آفتابنیوز : آفتاب: مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده های لبنی پاستوریزه ایران گفت: هزینه های تولید فرآورده های لبنی هم اکنون نسبت به دو ماه اخیر 10 درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 40 درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده های لبنی پاستوریزه ایران با اشاره به افزایش 50 تا 60 درصدی قیمت شیرخام در سالجاری، بیان کرد: مابه التفاوت افزایش شیر خام از سوی واحدهای صنایع فرآوری به عنوان ضررو زیان پرداخت می شود در حالیکه قیمت فرآورده های نهایی در بازار مصرف از 6 ماه گذشته تاکنون ثابت بوده است.
وی اظهارداشت: درحال حاضرهر کیلو شیرخام به قیمت 430 تومان دراختیار کارخانجات فرآورده های لبنی قرار می گیرد در حالیکه محصولات تولیدی 40 تا 50 تومان پایین ترازقیمت خرید شیرخام، روانه بازار مصرف می شوند.
ظفری افزود: پرداخت مابه التفاوت قیمت شیر خام از سوی واحدهای فرآوری کننده محصولات لبنی سبب می شود در سال آینده تولید شیر کاهش یابد و این امر در نهایت بازار فرآورده های لبنی را آشفته می کند؛ لذا مشکلات واحدهای فرآوری به صورت شفاف بارها به دولت ارائه شده است.
وی حل مشکلات صنایع فرآوری را مستلزم دادن یارانه به نهاده های دامی، مهار قیمت شیرخام به منظور حاکم شدن عرضه و تقاضا بر بازار تولیدات لبنی و یا اعطای یارانه به دهکهای پایین درآمدی عنوان کرد.
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده های لبنی پاستوریزه ایران با بیان اینکه عرضه و تقاضا بر بازار فرآورده های لبنی حاکم نیست، افزود: تثبیت قیمت فرآورده های لبنی سبب تعطیلی کارخانجات فرآوری و یا افزایش واردات می شود.
وی تصریح کرد: به منظورایجاد قیمت منطقی برای فرآورده های لبنی باید نهاده های دامی به قیمت مناسب در اختیار دامدار قرار گیرد و از افزایش قیمت شیر خام جلوگیری شود ضمن اینکه با انجام کار کارشناسی با در نظر گرفتن سود برای واحدهای دامی و نیز کارخانجات فرآورده های لبنی، قیمتها تعیین شود.
ظفری افزود: افزایش 40 درصدی هزینه های تولید فرآورده های لبنی در حالیست که قیمت جهانی نفت 80 تا 90 درصد هزینه های بسته بندی تولیدات را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی بیان کرد: در حال حاضر بالغ بر 4 میلیون تن شیر خام جذب صنایع فرآورده های لبنی می شود در حالیکه ظرفیت فرآوری در این واحدها معادل 7 میلیون تن در سال است.