کد خبر: ۷۱۲۵۱
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۰:۲۹

عامل اصلي تكثير «سنتوری» دستگير شد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: با دستگیری عامل اصلی قاچاق فیلم "سنتوری"، رییس اتحادیه تهیه‌كنندگان فیلم سینمای ایران از خسارت 5 میلیارد تومانی به تهیه‌كنندگان این فیلم سینمایی خبر داد.

 سی‌ام بهمن ماه همزمان با دستگیری "حجت ـ ف" عامل اصلی توزیع فیلم اكران نشده "سنتوری" در حوالی میدان انقلاب، مرتضی شایسته با اشاره به سابقه‌ی چند ساله‌ی قاچاق فیلم پیش از اكران، گفت:«فیلم‌های زیادی بودند كه قربانی افرادی سودجو شده و ضررهای مالی فراوانی به تولیدكنندگان فیلم وارد كردند». 

وی اضافه كرد:«از حدود یك سال پیش با شدت گرفتن این موضوع، همكاری مناسبی میان پلیس امنیت نیروی انتظامی، قوه قضائیه و اتحادیه تهیه‌كنندگان ایجاد شد كه تا مقدار زیادی جلوی قاچاق فیلم‌ها گرفته شد. اما با توزیع گسترده‌ی فیلم "سنتوری" به این نتیجه رسیدیم كه این شبكه‌ها همچنان فعال و در حال انجام اقدامات سودجویانه خود هستند. به گفته شایسته قاچاق فیلم "سنتوری" در تهران با شدت زیادی صورت گرفته است و در این میان توزیع‌كنندگان با هدف ضربه زدن به سینما به‌صورت وسیع آن را در شهرهای اطراف تهران و شهرستان‌ها توزیع كردند». 

در این نشست كه در پلیس امنیت برگزار ‌شد، رییس اتحادیه تهیه‌كنندگان فیلم سینمای ایران از وارد ‌آمدن سالانه بیش از 600 میلیارد تومان خسارت ناشی از گردش مالی شبكه قاچاق در ایران خبر داد و افزود:«این رقم، 25 تا 30 برابر گردش مالی كل سینمای ایران است و با اقدام اخیر حدود 4 تا 5 میلیارد تومان به تهیه‌كننده و صاحب فیلم "سنتوری" خسارت مالی وارد شده است». 

بنابر اعلام وی؛ فیلم "سنتوری" دارای پروانه نمایش بوده است، اما چند روز پیش از اكران، از نمایش آن جلوگیری شد و مسوولان اعلام كردند كه باید این فیلم در زمان مناسبی اكران شود، اما ظاهرا اعضای این شبكه خودشان وقت مناسب را تشخیص داده و اقدام به توزیع آن كردند. 

او گفت:«این خلاء قانونی باید پُر شود، چرا كه فیلم‌های ایرانی كه از اكران آن جلوگیری می‌شود، در مدت زمان كوتاهی به سوژه و خوراك تمامی شبكه‌ها و سایت‌ها تبدیل می‌شوند».او با اشاره به فقدان قانون كپی‌رایت، ادامه داد: «بر همین اساس سرمایه تهیه‌كنندگان،بی‌دفاع است و هر لحظه امكان دارد این اتفاق یا با توقیف فیلم و یا قاچاق آن پیش از اكران رخ داده و سرمایه‌های این گروه از بین برود. 

او با پیشنهاد تشكیل ستاد مبارزه با سرقت محصولات سمعی و بصری در كشور تاكید كرد:«اگر پلیس، همكاری مناسبی با ما نداشت، به طور قطع تا چند ماه دیگر هیچ چیزی از سینمای ایران باقی نمی‌ماند». 

فرامرز فرازمند تهیه‌كننده "سنتوری" كه در این نشست حضور داشت در گفت‌وگو با خبرنگاران هیچ شخصی را مقصر به انتشار فیلم نكرد و گفت: «روز 22 بهمن ماه متوجه شدم فیلم در سایتی قرار گرفته است و امكان دسترسی آسان به آن وجود دارد». به گفته وی این فیلم با زیرنویس نادرست انگلیسی روی سایت قرار گرفته بود، حتی نام داریوش مهرجویی، كارگردان این فیلم هم به اشتباه نوشته شده بود. 

او توضیح داد: «قرار بود فیلم در تاریخ سوم مرداد امسال در تهران و سپس سیزدهم مرداد ماه در ‌آمریكا اكران شود، چرا كه با یك شركت آمریكایی برای اكران آن قرارداد منعقد كرده بودیم. اما پس از عدم نمایش در تهران به سرعت با شركت ‌آمریكایی تماس گرفته‌ایم و آن‌ها را از پخش نكردن فیلم مطلع كردیم، حتی برای این كار 50 هزار دلار نیز خسارت دادیم». 

فرازمند با بیان اینكه برای این فیلم 600 میلیون تومان هزینه شده، افزود:«فیلم قاچاق شده و در حال توزیع همان فیلم اصلی است و از زمان اتمام تولید، چهار ماه در وزارت ارشاد و چند وقتی نیز در دفتر جشنواره‌ی فجر بوده است.ما نمی‌گوییم چه كسی متهم است، اما ما در توزیع آن نقشی نداریم، تمام سعی ما در یك سال گذشته اكران فیلم بود و تمام سعی خود را برای جلوگیری از قاچاق آن انجام دادیم، حتی فیلم را با گاوصندوق جا به جا می‌كردیم. چون هیچ صاحب مالی نمی‌خواهد متضرر شود». 

تهیه‌كننده فیلم سنتوری با بیان اینكه؛ این اتفاق برای ضربه زدن به فیلم "سنتوری" رخ داده است. دوباره درخواست سازندگان این فیلم را برای هر چه زودتر فراهم شدن مقدمات اكران آن مطرح كرد. او اعلام آمادگی كرد: «طی 24 ساعت فیلم را كپی كرده و در اختیار سینماها قرار دهیم تا از ادامه‌ی قاچاق فیلم جلوگیری شود». تهیه‌كننده فیلم «سنتوری» گفت:«من «حجت - ف» را نه می‌شناسم و نه نسبتی با او به عنوان سردسته تكثیر غیرمجاز فیلم «سنتوری» دارم».
فرامرز فرازمند در این گفت‌وگو اظهار داشت:«امروز صبح در جلسه پلیس امنیت حضور داشتم و به نظرم اقدام مناسبی جهت برخورد با قاچاقچیان فیلم «سنتوری» صورت گرفته است». 

وی گفت:«در این نشست سردار علیپور، فرمانده پلیس امنیت تهران تصریح كرد كه شدیدا با این قضیه مبارزه می كنیم. هم با كسانی كه سی دی قاچاق سنتوری را می خرند و هم با كسانی كه آن را می‌فروشند چون این خرید و فروش یك جرم است». 

فرازمند گفت: «قاچاقچیان دستگیر شده در حال پخش دی وی دی‌های سنتوری بودند و حالا باید دید كسان دیگری دست اندركاران این كار هستند، یا خیر و البته به نظر من باید ریشه این قضیه را ازبین برد و انشالله پلیس امنیت پیگیری كند و كسانی كه اطلاعاتی از این قضیه دارند، به ما اطلاع بدهند. ما هم سعی كنیم جلوی كسانی كه سی دی های «سنتوری» را پخش می‌كنند، بگیریم». 

وی تصریح كرد:«البته باز هم امیدوارم با صلاحدید مسئولان فرهنگی، «سنتوری» اكران شود تا بساط قاچاق فیلم برچیده شود، چون معتقدم در این صورت مردم ترجیح می‌دهند «سنتوری» را در سالن سینما ببینند». 

فرازمند همچینن در پاسخ به پرسشی درباره برخی شائبه‌ها گفت:«من «حجت-ف» را نمی‌شناسم. فقط می‌دانم سه چهار نفر را در این خصوص گرفته اند و او سردسته گروهی بوده كه «سنتوری» را قاچاق و عرضه می كردند».
منبع‌خبر: ايسنا - فارس
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین