رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور کشور با اشاره به دلایل التهاب قیمت مرغ در بازار اظهار کرد: در شرایط فعلی مقداری عرضه کمتر از حد معمول است که علت اصلی این موضوع ناشی از افزایش تقاضاست.
برومند چهار آیین افزود: با کاهش قدرت خرید خانوار و افزایش قیمت سایر محصولات پروتئینی طرف تقاضا تحریک شده است چرا که خانوارها به ناچار به خرید مرغ روی آوردهاند.
وی با بیان اینکه در ماههای گرم سال وزن گیری و پرورش مرغ با مشکلاتی روبرو میشود، گفت: با افزایش نرخ مصوب نهادههای مرتبط با تولید گوشت مرغ انتظار میرود که قیمتها اصلاح شود تا تولیدکنندهها انگیزه کافی برای ادامه تولید داشته باشند چرا که در شرایط فعلی واسطهها حداکثر سود را میبرند، در حالیکه اصلاح قیمت مصوب، گرفتاری کنونی را مرتفع میکند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۵۰ درصد هزینههای یک واحد تولیدی به مصرف ذرت و کنجاله سویا اختصاص دارد، بیان کرد: با افزایش رسمی هزینههای تولید دلیلی برای ثابت نگه داشتن قیمت مرغ نیست.
وی در واکنش به عرضه جوجه بالاتر از نرخ مصوب در بازار بیان کرد: هم اکنون قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه حدود ۸ هزار و ۵۰۰ تومان است که به طور متوسط ۲ هزار و ۵۰۰ تومان از این رقم وارد جیب دلالان میشود، به رغم تلاش هایی که تاکنون برای عرضه جوجه با نرخ مصوب صورت گرفته، اما بازار جوجه همچنان ملتهب است.
چهارآیین درباره اینکه علت گرانی جوجه ارتباطی به قاچاق دارد یا خیر؟ گفت: میزان قاچاق جوجه به حدی کم است که نمیتواند تاثیر چندانی در بازار بگذارد و دلیل اصلی کاهش ۱۰ درصدی جوجه ریزی مرغ مادر نسبت به ماههای قبل است.
رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی توسعه صنعت طیور با اشاره به اینکه جوجه ریزی واحدهای مرغ مادر به ۷۰ هزار قطعه رسیده است، بیان کرد: کاهش قدرت خرید مردم و اثر کالای جایگزین، همچنین ذخیره سازی مصرف یک ماه از سوی خانوارها منجر به گرفتاری فعلی بازار مرغ شده، هر چند با افزایش سن مرغ مادر تا حدودی کاهش ۱۰ درصدی جوجه ریزی را جبران کردیم، اما نقصان در جوجه ریزی التهاباتی در بازار ایجاد کرده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه ماهانه ۲۳۰ تا ۲۷۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: برای تامین این میزان گوشت مرغ نیازمند ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی هستیم، اما به علت آنکه تقاضا بیش از نیاز معمول است، توزیع روزانه ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۷ هزار تن گوشت مرغ جوابگو نیست.
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور با بیان اینکه میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی نداشته است، گفت: گرچه رقم جوجه ریزی با سال قبل تفاوتی ندارد، اما عملکرد مشابه سال قبل نیست.
چهارآیین در پایان سن متداول و منطقی جوجه در واحدهای مرغداری را ۶۴ هفته اعلام کرد و گفت: نگه داری جوجه بالاتر از ۶۴ هفته در کاهش عملکرد تاثیر گذار است.