پایگاه خبری آفتاب
۱۸ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 08 June 2026
کد خبر:۷۱۵۶۷۷
۱۴:۴۱
۱۴۰۰/۰۴/۰۷

تصاویر| ویرانه امروز؛ نقطه آغاز اسلام در یزد

تصاویر| ویرانه امروز؛ نقطه آغاز اسلام در یزد
شکل‌گیری تمدن در روستای «فهرج» یزد را به ۵۰۰۰ سال قبل نسبت می‌دهند. منطقه‌ای با مجموعه‌ای با نام محلیِ «شهدای فهرج» که برخی روایات تاریخی و اسناد موجود مانند «مسالک‌الممالک» و «جامع مفیدی» آن را نقطۀ آغاز و زایش اسلام در یزد می‌دانند.
۱۴:۴۱
۱۴۰۰/۰۴/۰۷
به گزارش آفتاب نیوز،

بر این اساس در حمله لشکر اسلام به یزد و در تعقیبِ یزدگرد سوم - آخرین حاکم ساسانی- با شبیخون مردم زردتشتی و یهودی‌نشینِ سه روستای فهرج، خویدک و فرافر؛ فرماندهان لشکر «ابی عبدالله بن احمد بن ابوالیسر بن عبدالله بن تمیمی» و «حویطب بن هانی» به شهادت رسیده و در این منطقه به خاک سپرده می‌شوند که در دوره‌های بعد حاکم وقت یزد مرقد، خانقاه، مدرسه و مسجد برای آن‌ها بنا می‌کند.

این مجموعه موقوفۀ منحصربفرد باقی مانده از آغاز تاریخ اسلام در یزد که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده، در حاشیۀ روستای فهرج قرار دارد اما به گفته دهیار فهرج با وجود پیگیری‌های متعدد، آن منطقه هنوز بخشی از روستا محسوب نمی‌شود و به همین دلیل سهمی از اعتبارات دهیاری نیز نمی‌توان صرف آن کرد.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha
پیام های شما
ناشناس
Spain
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۸
مردم زرتشتی آن منطقه از سرزمین خود در برابر حمله وحشیانه بیگانگان دفاع کردند بسی تاسف برای نویسنده این متن
پاسخ
ناشناس
Mexico
۱۷:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
عجب روستاییان شجاعی داشته یزد
پاسخ