کد خبر: ۷۰۸۷۳۳
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۶
تبوله سالاد و مزه‌ای است که از ساده‌ترین و ارزان‌ترین مواد اولیه تهیه می‌شود و جای خود را در منو گران‌ترین رستوران‌ها بازکرده است.
آفتاب‌‌نیوز :

مبدأ تبوله شام بوده است. شام منطقه وسیعی که شامل کشور‌های سوریه، لبنان، اردن و بخشی از فلسطین می‌شده است، می‌گفتند؛ اما امروزه تبوله را به عنوان غذای ملی لبنان می‌شناسند و، چون از منطقه شام آمده است به عنوان سالاد عربی هم معروف است، چون زبان مشترک منطقه شام عربی بوده است.

هر چیزی که باید درباره سالاد تبوله بدانید

هیچ چیزی به اندازه تبوله بیان گر هویت و اصالت لبنانی نیست. فرهنگی که جایگاه این سالاد در آن به قدری باارزش و پراهمیت است که یک روز ملی برای آن در تقویم خود مشخص کرده اند. از سال ۲۰۰۱ اولین شنبه ماه جولای روز ملی تبوله اعلام گردیده است که افراد دورهم جمع می‌شوند و با خوردن تبوله این روز را جشن می‌گیرند.

امروزه تبوله به عنوان یک سالاد و مزه لبنانی در سراسر دنیا در مهمانی‌های مختلف پذیرایی می‌شود و یک انتخاب عالی برای گیاهخواران و کسانی است که رژیم گیاهخواری دارند. اگر برای برگزاری یک مهمانی در حال برنامه ریزی هستید، با خرید تبوله و سفارش فینگر فود از وب سایت مزبار، باکیفیت‌ترین محصولات را در شیک‌ترین ظروف برای پذیرایی داشته باشید.

سالاد تبوله لبنانی از چه چیز‌هایی تشکیل شده است؟

بعدازآنکه به سؤال تبوله چیست شما پاسخ دادیم، باید نگاهی به مواد اولیه آن بیندازیم تا پی به محبوبیت این مزه لبنانی ببریم. تبوله از بلغور گندم، خیار، گوجه، آب لیمو، جعفری، نعنا، روغن زیتون، سیر، نمک و فلفل تشکیل شده است.

فواید و خواص تبوله برای بدن

۱. تقویت سیستم گوارش بدن

بلغور حاوی فیبر است. در یک لیوان بلغور ۸ گرم فیبر وجود دارد که این مقدار از فیبر موجود در یک کاسه برنج بیشتر است. فیبر به تقویت سیستم گوارشی شما کمک می‌کند تا سالم بمانید و همچنین قند خون شمارا کنترل می‌کند و با ایجاد حس سیری در شما به کاهش وزن هم کمک می‌کند.

۲. کمک به متابولیسم بدن

جدا از اینکه بلغور پر از فیبر است و مقدار کمی کالری دارد، منبع خوبی از آهن است. آهن ماده معدنی است که به حمل اکسیژن در بدن شما کمک می‌کند و درنتیجه باعث بهبود عملکرد متابولیسم بدن می‌شود که درنتیجه تولید کلاژن و تقویت سیستم ایمنی را هم در بدن به ارمغان می‌آورد.

۳. سم زدایی بدن

وجود دو ماده آپی ژنین (apigenin) و میریستیسین (myristicin) در جعفری باعث افزایش کارایی آنزیم‌های کبدی می‌شود که منجر به سم زدایی بدن می‌شود.

۴. کاهش خطر ابتلا به سرطان

جعفری حاوی فولیک اسید است که از رشد سلول‌های سرطانی در بدن جلوگیری می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف جعفری ریسک ابتلا به سرطان رحم و روده را کاهش می‌دهد. علاوه بر این جعفری خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بسیاری دارد.

همچنین روغن زیتون حاوی آنتی اکسیدان‌های بسیاری است که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان و مخصوصاً سرطان مری را کاهش دهد. ترکیبات هودروکسیتیروزول که در یک آنتی اکسیدان خوب وجود دارد می‌تواند قند خون را در بدن ثابت نگه دارد که در آینده از رشد سلول‌ها که باعث سرطان می‌شود جلوگیری کند.

۵. تقویت سلامت قلب و عروق

بلغور موجود در تبوله منبع خوبی از فیبر، پروتئین، آهن و همچنین ویتامین B۶ است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.

یک کاسه تبوله معجزه‌ای از طعم و سلامتی را برای شما به ارمغان می‌آورد و بهتر است جایگاه ویژه‌ای برای آن در رژیم روزانه خود قرار دهید و آن را در اولویت‌های پذیرایی در مهمانی و دورهمی‌های خود بگذارید. اگر همین حالا هوس این مزه لبنانی را کرده اید می‌توانید آن را در وزن دلخواه خود از مزه بار سفارش دهید و چهار ساعت بعد تحویل بگیرید.

تبوله طرز تهیه ساده و آسانی دارد که به راحتی می‌توانید آن را آماده کنید:

خواص سالاد تبوله۱. گندم بلغور را درون کاسه‌ای قرار دهید و روی آن را با حدود یک سانتی متر آب بپوشانید، بلغور‌ها را برای ۲۰ دقیقه در آن آب خیس کنید تا اینکه کمی نرم شوند. آن‌ها را با صافی پارچه‌ای نازک خشک کنید و بلغور‌ها را به صافی فشار دهید تا آب اضافه آن کاملاً خارج شود. سپس مواد را به کاسه‌ای بزرگ‌تر انتقال دهید و با سیر، آب لیمو، جعفری، نعناع، گوجه فرنگی، خیار، نمک و فلفل ترکیب کنید. در دمای اتاق یا در یخچال برای دو تا سه ساعت نگاه دارید تا بلغور بتواند به جذب مایعات ادامه دهد و پف کند.

۲. روغن زیتون را اضافه کنید و با یکدیگر ترکیب کنید، آن را بچشید و چاشنی آن را میزان کنید.

نکته: پس از تهیه سالاد تبوله لبنانی می‌توانید آن را به مدت یک روز در یخچال نگاه دارید، اگرچه رنگ سبز روشن آن به خاطر وجود آب لیمو محو خواهد شد.

فرق سالاد تبوله لبنانی و تبوله ترکیه‌ای چیست؟

اکثر مواد اولیه این دو سالاد شبیه به هم هستند، اما دو تفاوت عمده دارند. سس سالاد تبوله ترکیه‌ای غلیظ‌تر است و علاوه بر روغن زیتون و آب لیمو، رب انار یا سس انار هم دارد؛ و تفاوت بعدی این است که در تبوله لبنانی نسبت بلغور گندم به سبزی سالاد بسیار کمتر است. در سالاد تبوله ترکیه‌ای قضیه کاملاً برعکس است و میزان بلغور گندم نسبت به سبزی بسیار بیشتر است. سالاد تبوله ترکیه‌ای را بانام سالاد بلغور هم می‌شناسند.

بازدید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین