آفتابنیوز : آفتاب: با توجه به فرارسیدن ایام انتخابات مجلس هشتم و ضرورت بررسی کارنامه عملکرد نمایندگان مجلس هفتم به منظور انتخاب آگاهانه افراد، جنبش عدالتخواه دانشجویی اقدام به انتشار بخشی از کارنامه عملکرد نمایندگان مجلس هفتم نموده است.
در این بررسی که به صورت یک بیانیه به خبرگزاری آفتاب ارسال شده است آمده است:
آنچه مبنای استخراج این کارنامه قرار گرفته است، متن مشروح مذاکرات صورت گرفته در مجلس است که در سایت رسمی مجلس شورای اسلامی منتشر شده و در دسترس است.
بدیهی است موارد ذکر شده در این جداول برای ارزیابی نهایی عملکرد یک نماینده اگرچه لازم باشد اما کافی نیست باید اطلاعاتی از جمله کیفیت حضور و عملکرد نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی، هیئتهای تحقیق و تفحص، پیشنهادات و طرحهای ارائه شده توسط نمایندگان و... را نیز به موارد موجود اضافه کرد که البته نیاز به کار گستردهتر و اطلاعات وسیعتری دارد.
در ادامه این بیانیه آمده است:
کارنامه موجود، عملکرد نمایندگان تا انتهای مهرماه سال جاری، یعنی جلسه 367 ام را مورد بررسی قرار داده است.
با توجه به آمارهای موجود بر اساس شاخص غیبت نمایندگان از حضور در صحن علنی، بینظمترین نمایندگان محمدهادی ربانی، احمد توکلی، سیدمجتبی مؤدبپور، شاپور مرحبا، و هوشنگ حمیدی به ترتیب با 45 و 40 و 39 و 38 و 36 جلسه غیبت بودهاند. این در حالیست که تعداد نمایندگان بدون غیبت تا انتهای مهر امسال به حدود سی تن میرسد.
بر اساس شاخص تاخیر نمایندگان در حضور در صحن علنی، بینظمترین نمایندگان به ترتیب قیصر صالحی، سیدقباد مرتضویفارسانی، سیدمحمدجعفر ساداتموسوی، سیدحاجیمحمد موحد، محمدرضا امیرحسنخانی، کاظم جلالی، و حسین فداییآشتیانی با 7218 و 6248 و 4700 و 4189 و 3807 و 3775 و 3678 ساعت تاخیر بودهاند و برخی دیگر از جمله دکتر سبحانی، اکبر اعلمی و حسن کامران کمتر از بیست دقیقه تاخیر داشتهاند.
بر اساس شاخص سوال از وزرا، اکبر اعلمی منتقدترین و پرسشگرترین نماینده مجلس هفتم بوده است که تا مهر امسال، 50 سوال مختلف از وزرا پرسیده است. پس از وی ایرج نديمي، داريوش قمري، موسيالرضا ثروتي و بیژن شهبازخانی به ترتیب با 18 و 14 و 13 و 13 سوال قرار دارند. بر این اساس تنها 170 نماینده تاکنون اقدام به طرح سوال از وزرا نموده اند و بقیه نیز گویا هیچ نقطه ابهامی در این زمیته نداشته اند! از میان سوال کنندگان نیز 74 نماینده تنها یک بار سوال پرسیدهاند.
رکورد مدت زمان ميان اعلام وصول سوال و طرح آن در صحن علنی 240 روز میباشد! همچنین وزارتخانههای کشاورزی، کشور و نیرو با 80 و 70 و 53 سوال بیش از سایر وزارتخانهها مورد پرسش واقع شدهاند. و وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه به ترتیب با 1 و 1 و 5 سوال کمتر از دیگران مورد سوال نمایندگان بوده اند که خود تا اندازهای نشان دهنده حساسیتها و نیز نقاط ابهام نمایندگان میباشد.