حمید رمضانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه این بیماری در دام علایم خاصی ندارد اما در انسانها بروز میکند و باعث مرگ آنها میشود، اظهارکرد: این بیماری در اصل توسط کنهها منتقل میشود و دامداران، چوپانها، دامپزشکها، قصابها و کسانی که با دام زنده و گوشت تازه سروکار دارند، در معرض ابتلای این بیماری قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه در آستانه فرارسیدن عید قربان قرار داریم، تاکیدکرد: شهروندان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو از ذبح دام در منازل، کوچه و خیابان خودداری کنند چراکه سلامت جامعه را به خطر می اندازند.
رمضانی با اشاره به اینکه تماس با خون و بافتهای دام آلوده یکی از علل انتقال این بیماری به انسان است، افزود: شهروندان قربانی کردن دامهای خود را در کشتارگاهها انجام دهند.
وی با بیان اینکه ویروس عامل بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو است، ادامه داد: این ویروس نسبت به حرارت ۶۰ درجه سانتیگراد در ۳۰ دقیقه و PH کمتر از شش حساس است.
رمضانی تصریح کرد: کشتارگاه صنعتی بجنورد، یکی از کشتارگاههای پیشرو در رعایت حداقل زمان گذراندن دوره پیشسرد به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت است.
وی گفت: گذراندن این دوره پیشسرد سبب ایجاد صلابت ناشی در لاشه دام کشتار شده و کاهش PH نیز سبب از بین رفتن ویروس بیماری کریمه کنگو میشود.
رمضانی تاکیدکرد: کشتار دام باید در کشتارگاه صورت گیرد زیرا کشتارگاهها ضریب اطمینان یک فرآورده خام دامی را برای مصرفکننده تضمین میکنند.
وی با اشاره به اینکه خون جاری شده در معابر عمومی علاوه بر مخاطرات زیست محیطی موجب تجمع حشرات و انتقال بیماریها میشود، ادامه داد: با کشتار دام خارج از کشتارگاهها ممکن است خونگیری ناقص انجام شود و ماندگاری و کیفیت گوشت پایین آید.
این مقام مسئول تصریح کرد: علاوه بر آن شهروندان برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری گوشتهای ممهور به مهر دامپزشکی که در مراکز مجاز به فروش میرسند را خریداری کنند.
وی با بیان اینکه مبارزه با انگلهای خارجی تنها راه مبارزه با این بیماری است بیان کرد: اداره کل دامپزشکی خراسانشمالی برای مبارزه با این بیماری، طرح سمپاشی دام را در دستور کار دارد.
مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی ادامه داد: از سوی دیگر شهروندان دام مورد نیاز خود برای عید قربان را از مراکزی که بازرسان دامپزشکی بر روی آن نظارت دارند خریداری کنند تا از سلامت دام خود اطمینان داشته باشند.