آفتابنیوز : آفتاب: مدیر مسئول روزنامه اعتمادملی با تاکید بر اینکه "نتیجه افزایش مشارکت، شکست جریان حاکم خواهد بود"، گفت: مسئولان برگزاری انتخابات بر این اساس نسبت به میزان مشارکت ملت دچار تناقض شدهاند.
دکتر محمد جواد حقشناس، مدیرمسئول روزنامه اعتمادملی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره بندهایی از قانون جدید انتخابات که مربوط به تبلیغات انتخاباتی است و نوع تبلیغات انتخاباتی که این روزها در سطح کشور در جریان است، گفت: متاسفانه به نظر میرسد که تصمیمگیران در این حوزه به نوعی دچار یک روند متناقض شدهاند.
وی توضیح داد: از طرفی برگزارکنندگان انتخابات به خاطر مصالح ملی، افزایش موقعیت جمهوری اسلامی در سطح بینالمللی و منطقهای و ارتقای پرستیژ سیاسی علاقهمند هستند که مشارکت مردم در امر انتخابات بالا باشد و از سوی دیگر به نظر میرسد که بر اساس نظرسنجیهایی که انجام دادهاند به این نتیجه رسیدهاند که افزایش مشارکت موجب رأی آوردن جریان رقیب و منتقد دولت میشود و همین امر برگزار کنندگان انتخابات را درگیر نوع روند پارادوکسیکال کرده است.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی اضافه کرد: ردصلاحیتهای گستردهای که در جریان اصلاحطلبی و احزاب منتقد دولت شکل گرفته و حتی افراد شاخص و ممتاز را با سوابق روشن که در جمهوری اسلامی منشأ آثار و خدمات بسیاری بودهاند و در پایبندیشان به اسلام و جمهوری اسلامی هیچ شکی نیست، با استناد به بندهای یک و دو مربوط به التزام به اسلام و جمهوری اسلامی ردصلاحیت کردهاند، طبیعتا موجبات کاهش مشارکت مردم و کاهش انگیزههای آنها را در امر انتخابات در پی خواهد داشت.
وی افزود: از طرفی دیگر شاهد پروژه عجیبی هستیم که در مجلس هفتم شکل گرفته و آن ایجاد محدودیت در موضوع تبلیغات انتخاباتی است. در هر انتخابات، چهرههای جدیدی یا به صورت مستقل یا با حمایت احزاب طرفدار، وارد میدان رقابت میشوند و انواع قیود و محدودیتهای شکل گرفته که زمینه ارتباط مردم را با این افراد و دیگر کاندیداها قطع کرده است.
حقشناس تاکید کرد: مردم باید بتوانند نامزدهای مختلف انتخابات را شناسایی کرده و بعد از کسب مجموعهای از آگاهیها دست به انتخاب بزنند در حالی که این امکان در شرایط کنونی به حداقل رسیده است.
وی در ادامه اظهار داشت: مردم و کاندیداها در شرایط کنونی با محدودیت زمان مواجه هستند؛ مهلت 7 روزه برای تبلیغات انتخاباتی در کنار کاهش شدید اقلام تبلیغاتی شرایطی را رقم زده که باعث میشود هیچ ارتباط درست و مناسبی بین مردم و نامزدهای انتخاباتی برقرار نشود.
عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی ادامه داد: نتیجه این است که نمایندهای که خودش چهار سال در مجلس بوده و از تمام تریبونهای مختلف در اختیار یک نماینده، همچون رادیو، تلویزیون، مطبوعات و خبرگزاریهای بهرهمند بوده است هیچ مشکلی در شناساندن خود به افکار عمومی نخواهد داشت اما کسی که میخواهد تازه وارد این عرصه شود با فضایی تبعیضآمیز مواجه میشود که مشکلات جدی را در امر عدالت در عرصه تبلیغات انتخاباتی ایجاد میکند.
وی در ادامه با انتقاد از نوع تبلیغات خلاف قانون برخی کاندیداهای سرشناس اصولگرا در روزهای اخیر گفت: از جریانهای عمده اصولگرایان، این روزها بنرهایی با عکسهای بزرگ سه در چهار متر در کوچه و خیابان دیده میشود و این در حالی است که خود همین افراد یا همفکرانشان در مجلس هفتم، قانونی را وضع کردهاند که نصب هرگونه عکس و پوستر را ممنوع اعلام کرده است.