پایگاه خبری آفتاب
۱۴ /خرداد /۱۴۰۵
Thursday 04 June 2026
کد خبر:۷۲۶۳۸۲
۰۹:۰۷
۱۴۰۰/۰۶/۲۱
یک متخصص پوست عنوان کرد

بایدها و نبایدهای مراقبت از پوست در دوران کرونا

بایدها و نبایدهای مراقبت از پوست در دوران کرونا
یک متخصص پوست، مو و زیبایی با بیان اینکه شست و شوی مکرر و استفاده از مواد ضدعفونی کننده باعث تخریب مرطوب کننده های طبیعی پوست می شود، به بیان توصیه‌هایی برای حفظ سلامت پوست پرداخت.
۰۹:۰۷
۱۴۰۰/۰۶/۲۱
به گزارش آفتاب نیوز،

دکتر"فرشید درویش دماوندی" ضمن اشاره به عوارض مختلفی که کرونا در زمینه گوارشی، تنفسی و پوستی دارد، اظهار کرد: این علائم یا به صورت همزمان با سایر علائم و یا قبل از سایر علائم بروز پیدا می‌کند، ضمن اینکه کووید۱۹ ویروسی است که روی سطوح وجود دارد و یکی از راه‌های مراقبت در مقابل این ویروس شستن مکرر دست‌ها و ضدعفونی کردن دست‌هاست.

وی با بیان اینکه به صورت طبیعی در سطح پوست مواد مرطوب کننده‌ وجود دارند که نقش آن‌ها حفظ رطوبت پوست است، گفت: شستشوی مکرر و استفاده از مواد ضدعفونی کننده موجب از بین رفتن و تخریب این مواد می‌شود و سلول‌های پوستی و سطح دفاعی پوست از بین می رود.

این متخصص پوست رعایت نکاتی را برای مراقبت از پوست در شرایط کرونایی ضروری دانست و بیان کرد: استفاده از شوینده‌هایی که فاقد رنگ و بو هستند توصیه می‌شود و بهتر است از شوینده‌های غیر صابونی که PH آن‌ها نزدیک به PH پوست است، استفاده شود. زیرا نداشتن رنگ و بو احتمال ایجاد واکنش‌های آلرژیک در سطح پوست را به حداقل می‌رساند و در نتیجه سطح پوست را تخریب نمی‌کند.

وی تصریح کرد: آب مناسب برای شست و شو آب ولرم است و استفاده از آب خیلی داغ و خیلی سرد می‌تواند تخریب بیشتری برای پوست به دنبال داشته باشد. همچنین بعد از شستشو نیز باید مراقب سطح دست باشیم، به دلیل اینکه اگر خیلی سفت و سخت با حوله‌ها پاک شوند باعث تخریب بیشتر می‌شود؛ بعد از شست و شو باید از کرم مرطوب کننده استفاده تا رطوبت پوست حفظ شود.

درویش دماوندی با اشاره به اینکه مواد ضدعفونی کننده مثل الکل وترکیبات دیگر می‌توانند سطح پوست را تخریب کنند و موجب اگزما و حساسیت پوست شوند، گفت: توصیه می‌شود از مواد ضدعفونی کننده کمتر استفاده و بیشتر شست و شو انجام شود یا از ضدعفونی کننده و اسپری دارای مواد مرطوب کننده و مرغوب استفاده شود.

وی خشکی پوست، قرمزی، خارش، پوسته پوسته شدن، التهاب و عفونت های پوستی را از عوارض استفاده از ضدعفونی کننده ها و شست و شوی مکرر دانست و افزود: استفاده از این مواد بستگی به شرایط کاری افراد دارد و توصیه روزانه مشخصی برای استفاده از آن‌ها وجود ندارد. البته این مواد جایگزین مناسبی برای شست و شو نیستند و شست و شو موثرتر است.

این متخصص پوست و مو در پایان زدن ماسک، دوری از اجتماعات و رعایت فاصله گذاری را در کنترل بیماری کرونا موثر دانست و بیان کرد: در صورتی که شست شو و مواد ضدعفونی کننده در دسترس نبود، حتی الامکان از دست زدن به صورت خودداری کنید.

گزارش خطا
برچسب‌ها:
کرونا پوست پوست و مو
ارسال پیام
captcha