کد خبر: ۷۱۵۹۹
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۸۶ - ۲۱:۵۸
افروغ هشدار داد

جنس افتراها تفاوت کرده است

آفتاب‌‌نیوز : عماد افروغ گفت: افترا‌هایی كه این روز‌ها شاهد آن هستیم اولا مضمونی سیاسی دارد و به گونه‌ای معطوف به حفظ قدرت یا دستیابی به قدرت بیشتر یا كنار زدن رقیب از صحنه مبارزه است و ثانیا مضمون و ظاهر مذهبی و انقلابی است.

نماینده مردم تهران در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به گسترش فضای توهین و تخریب، جنس این نوع افترا‌ها را تا حدودی متفاوت از جنس انواع قبلی آن دانست و با بیان این كه این كار‌ها غیراخلاقی است و هیچ جامعه‌ای به ویژه جامعه‌ای با انقلابی اخلاقی و با صبغه و سابقه فرهنگی و تاریخی خاص در گرایشات فطری و اخلاقی خود این حركات را برنمی‌تابد، تصریح كرد: این افترا‌هایی كه این روز‌ها شاهد آن هستیم اولا مضمونی سیاسی دارد و به گونه‌ای معطوف به حفظ قدرت یا دستیابی به قدرت بیشتر یا كنار زدن رقیب از صحنه مبارزه است.
 
به گفته وی، این تهمت‌ها چون مضمونی سیاسی دارد بیانگر یك جریان ماكیاولیستی یا توجیه وسیله به واسطه هدف است؛ یعنی چون برای این قبیل افراد هدف مقدس است آن‌ها خود را مجاز می‌دانند كه از هر وسیله‌ای استفاده كنند.
این عضو جریان اصولگرایان مستقل اظهار داشت: ثانیا وجه ممیزه دیگر و بارز تهمت‌ها و افترا‌های اخیر، مضمون به ظاهر مذهبی و انقلابی آن است كه بیانگر استفاده ابزاری از اخلاق و دین است كه این امر ترجمانی از ماكیاولیسم مذهبی و انقلابی است. 

وی در بیان علت رخداد این توهین‌ها گفت: در جامعه ما بنا به دلایلی، شاهد مصلحت‌گرایی مفرط هستیم؛ به نظر می‌رسد كه به تدریج قدرت براخلاق و فرهنگ، مصلحت بر حقیقت و مقبولیت بر حقانیت تفوقی روزافزون پیدا می‌كند. 

وی با بیان این كه بسیاری از بحران‌های اخلاقی و فرهنگی ما به این تفوق تدریجی برمی‌گردد، افزود:به این دلیل شاهد این نوع تفوق هستیم كه به مباحث فكری و نظری نظام به حد كافی نپرداخته‌ایم، یعنی وجه نظریه‌پردازی به دلیل روزمرگی بیش از حد، كم رنگ شده و از قوت لازم برخوردار نیست. 

افروغ با اظهار تاسف از این كه شاید برخی با تمسك به فرمایشات حضرت امام(ره) دچار یك سوء تفاهم و سوء تعبیر شده‌اند، گفت: بعضی فكر می‌كنند حالا كه حضرت امام فرموده‌اند حفظ نظام از اهم واجبات است، اولا این توجیهی است برای خلط منافع شخصی، گروهی و جناحی با مصالح نظام؛ ثانیا برخی بر این تصورند كه این بدان معناست كه می‌توانیم هدف اصلی نظام، مبانی و ارزش‌های آن را فراموش كنیم و یك پوسته‌ای را به نام نظام جمهوری اسلامی‌ حفظ كنیم و به هر وسیله‌ای، با این دلیل و برهان كه حضرت امام(ره) فرموده اند حفظ نظام از اهم واجبات است، چنگ بزنیم.
وی این نوع برداشت را سوء برداشت، یك نگاه قالبی و شكلی و فراموش كردن محتوا دانست و افزود: باید بدانیم كه بدون تردید حفظ نظام از اهم واجبات الهی است، اما این نظام نظامی‌ است كه در جهت تعالی و رشد اخلاق، تفوق احكام نورانی اسلام، تحقق عدالت و حقوق جامعه شهروندی است و تحقق همه این ارزش‌ها نیاز به یك وسیله كه آن هم نظام جمهوری اسلامی‌ است، دارد.
 
افروغ در ادامه گفت‌وگو با ایسنا در بیان دلایل بروز فضای تهمت و افترا در این روز‌ها اظهار داشت: عده‌ای می‌خواهند با تمسك به اصحاب قدرت و پشتیبانان خود در نظام رسمی‌ یك فضای سنگین روانی برای جلوگیری از آزادی بیان و طرح امن و ایمن اندیشه‌ها ایجاد كنند؛ یعنی اصحاب فضیلت و فرهنگ را به یك دو راهی بكشانند كه در آن یا با از دست دادن آبروی خود موضعی اتخاذ یا گوشه عزلت اختیار كنند.
 
وی چنین فضایی را مغایر با روح انقلاب اسلامی‌ دانست و افزود: انقلاب اسلامی‌ یك انبساط روشن فكری است كه در اثر بیان آزاد افكار و اندیشه‌ها ظهور و تجلی پیدا كرده است. اما یك عده می‌خواهند فضای سنگین روانی درست كنند كه كسانی كه می‌خواهند اندیشه خود را ارائه كنند احساس كنند با هزینه‌های سنگینی روبه‌رو خواهند شد.
 
عماد افروغ گفت: درحالی كه مقام معظم رهبری می‌فرمایند این انقلاب بدون نام امام(ره) در هیچ جای جهان شناخته شده نیست، می‌بینیم كه عده‌ای چه راحت، بی‌پروا و گستاخانه به خود این اجازه را می‌دهند كه نسبت به بیت حضرت امام(ره) و تلویحا به خود امام(ره) هتك حرمت كنند.


به گفته این نماینده مجلس، یكی دیگر از دلایل بروز این تهمت‌ها می‌تواند برخورد دوگانه اصحاب قدرت باشد بدین معنا كه اگر این تهمت‌ها در جهت منافع آن‌ها بود آن‌ها از آن یا حمایت یا در برابر آن سكوت می‌كنند، اما اگر مغایر منافع آن‌ها بود بلافاصله انواع برخورد‌ها و شكایت‌ها و فیلترینگ‌ها را شاهد خواهیم بود. 

افروغ برخورد دوگانه اصحاب قدرت را نقض غرض دانست و افزود: مردم شریف ایران، جمهوری اسلامی‌ را برای استقرار عدالت تشكیل داده‌اند، اما وقتی اصحاب قدرت برخورد دوگانه كنند، این امر با عدالت كیفری، كه طی آن همه در برابر قانون مساوی‌اند، مغایرت دارد. 

نماینده مردم تهران درمجلس، عدم برخورد قاطع محاكم قضایی را از دیگر علل بروز فضای توهین و تخریب عنوان و خاطرنشان كرد: محاكم قضایی باید بدون هیچ شائبه و شبهه‌ای وارد عمل شوند و اجازه ندهند احدی در كار آن‌ها دخالت كند و محكم و استوار با قضایا برخورد كنند.
 
به گفته وی، اگر همان ابتدا با برخی از این سایت‌های هتاك و برخی از قلم به دستان مزدور و غیراخلاقی و بی‌توجه به مبانی ارزشی انقلاب اسلامی‌ برخورد می‌كردند، كار به اینجا نمی‌كشید. 

وی افزود: نمی‌توانیم نادیده بگیریم كه مرحوم آیت‌الله توسلی به خاطر حساسیت‌هایی كه از خود نشان داد و به خاطر نگرانی‌هایی كه داشت، دچار استرس شد و جان به جان آفرین تقدیم كرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۸:۲۱ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۸
0
0
تمام اينها كه خودش افترا به ديگران است !!!!!!!!!!!!!
و ديگران را متهم كردن به اينكه قدرت طلب هستند و دين را خرج خود مي كنند !!!!!
ها ها ها ها ها
ناشناس
|
-
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۸
0
0
جناب آقاي افروغ!ما شما را يك متفكر مي دانيم و از اين رفتارهاي توام با بي تقوايي سياسيون دلگير و غمگين هستيم.مگر مولاي ما كسي نيست كه ارزش حكومت از عطسه بز برايش كمتر بود(مگر براي احقاق حق).ما را چه شده است؟آيا واقعا قدرت اينقدر شيرين است كه براي رسيدن به آن هر عملي توجيه پذير باشد.اميد ما براي اصلاحات اخلاقي جامعه به امثال شماست.دامنتان را از آلودگي دور باد.خداوند همه را هدايت كند.
ناشناس
|
-
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۸
0
0
عقلا ميگويند دوصد گفته چون نيم كردار نيست استاد افروغ شما براي رخت بر بستن اين حرفها چه كردهايد . عزيز برادر همش شد حرف من بشما راي دادم كه استين بالا بمالي كار بكني ولي گويا شما تازه بلندگو گير اوردهاي از هر دري و در هر ميداني سخن سرايي مي نمايي........
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین