کد خبر: ۷۳۰۶۶
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۸۷ - ۱۵:۴۷
سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد:

پاسخ مثبت ایران به درخواست مذاکره آمریکا

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان از درخواست آمریكایی‌ها برای مذاكرات با ایران بر سر موضوع عراق خبر داد و نیز گفت: هیچ درخواستی از جانب سولانا برای مذاكره با ایران دریافت نشده و سولانا تماسی تلفنی نیز با جلیلی نداشته است.

به گزارش ایسنا، سید محمدعلی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نخستین نشست هفتگی خود با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی در سال 87 تصریح كرد: درخواست مجدد مسوولین آمریكایی را طی یك یادداشت رسمی دریافت كرده‌ایم كه تحت بررسی داریم. حسینی ادامه داد: گفت‌وگوها با آمریكا پیرامون موضوع عراق را با شرایط لازم ادامه می‌دهیم.

وی در عین حال در مورد اظهارات گیتس، وزیر دفاع آمریكا برای مذاكره با ایران اظهار داشت: ما همواره اعلام كرده‌ایم اگر آمریكایی ها گام‌های اساسی و بنیادی بردارند و در سیاست‌هایشان نسبت به ایران كه تاكنون داشته‌اند تغییر دهند این تغییر فرصت جدیدی را ایجاد می كند كه در پرتو آن فرصت می‌توانیم به بازبینی روابط بیندیشیم.

وی در مورد درگیری‌های بصره و اقدام دولت نوری المالكی در این خصوص گفت: این اقدام برای برخورد با گروه‌های مسلح غیرقانونی بوده كه مرتكب جرایم متعددی شده بودند و این اقدام باید مورد حمایت باشد چرا كه منافع ملت عراق و كشورهای منطقه را تامین می كند.

وی ادامه داد: این اقدام به منظور استقرار ثبات در عراق انجام شده و برخورد با این گروه‌ها تفاوت دارد با برخورد با گروه‌های سیاسی و احزاب فعال و حاضر در دولت و پارلمان این كشور.


حسینی در مورد مانور رژیم صهیونیستی در مرزهای جنوب لبنان گفت: این اقدامات تلاش‌های گسترده‌ای برای بازسازی و ترمیم روحیه مسوولین امنیتی، نظامی و سربازان این رژیم است.

حسینی هم چنین در پاسخ به سوالی در مورد مذاكرات بوش و پوتین و تاثیر آن در مواضع روسیه در قبال پرونده هسته‌یی كشورمان گفت: ما تغییر خاصی را در مواضع روس ها مشاهده نمی‌كنیم، چه بعد و چه قبل از برگزاری این مذاكرات طرف روسی تاكیداتی برای حل و فصل مسائل از طریق دیپلماسی داشت كه ما همان‌ها را كماكان از زبان آنها می‌شنویم.

وی گفت: آنچه كه در این مذاكرات مطرح بوده تلاش‌های مستمر آمریكا برای توسعه نفوذ خود در منطقه بوده كه روس‌ها با آن مخالفند چرا كه این مساله باعث ایجاد رقابت تسلیحاتی و مسائل دوران جنگ سرد شود كه روس‌ها نیز با آن مخالفند و آمریكایی ها را از این مساله بر حذر می‌دارند.

وی افزود: كشورهای اروپایی و منطقه باید با سیاست‌های مداخله جویانه و توسعه طلبانه آمریكا مواجه كنند.


حسینی هم چنین مطالب مربوط به سانتریفیوژهای جدید را رد كرد و گفت: این مطلب در گزارش البرادعی مطرح شده كه از آن بازدید داشته‌اند و اگر خبر جدیدی باشد روز سه شنبه اعلام می شود.

وی هم چنین مطالب مربوط به استعفای متكی را تكذیب كرد و اظهار داشت: متكی پر تلاش و پرتوان برای برنامه ریزی سال جدید فعال است و در جلسه اخیر با معاونین تاكید كرد برنامه ریزی‌های صورت گرفته باید با توجه به پیام مقام معظم رهبری برای تلاش در عرصه سیاست خارجی كشور همراه با نوآوری صورت بگیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به گزارش مطرح شده در برخی رسانه‌ها در مورد ترور مغنیه نیز اظهار داشت: گزارش رسمی در مورد ترور مغنیه از سوی مقامات سوری مطرح نشده و آنچه كه می توان به آن استناد كرد گزارشات رسمی سوریه است.

وی ادامه داد: باید اجازه دهیم تحقیقات و پیگیری ها در این خصوص به نتیجه برسد و ما امیدواریم كشورهای عربی و منطقه‌یی دخالتی در این موضوع نداشته باشند.


حسینی از برگزاری اجلاس كمیسیون همكاری‌های مشترك اقتصادی ایران و امارات در روز سه شنبه (20 فروردین ) در تهران خبر داد.

حسینی از دعوت دولت پكن از رییس جمهور كشورمان برای شركت در افتتاحیه المپیك 2008 پكن خبر داد كه هم اكنون جمهوری اسلامی ایران این دعوت را در دست بررسی دارد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار چینی در مورد در اختیار گذاشتن برخی اطلاعات در مورد فعالیت های هسته‌یی ایران از طریق چین در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: سخنگوی وزارت امور خارجه این كشور این مساله را به شدت تكذیب می كند.

حسینی هم چنین با رد عقب نشینی چینی‌ها از مشاركت در پروژه پارس جنوبی گفت: دستگاه دیپلماسی به عنوان دستگاهی كه قدم های اساسی و اولیه را برای تقویت روابط و شكل گیری آن در عرصه های مختلف بر می دارد مطرح است اما در مراحل امضای قراردادهای فنی كارشناسان فنی و حقوقی سازمان مربوطه ابعاد مختلف را بررسی و براساس منافع كشور در مورد امضای قراردادها تصمیم می گیرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین