کد خبر: ۷۰۴۰۷
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۸۶ - ۰۰:۴۶

خوشا آن مهربانی کز هر دو سر بی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: به گزارش خبرگزاری فارس، غلامعلي حدادعادل، رئيس مجلس شوراي اسلامي ايران كه براي شركت در نشست بين المجالس كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي به مصر سفر كرده بود، شنبه گذشته 13 بهمن ماه جاری در گفت‌وگو با خبرنگار بي بي سي در قاهره در پاسخ به سئوالي درباره اينكه " هر دو طرف (ايران و مصر) از بهبود روابط صحبت مي‌كنند. ولي مشخصاً تعيين نكرده‌اند كه چه زماني واقعاً روابط از سر گرفته و عادي خواهد شد؟ گفت: « در راه تجديد روابط بين ايران و مصر مانع اساسي وجود ندارد. اراده دو طرف هم بر گسترش همكاري هاست.احساس هر دو طرف هم اين است كه در شرايط فعلي جهان اسلام، همكاري دو كشور بزرگ ايران و مصر به سود جهان اسلام و به سود هر دو كشور است. بعضي مسائل جزئي باقيمانده كه آنها هم قابل رفع است، ولي برطرف شدنش احتياج به زمان دارد و تلاش خواهد شد كه به اين سمت حركت كنيم. من هميشه مي‌گويم كه فضا و زمينه براي روابط بهتر شده و افق روشن است».

حداد عادل همچنين در جواب اين سئوال كه "مبارك از سلسله موانعي صحبت كرده بود كه بر سر راه از سر گيري روابط بين دو طرف قرار دارد. مي‌شود كمي در اين باره توضيح بدهيد نيز اظهار داشت:«همان مطالب قبلي است، كه مثلاً برمي‌گردد به سال‌هاي قبل و در واقع حالا تجديد ذكر آنها هم خيلي لطفي ندارد. ولي همان مسائل قبلي است. چيز جديدي نيست».

چندی پیش نیز علی لاریجانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی به مصر سفر کرده و با برخی از مقامات مصری ملاقات کرد. درمقابل،‌ گويا وزير خارجه مصر، تنها مقام مصري است كه به كشورمان سفر و با مقامات جمهوري اسلامي ديدار كرده است. همچنين پس از سفر هفته گذشته رئيس مجلس به قاهره و ملاقات وي با رئيس‌جمهور مصر، حسني مبارك در گفت‌وگو با يكي از نشريات غربي، از وجود «مسائل غامض و پيچيده» براي برقراري رابطه با ايران و مصر خبر داد.

از سوی دیگر در حالي كه روزهای گذشته منابع عربي با انتشار خبري، مدعي سفر دكتر احمدي‌نژاد به مصر و ديدار با حسني مبارك با ذكر تاريخ دقيق شدند، سه شنبه 16 بهمن سخنگوی دولت غلامحسین الهام این خبر را تکذیب کرده است.

اکثریت کارشناسان مسائل خاورمیانه و جهان عرب اعتقاد دارند که مصر دروازه جهان عرب است و هر کشوری که قصد دارد با دنیای عرب روابطه خوبی داشته باشد اول باید با مصر روابط خوبی برقرار کند. ظاهرا به همین دلیل مسولان دولت نهم تلاش دارند تا پس از حضور رئیس جمهوری در جلسه شورای همکاری خلیج فارس و تحمل تابلوی " شورای همکاری دولتهای خلیج عربی" در بالای سرخود، اینک به بهبود روابط با مصر بپردازند.

نکته جالبی که در دولت نهم رخ داده، سرعت عمل آن برای کسب آن چیزهایی که دولتهای قبلی نتوانسته اند انجام دهند. و البته این وقایع درحالی رخ می دهد که هیچ صحبتی از علل عدم انجام و پیشینه این وقایع نیست. مثلا گفته نمی شود که اولین بار خاتمی به مصر رفت و سعی کرد روابط دو کشور را بهبود بخشد. یا موشک سفیر و موشک امید در دولت نهم به نمایش گذاشته و پرتاب می شود، اما هرگز گفته نمی شود که تلاش برای احداث پایگاه هوا فضا و تربیت متخصصان آن، از چه زمانی شروع شده است. بلکه تنها سعی می شود محصول نهایی را طی تبلیغاتی به نفع دولت وقت مصادره کنند.

درسایر بخش ها نیز چنین است. مثلا پروژه ای در بخش زمین شناسی بنام "مرکز پژوهشهای علوم زمین" در کرج توسط وزیر صنایع افتتاح می شود که قبلا در خرداد ماه توسط وزیر صنایع پیشین افتتاح شده بود. تنها به این خاطر که با تبلیغات بیشتر در دهه فجر به حساب دولت نهم گذاشته شود.

البته اگر بیشتر دقت کنیم باز هم موارد متعددی از این قسم خواهیم یافت. مانند برآوردن آرزوی آن کودک بوشهری و نامه اش به رئیس جمهوری.

ظاهرا هدف از همه این تبلیغات جلب توجه افکار عمومی به این نکته است:"تنها این دولت اصولگرای نهم است که می تواند چنین کند. فقط ما هستیم که چنین میکنیم." مسولان آن چنان صحبت می کنند که گویی دولتهای سابق نه میفهمیدند و نه کار میکردند. البته اگر دستشان برسد همه را جاسوس و خائن و مفسد هم معرفی می کنند.

به هرصورت اینک روابط با مصر هم به موردی تبدیل شده است مانند این مسائل. فارغ از آنکه به قول شاعر " خوشا آن مهربانی کز دو سر بی" آقایان ظاهرا فراموش کرده اند که در سطح بین المللی دولتها برای منافع ملی خود تلاش می کنند.

دولت نهم پس از آنکه با فشار کشورهای اروپایی مواجه شده است، اینک سعی می کند تا درمنطقه خاورمیانه و با تکیه بر کشورهای عربی راهی برای مقابله با فشارهای غرب بیابد. و در این راستا اینک مصر نقش مهمی یافته است.

اما نباید فراموش کرد که مصر و سایر کشورهای عربی منطقه، پیش از آنکه به روابط با تهران بیاندیشند به منافعی که از روابط با غرب نصیب شان میشود میاندیشند. به همین خاطر پس از سالهای طولانی هنوز روابط ما با مصر بهبود نیافته است. البته مگر آنکه دولت نهم در این مورد هم اقدامی انقلابی و کاری تازه!! انجام دهد که دولتهای قبل نمی توانسته اند انجام دهند.

رئیس جمهوری هنگامی که به امارات متحده عربی سفر کرده بود، در پاسخ به يك خبرنگار تأكيد كرد، هر روز كه مصر اعلام آمادگي كند، ما تا پايان وقت اداري همان روز، سفارت کشورمان در مصر را بازگشايي خواهيم كرد و اكنون با گذشت حدود هشت ماه همچنان اين موضوع به نتيجه نرسيده است.

به هرصورت لازم است که مقامات دولت نهم درکنار منافع ملی کشورمان، به امور مهم دیگری مانند "عزت، حکمت و مصلحت" که در دولتهای گذشته مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی و مسولان سیاست خارجی بوده است، نیز توجه کنند. هیچ یک از این موارد را نمیتوان نادیده گرفت یا قربانی دیگری نمود.

ازسوی دیگر قطعا اقدامات شتابزده و نسنجیده، بخصوص در عرصه بین المللی به زیان منافع ملی و مصالح کشور خواهد بود. مگر اینکه اساسا کلمه ای بنام "زیان" از فرهنگ لغات دولت نهم حذف کرده باشند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۸۶/۱۱/۱۷
0
0
اصل حرف مصر اين است كه ايران در امور كشورهاي ديگر عربي دخالت نكند و هيچ مسئولي هم در ايران چنين قولي نمي دهد .
ناشناس
|
-
|
۰۹:۴۱ - ۱۳۸۶/۱۱/۱۷
0
0
با سلام،
در اينكه حضور آقاي احمدي نژاد در آن اجلاس كار نسنجيده اي بود شكي نيست اما در مورد تابلوي مورد اشاره در بالاي سر ايشان بايد يادآور شد كه متن به عربي چنين بود:
"دول الخليج العربي"
كه اگر كسي با قواعد زبان عربي آشنا باشد معناي آن
"دول عربي خليج"
و نه "دول خليج عربي" ميباشد. به هر حال اين كشورها اول خليج فارس را به خليج و سپس خليج عربي تغيير نام خواهند داد. چشم آقاي احمدي نژاد و ديپلماسي "پيش به جلو"ي ايشان روشن !!!
ناشناس
|
-
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۸۶/۱۱/۱۷
0
0
آقا دستتان درد نكند اما فكر كنم يك كمي دير شده.
اميد است هميشه انصاف را رعايت كنيد چه اكنون و چه وقتي كه بر سر قدرتيد.
ناشناس
|
-
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۸۶/۱۱/۱۸
0
0
به دقت و سرعت عمل و دلسوزي دولت نهم سخت اعتقاد دارم ُتاكيد بر پيشرفت سريع و همه جانبه كشور چرا به شما بر ميخورد؟!!دلسوزان و خدمتگزاران صديق و بي ادعا و بي سروصدارا ياري دهيم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین