آفتابنیوز : آفتاب: بان كي مون دبير كل سازمان ملل در گزارش اخير خود به استفاده از كودكان به عنوان سرباز جنگي در بيش از دوازده كشور جهان اشاره كرده و خواستار اعمال تمهيدات بيشتر شوراي امنيت شده است.
دراين گزارش كه در سرويس خبري سازمان ملل متحد،قابل ملاحظه است،آمده ؛ به كارگيري كودكان به عنوان سرباز جنگي در افغانستان، برونئي، چاد، كلمبيا،كنگو، ميانمار، نپال، فليپين، سومالي، سودان، سريلانكا و اوگاندا همچنان ادامه دارد.
در عين حال كشورهاي ساحل عاج و سيرالئون كه در جريان جنگهاي داخلي و قبيلهاي از كودكان سرباز استفاده ميكردند، عمل خود را متوقف كردند و جزو اين فهرست نیستند.
گزارش دبيركل سازمان ملل به رخدادهاي اكتبر 2006 تا آگوست 2007 پرداخته و در گزارش خود به رابطه نزديك بين كودكان سرباز و آوارگان جنگي اشاره كرده است.
عدم امنيت و حفاظت از كودكان بيدفاع در اردوگاهاي مرزي، آنها را به هدف مناسبي براي گروهاي شورشي تبديل كرده است.
به طور مثال گروهاي شورشي در چاد و سودان از اردوگاهاي مرزي سودان در شرق اين كشور نيرو مي گيرند و كودكان چاد توسط گروهاي سوداني جمع آوري شده و در دارفور ميجنگند.
در ادامه اين گزارش به دختران و پسران كوچكي كه در جريان جنگ طعمه خشونتهاي جنسي ميشوند، اشاره شده است. در جنگ داخلي كنگو 60 درصد قربانيان خشونتهاي جنسي 11 تا 17 ساله بودند.
يكي ديگر از نگرانيهاي سازمان ملل افزايش حملات برنامهريزي شده به مدارسي است كه در مناطق متشنج و آشوب زدهاي مانندعراق و افغانستان واقع شدند.
بان كي مون معتقد است شوراي امنيت باید براي جلوگيري از اين اعمال غير انساني به سرعت اقدام كرده و مجازات و تحريمهاي بيشتري از جمله عدم كمك رساني و منع ورود سران گروهاي ستيزهجو اتخاذ نماید. او از شوراي امنيت خواست تا اين افراد در دادگاه جرائم بين المللي مجازات شوند و مصونيت دربرابر سو استفاده از كودكان به پايان برسد.
از مجازاتهاي اعمال شده و برخورد با اين افراد، ميتوان به صدور حكم جلب 5 تن از سران گروهاي شورشي اوگاندا و مجازات 3 تن ديگر در دادگاه سيرا ليون اشاره كرد.
درجلسه آينده شوراي امنيت كه 12 فوريه برگزار خواهد شد در باره اين موضوع بحث خواهد شد.
آمار نشان ميدهد در حال حاضر 250 تا 300 هزار كودك در سطح جهان به عنوان سرباز ميجنگند.