کد خبر: ۷۱۲۵۲
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۰:۵۱

اعتراض بهروز افخمی به فضای فرهنگی كشور

آفتاب‌‌نیوز :  آفتاب: بهروز افخمی در آخرین اظهارنظرش مدیریت فرهنگی را سبب ناتوانی فرهنگ و هنر کشور عنوان کرد و گفت؛«با احتیاط و ترس و لرز بیش از حد، در حال از دست رفتن کنترل مدیریت فرهنگی و همچنین مدیریت اوقات فراغت مردم هستیم». 

این کارگردان سینمای ایران که صبح روز گذشته با برنامه "صبح شبکه دوم سیما" گفت وگو می کرد، ضمن رد هرگونه نظارت دولتی بر سینما و با بیان اینکه در چند ساله اخیر فضای بازی از طریق رسانه‌ها در کشور ایجاد شده، گفت؛ «به گمان من نظارت، ممیزی و سانسوری که الان در سینما وجود دارد، نمی تواند هیچ توجیه معقولی داشته باشد». 

وی افزود؛ «اگر بخواهند جلوی اینترنت را بگیرند، مردم با سی‌دی و دی‌وی‌دی به اطلاعات دست می‌یابند و اگر هر دوی این‌ها نباشد، ماهواره‌ها هستند.» افخمی که به تازگی فیلم «فرزند صبح» را براساس زندگی امام خمینی آماده نمایش کرده، ضمن تاکید بر این نکته که وقتی نمی توانی جلوی ورود اطلاعات را بگیری، باید رهایش کنی، به نقش و حضور مردم اشاره کرد و گفت؛ «مردم بالطبع عکس العملی طبیعی را نشان می دهند. در همه جای دنیا هم چنین چیزی وجود دارد. در امریکا هم شما نمی توانید بسیاری از فیلم ها را بسازید، نه به خاطر اینکه سانسور وجود دارد، بلکه به دلیل آنکه مردم بعضی از فیلم ها را از طریق ندیدن حذف می کنند.»

 وی مهم‌ترین قسمت مدیریت را پس از توزیع ثروت، مدیریت اوقات فراغت مردم برشمرد و از برنامه ریزی برای تفریح مردم سخن گفت. وی در این مورد افزود؛«این مساله مهمی برای حاکمیت است. یعنی حیثیت و اعتبار حاکمیت از این نظر شکل می گیرد و معلوم می‌شود که چقدر می تواند اوقات فراغت مردم را با محصولاتی که خود تولید می کند، پر کند.» 

افخمی در بخش دیگری از گفت وگو به گسترش مخاطبان تلویزیون در مقابل کاهش مخاطبان سینما اشاره کرد و به ضرورت تاسیس تلویزیون در ایران پرداخت؛ «با تشکیل تلویزیون های خصوصی امکان رقابت در این زمینه ایجاد می شود. هیچ ترس و وحشتی هم نباید در این مورد داشت، چرا که با توجه به اتفاقات جهانی و امکاناتی که مردم ایران در اختیار دارند، این مورد از ضروریات به شمار می آید.» کارگردان «فرزند صبح» و «کوچک جنگلی» سپس به انتقاد از سیاستگذاری وزارت ارشاد در طول دو سال گذشته پرداخت. 

وی وضعیت پیش آمده در مورد سانسور را برآمده از ذهنیتی خیالی و ایده آلی دانست و ضمن نقد آن گفت؛ «ما کنترل اوقات فراغت مردم را در عرصه سینما از دست داده‌ایم. یعنی سینمای ایران در حال حاضر به صورتی اداره می شود که در حقیقت هیچ حضوری در اوقات فراغت مردم ندارد. از نظر سیاسی، اگر سیاستی که الان در وزارت ارشاد اعمال می شود، به بقیه مدیریت فرهنگی نیز تسری یابد، به این نتیجه منجر می شود که حاکمیت دولت در زمینه فرهنگی منحل شود.» به گفته افخمی اگر قرار بود، تلویزیون همانطور اداره شود که وزارت ارشاد الان اداره می‌شود و نظری به جذب تماشاگران و مردم نباشد، ضربه یی بزرگ به حاکمیت فرهنگی جمهوری اسلامی وارد می شود.

 وی در پاسخ به پرسش مجری برنامه که به اعتراض برخی به سیاست‌های اخیر تلویزیون اشاره می کرد، گفت؛ «کسانی این اعتراض ها را مطرح می کنند که خیلی هایشان فیلم ساخته اند، اما کسی حاضر نشده این فیلم ها را ببیند. بعضی از این فیلم و سریال ها خیلی پرخرج بوده، فیلم هایی که رکورد هزینه ها را شکسته، اما مردم را به سینما نکشانده است.» وی افزود؛ «در طول این سال ها خیلی ها به سینما نزدیک نمی شوند و فیلم نمی سازند، چرا که آن افرادی که می خواهند خیالات و ایده آل خود را به نرم و چارچوب هایی بدل کنند، کارهایی ساخته اند که مردم حاضر نیستند، آنها را ببینند.»

 بهروز افخمی همچنین از عدم ارتباط صحیح مردم و سینما گفت و عنوان کرد که اگر فیلمسازان از شرایط درستی بهره‌مند شوند، مردم را به سینماها خواهند کشاند.
منبع خبر: اعتماد  
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین