده‌ای مشکل را در میزان تولید می‌دانند و عده‌ای دیگر توزیع را مقصر می‌شمارند، در این میان برخی مشکل را بر گردن مرغداران انداخته و آن‌ها را متهم به احتکار می‌کنند تا از بازار داغ نوروز سود بیشتری نصیب خود کنند.

اما کارشناسان احتکار مرغ از سوی مرغداران در شرایط کنونی را ناممکن می‌دانند و برای آن دلایلی قابل تاملی می‌آورند.

محمدعلی کمالی سروستانی، مشاور عالی هیئت مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی کشور،  درباره این دلایل اظهار کرد: مرغداران در ازای نهاده‌های دریافتی باید به صورت وزنی مرغ تحویل دهند در غیر این صورت اجازه جوجه ریزی به آن‌ها داده نمی‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر ندادن مجوز جوجه ریزی، مرغدارانی که از تحویل مرغ خود خودداری کنند به تعزیزات برای جریمه‌های سنگین معرفی می‌شوند.

کمالی سروستانی با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت نهاده‌های دامی، یادآور شد: بر اساس مصوبه دولت تنها برای 45 روز به مرغداران دان با قیمت مصوب داده می‌شود و حتی یک روز بیشتر مرغدار مجبور به تامین دان از بازار آزاد هستند.

به گفته وی؛ دان با نرخ دولتی برای مرغداران 4 هزار تا 4 هزار و 500 تومان تمام می‌شود در حالی هر کیلوگرم آن در بازار آزاد 9 هزار تا 9 هزار و 800 تومان است.

مشاور عالی هیئت مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی کشور با تاکید بر اینکه مرغداران تنها 55 درصد از هزینه‌های تولید را یارانه دریافت می‌کنند، افزود: مرغدار ما بقی نهاده‌های تولید که شامل واکسن، دارو، ریز مغذی‌ها و ... می‌شود را با قیمت بالا در بازار آزاد تهیه می‌کند.

کمالی سروستانی دلیل دیگری که امکان احتکار مرغ از مرغداران را می‌گیرد افزایش تلفات با بالا رفتن سن مرغ‌ها اعلام کرد.

وی افزود: مرغ صنعتی از سن 45 روزگی به بعد با افت شدید سیسم ایمنی بدن مواجه می‌شود و احتمال ابتلا به بیماری و تلفات بالا در واحد مرغداری افزایش قابل توجهی می‌یابد، در نتیجه هیچ مرغداری حاضر به پذیرفتن چنین ریسکی نیست.

کمالی سروستانی همچنین امکان کشتار و نگهداری لاشه مرغ برای مرغداران را نیز غیر ممکن دانست.

وی تاکید کرد: مرغداران نه امکان کشتار مرغ را ندارند و نه سرخانه‌های برای نگهداری لاشه آن!

کمالی سروستانی معتقد است؛ به دلایل عنوان شده امکان احتکار مرغ و لاشه آن توسط مرغدارها وجود ندارد.

وی درباره شرایط بازار مرغ در روزهای اخیر اظهار کرد: در حال حاضر مرغ مرغداران با نرخ مصوب 14 هزار و 400 تومان خریداری می‌شود و باید با نرخ مصوب 20 هزار و 400 تومان به دست مصرف کننده برسد اما بخش عمده مرغ گران عرضه می‌شود.

کمالی سروستانی دلیل گرانی مرغ و چند نرخی بودن آن را عدم تعیین نرخ مصوب بر اساس نرخ تمام شده تولید عنوان کرد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ برای مرغداران 17 هزار تومان است، اگر نرخ مصوب اصلاح شود و این قیمت مبنای قیمت مصرف کننده قرار گیرد هر کیلوگرم مرغ گرم؛ 24 هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین