عهدیه مرادی کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار کرد: گاهی به دلایل زیادی مثل مشغله کاری، فرصت کافی برای تهیه روزانه غذا وجود ندارد و به ناچار حجم زیادی غذا برای دو یا چند وعده تهیه و آن را فریز میکنیم.
او ادامه داد: غذای مانده یعنی غذایی که بعد از مصرف مقدار اضافی آن در یخچال نگهداری میشود، از نظر کیفیت و ارزش غذایی قابل مقایسه با غذایی که تازه و بعد از پخت مصرف میشود، نیست.
کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه مصرف غذای مانده ممکن است باعث ایجاد مسمومیت شود، افزود: در این زمینه توجه به رعایت نکاتی ضرورت دارد.
او گفت: غذای پخته شده به هیچ وجه نباید بیشتر از ۲ ساعت بیرون از یخچال بماند، زیرا فرصتی برای رشد میکروارگانیسمها فراهم میشود.
مرادی تصریح کرد: نان یکی از خوراکیهایی است که توصیه میشود بعد از تهیه و سرد کردن، به سرعت فریز شود تا از بیات شدن آن جلوگیری شود.
کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: حتی اگر برای زمان کوتاهی میخواهیم غذا را در یخچال نگهداری کنیم، تاکید میشود آن را در ظرفهای دردار قرار دهیم تا احتمال آلودگی را به کمترین میزان برسانیم.
او اضافه کرد: اگر غذا بیشتر از ۲ روز در یخچال باقی بماند، ممکن است در طعم و بوی آن تغییر محسوس نباشد، اما احتمال آلوده بودن آن بالاست که ممکن است بعد از مصرف باعث علائم گوارشی مثل اسهال، دل پیچه و حالت تهوع شود.
مرادی بیان کرد: برای گرم کردن غذایی که از یخچال بیرون آورده ایم، اجازه دهیم غذا کامل گرم شود و حرارت به کل غذا منتقل شود.
او با بیان اینکه از فریز کردن و منجمد کردن برنج خودداری کنید، ادامه داد: گوشت خام را نباید بیشتر از ۲ روز در محفظه یخچال نگهداری کرد و باید آن را فریز کنیم.
کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: قبل از قرار دادن غذا در یخچال اجازه دهیم غذا از داغی بیفتد، سپس به سرعت آن را در یخچال قرار دهیم.
او گفت: مواد غذایی مثل ماهی و میگو فسادپذیری بیشتری دارند و باید در خرید و سپس نگهداری آنها در یخچال دقت بیشتری شود.
مرادی با بیان اینکه غذاهای دریایی نباید بیشتر از یک یا ۲ روز در یخچال نگهداری شوند، اضافه کرد: غذایی که در ترکیباتش سس مایونز به کار رفته شده را نباید مدت زمان زیادی در یخچال نگهداری کرد.
او بیان کرد: به طور کلی لازم است به خاطر داشته باشیم هر گروه از مواد غذایی شرایط نگهداری خاص خود را دارد.