آفتابنیوز : آفتاب- آمريكاييها بايد مواظب سه گريزگاهي باشند كه ممكن است ايران، كره شمالي و پاكستان از آن بگريزند و جلوي موفقيت برنامه عدم تكثير سلاح هسته اي را بگيرند. فصلنامه آمريكايي «امنيت بين المللي» در شماره اخير خود با اشاره به اين موضوع مي نويسد:
برنامه هاي هسته اي سه كشور جمهوري دمكراتيك خلق كره، ايران و پاكستان بيانگر سه مجموعه و چالش به هم پيوسته، براي رژيم عدم تكثير هسته اي محسوب مي شود نويسندگان مقاله كريستوفر چايبا و چيم براون، چالش اوّل را تكثير پنهان مي نامند؛ بدين معنا كه يك كشور حداقل براي مدّت زماني به تعهدات خود نسبت به NPT پايبند مي ماند ولي با اين وجود، تواناييهاي مورد نياز براي برنامه ي هسته اي را گسترش مي دهد. بنابراين چنين كشوري مي تواند در فرصت مقتضي از NPT خارج شود و دست به ساخت سلاح هسته اي بزند و يا در NPT باقي بماند امّا توانايي پنهان براي ساخت سريع سلاح هسته اي را براي مقابله با تهديدات پيش رو حفظ كند. به اعتقاد نويسندگان، اين راه حل از سوي كره شمالي با برنامه ي پلوتونيومي اش دنبال شده است و احتمال آن مي رود كه به وسيله ايران و پس از آن از سوي ساير كشورهاي ديگر نيز دنبال شود. چالش دوم را حالتي مي دانند كه در آن فن آوري يا مواد هسته اي [مورد احتياج] از كشورهاي ديگري خريداري و يا دزديده شده باشد. آنها چالش سوم را چالشي مي دانند كه در آن كشورها با تواناييهاي مختلف در ميان خودشان اقدام به تجارت هسته اي مي كنند.
نويسندگا بر اين باورند كه هر سه چالش موجود با يكديگر در ارتباطند نويسندگان مقاله به مقامات آمريكايي هشدار مي دهند كه ايرانيها و كره شماليها بازيگراني حرفه اي هستند و بلدند كه چگونه در مواقع مقتضي، بر سر درخت منتظر بنشينند تا سيل بيايد بگذرد.