به مرور زمان و با افزایش سن، دندان ها درخشندگی و زیبایی خود را از دست می دهند و در این میان عواملی مانند سیگار کشیدن و مصرف غذاهای رنگی این مشکل را تشدید می کند.
در اینجا عادات غلط روزانه که باعث از دست رفتن سلامت دندان ها و زرد شدن آن ها می گردند، معرفی شده اند:
انتخاب دهانشویه های اسیدی
بزاق شما ترکیبی از مواد معدنی، آنزیم ها و ترکیبات اکسیژن است که تعادلpHرا در دهان شما حفظ می کند و میزان اسید را که منجر به آسیب مینای دندان می شود، کاهش می دهد. بزاق همچنین از دندان ها در برابر باکتری ها و جلوگیری از لکه های دندانی محافظت می کند. با این حال انتخاب دهانشویه های بسیار اسیدی و استفاده مکرر از آنها باعث از بین رفتن مینای دندان و ایجاد لکه های دائمی روی دندان ها می شود.
مصرف میوه ها و سبزیجات اسیدی
همانطور که دهانشویه های اسیدی مینای دندان را از بین می برند، اسیدهای موجود در رژیم غذایی نیز می توانند همین خاصیت را داشته باشند. میوه های خانواده مرکبات مانند گوجه فرنگی، آناناس، سرکه، نوشابه های گازدار، و ... اثرات مخرب روی سلامت دندان ها دارند. توصیه می شود بعد از مصرف این غذاها آب بخورید و یا مسواک بزنید.
نوشیدن زیاد قهوه
اگرچه به عقیده محققان قهوه می تواند منافع زیادی برای سلامتی داشته باشد، اما اثرات مخربی هم روی دندان ها دارد. لایه بیرونی که روی دندان ها را می پوشاند پوشیده از منافذ متعدد است و به همین دلیل به سادگی رنگ قهوه را به خود می گیرد. در نتیجه دندان ها زرد می شوند.
سیگار کشیدن
در اثر مصرف سیگار، به تدریج دندان های فرد تغییر رنگ می دهند. این تغییر رنگ به دلیل تاثیر مواد شیمیایی و سمی سیگار است که بر روی سطح دندان ها قرار می گیرد. زردی دندان ها با کشیدن سیگار کم نیکوتین به جای سیگار معمولی هم کاهش نمی یابد. در واقع اثرات آنها کاملا مثل هم است. موادشیمیایی موجود در سیگار، پلاک سختی را روی دندان ها ایجاد می کند که رنگ دندان ها را زرد می کند.
عدم بکار گیری نخ دندان
به عقیده متخصصان دندان پزشکی نقش نخ دندان در کاهش لکه های دندانی کمتر از مسواک نیست. نخ دندان از انسداد پلاک در مینای دندان جلوگیری می کند و محافظ لثه ها در برابر بیماری های پریودنتال است.
استفاده نادرست از مسواک
برای جلوگیری از لکه های دندانی بهتر است که با یک روال منظم مسواک بزنید. فشار وارد کردن به مسواک بخصوص زمانی که خمیردندان حاوی مواد ساینده باشد، دندان ها را مستعد ابتلا به زردی می کند و بافت دنتین یا عاج دندان را در معرض آسیب قرار می دهد.
منبع: prevention/ ترجمه از ایرنا