اسموتی نوعی نوشیدنی است که از مخلوط میوه و سبزیجات تازه با یخ، آب و مواد شیرین کننده مانند عسل یا شکر تهیه میشود. تفاوت اسموتی با آب میوه این است که اسموتی دارای بافت میوه است و آبکی نیست.
در فصل تابستان و با گرم شدن هوا آب بدن به خاطر تعریق زیاد کاهش پیدا میکند. در این حالت خوردن نوشیدنیهای خنک و آبدار برای رفع عطش و کمبود آب بدن بسیار مفید است.
اسموتی به دلیل بافت میوهای که دارد، بسیار مغذی است و علاوهبر نوشیدنی یک میان وعده کامل هم محسوب میشود. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه یک اسموتی میوهای جذاب، رنگارنگ و بسیار متفاوت را با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.
مواد لازم برای تهیه اسموتی میوهای
انبه: ۲ عدد
موز: ۲ عدد
هندوانه متوسط: ا عدد
آب هنداونه: ۱ پیمانه
آب انبه: ۲ پیمانه
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به انبه
انبه میوه گرمسیری از خانواده بادام هندی است که سرشار بتاکاروتن، ویتامین A، C، E، B، پتاسیم، سلنیوم، فسفر، روی، اسید فولیک و مواد معدنی است. برای خرید یک انبه خوب، رسیده و شیرین باید به پوست آن توجه کنید. انبه خوب وشیرین باید پوست یکنواختی داشته باشد و وقتی آن را فشار بدهید، نرم باشد. اگر روی پوست انبه دانههای سبز تیره را مشاهده کردید، به این معناست که انبه خوب نرسیده و هنوز کال است. برای نگهداری طولانی مدت انبه در منزل باید آن را لای روزنامه یا کاغذ بپیچید و سپس داخل یک کیسه فریزر بگذارید و بدون اینکه در کیسه را ببندید، آن را داخل یخچال بگذارید. توجه داشته باشید که هرگز انبه را در کنار میوههای دیگر قرار ندهید.
نکات مربوط به هندوانه
بهتر است هندوانهای که برای تهیه اسموتی انتخاب میکنید، شیرین و آبدار باشد. برای تشخیص یک هندوانه شیرین و رسیده راههای متفاوتی وجود دارد. یکی از راههای تشخیص هندوانه خوب توجه به دم یا همان ساقهای است که به هندوانه متصل است. اگر این دم خشک باشد؛ یعنی هندوانه رسیده است و اگر سبز و تازه باشد؛ یعنی هندوانه به صورت نارس چیده شده است. راه بعدی که پر کاربردتر است، روش ضربه زدن به هندوانه است. در این روش باید هندوانه را روی یک دست بگیرید و به گوشتان نزدیک کنید.
سپس با دست دیگر به پوست هندوانه ضربه بزنید. اگر صدایی که شنیدید، بم و خفه بود؛ یعنی هندوانه نارس است یا بیش از حد رسیده و پوک است. در صورتی که بعد از ضربه زدن به هندوانه ارتشعات ضربه را در تمام بافت هندوانه احساس کردید، به این معناست که هندوانه ترد و آبدار است.
طرز تهیه اسموتی میوهای
هندوانه را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت از آن را روی میز کار بگذارید و با استفاده از اسکوپ بزرگ یا یک قاشق غذا خوری همه هندوانه را از پوست جدا کنید و داخل ظرف بریزید. تخمهای هندوانه را جدا کنید و سپس ظرف محتوی هندوانه را داخل فریزر بگذارید تا به مدت ۲ ساعت بماند و یخ بزند. نیم دیگر هندوانه را هم به همین ترتیب خالی کنید و داخل آبمیوهگیری بریزید تا آب صاف هندوانه از آن خارج شود؛ سپس آب هندوانه را توی پیمانه بریزید و آن را داخل یخچال بگذارید. در مرحله بعد موز و انبه را پوست کنید، برش بزنید و داخل ظرف بریزید. ظرف محتوی انبه و موز را هم مانند ظرف هندوانه داخل فریزر بگذارید تا ۲ ساعت بماند.
سعی کنید تکههای موز و انبه را روی هم نریزید و جدا جدا کف ظرف بچینید تا بهتر یخ بزند. آب انبه را داخل قالبهای کوچک و مربعی یخ بریزید و داخل فریزر بگذارید تا تقریبا نیمبند شود. بعد از دو ساعت ظرف هندوانه را از فریزر بیرون بیاورید و هندوانههای یخی را داخل پارچ مخلوطکن یا میکسر بریزید. آب هندوانه را از یخچال بیرون بیاورید و به پارچ مخلوطکن اضافه کنید. سپس مخلوطکن را حدود یک دقیقه و با دور کم بزنید. سپس پارچ را از روی دستگاه بردارید و مخلوط هندوانه و آب آن را داخل لیوانهای مخصوص سرو اسموتی بریزید. سعی کنید لیوانهای بلند و شکمدار را برای این کار انتخاب کنید. لیوانها را تا نیمه پر کنید و داخل یخچال بگذارید.
در مرحله آخر انبه، موز و آب انبه را از فریزر بیرون بیاورید و همه را داخل پارچ مخلوطکن بریزید و حدود یک دقیقه با دور متوسط بزنید. سپس لیوانها را از یخچال خارج کنید و مخلوط انبه، موز و آب انبه را خیلی آرام روی مخلوط هندوانه بریزید تا جایی که لیوان پر شود. در این مرحله اسموتی میوهای دو رنگ شما آماده است. برای تزیین لیوان اسموتی میتوانید برشی از هندوانه یا انبه را کنار لیوان اسموتی بگذارید و نوش جان کنید.
توجه داشته باشید که این اسموتی به خاطر داشتن موز، انبه و هندوانه به خودی خود شیرین است و شیرینی طبیعی میوه را دارد. اگر ذائقه شما طعم شیرینتری را میطلبد، میتوانید در حین مخلوط کردن میوهها در مخلوطکن، مقدار کمی شکر به آن اضافه کنید.