برخی افراد، خاستگاه خاگینه را به منطقه آذربایجان نسبت میدهند؛ اما باید بدانید که خاگینه منتسب به منطقه خاصی نیست و در همه شهرهای ایران با روشهای مختلف و مواد اولیه متنوع در دو نوع شیرین و غیرشیرین درست میشود. خاگینه، گزینهای مناسب برای سرو در وعده صبحانه، عصرانه یا حتی یک شام سبک است. شما همچنین میتوانید خاگینه را بهعنوان یک دسر مجلسی در سفرههای مهمانی خود قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه خاگینه:
۵ عدد تخممرغ
۶ قاشق غذا خوری آرد
۵ قاشق غذا خوری ماست
۲ پیمانه شکر
یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر
روغن مایع به مقدار لازم
زعفران دمکرده به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت خاگینه:
۱. تخممرغها را در یک کاسه بشکنید و ماست را به آنها اضافه کنید. ماست و تخممرغ را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس بیکینگ پودر و آرد را در کاسه بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
۲. مقداری روغن در یک تابه مناسب بریزید و تابه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. شعله گاز را کم کنید و یک شعله پخشکن، زیر تابه قرار دهید. مایه خاگینه را در تابه بریزید و درب آن را ببندید تا خاگینه برای حدود ۲۰ دقیقه بپزد و یک طرف آن سرخ شود. سپس خاگینه را برگردانید و اجازه دهید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
۳. خاگینه را از تابه بیرون بیاورید و آن را بهاندازههای دلخواه برش بزنید.
۴. آمادهسازی شربت خاگینه: دو پیمانه آب، دو پیمانه شکر و یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده را در یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا شکر در آب حل شود و شربت شما کمی غلیظ شود. پس از چند جوش، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا شربت خنک شود.
۵. شربت سرد را روی خاگینه گرم بریزید و خاگینه را همراه با چای، قهوه یا بستنی سرو کنید.