پایگاه خبری آفتاب
۲۴ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 14 June 2026
کد خبر:۷۰۱۹۲۱
۱۶:۴۱
۱۴۰۰/۰۱/۰۹
داروسازی سِرویر ۲.۷ میلیون یورو جریمه شد

رسوایی داروی لاغری در فرانسه

رسوایی داروی لاغری در فرانسه
شرکت داروسازی سِرویر در خصوص اتهام‌های «کلاهبرداری» از مصرف کنندگان داروی لاغری مِدیاتور و «قتل غیر عمد» و وارد آوردن «صدمات غیر عمد» به آنها مجرم شناخته و به پرداخت جریمه ۲.۷ میلیون یورویی محکوم شد.
۱۶:۴۱
۱۴۰۰/۰۱/۰۹
به گزارش آفتاب نیوز،

بر پایه حکم دادگاه پاریس، شرکت فرانسوی سرویر آگاهانه عوارض جانبی خطرناک این داروی کاهش اشتها را که تا زمان خروج از بازار در سال ۲۰۰۹ توسط ۵ میلیون نفر استفاده شده، پنهان کرده است.

روند بررسی پرونده که از سپتامبر ۲۰۰۹ آغاز شده پس از ۵۱۷ ساعت بحث و بررسی در ژوئیه ۲۰۲۰ به پایان رسیده بود و در جریان آن ۱۲ فرد حقیقی و ۱۱ شخص حقوقی از جمله شرکت سرویر، ۹ شرکت تابعه آن و نهاد ناظر دارویی فرانسه محاکمه شدند.

برپایه حکم نهایی دادگاه، افزون بر جریمه ۲.۷ میلیون یورویی شرکت سرویر، معاون وقت این شرکت نیز به ۴ سال حبس تعلیقی محکوم شد و آژانس دارویی فرانسه نیز ملزم به پرداخت جریمه ۳۰۳ هزار یورویی شد.

داروی مدیاتور برای مدت ۳۳ سال در بازار عرضه می‌شد ولی به دلیل بروز نگرانی‌هایی در مورد اثر مخرب آن بر سیستم قلب و عروق مصرف‌کنندگان حدود ۱۲ سال پیش از بازار خارج شد.

رسوایی داروسازی سرویر موضوع اصلی فیلم «۱۵۰ میلیگرم» است که در سال ۲۰۱۶ و با روایت نقش ایرن فراشون، پزشکی که در افشای مضرات این دارو نقش داشت، ساخته شد.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha