پایگاه خبری آفتاب
۱۲ /خرداد /۱۴۰۵
Tuesday 02 June 2026
۰۲:۵۰
کد خبر:۷۳۹۲۱۰
۰۹:۲۴
۱۴۰۰/۰۹/۰۳

واکنش روسیه به نمایش نقشه "جهان ترک" اردوغان و باغچلی

واکنش روسیه به نمایش نقشه
سخنگوی کرملین درباره اقدام رئیس جمهور ترکیه و رهبر حزب حرکت ملی این کشور در نمایش نقشه جهان ترک، گفت: مرکز این نقشه در روسیه است و باید آنجا قرار بگیرد.
۰۹:۲۴
۱۴۰۰/۰۹/۰۳
به گزارش خبرگزاری آفتاب،

هفته گذشته «دولت باغچه لی» رهبر حزب حرکت ملی ترکیه در دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور، نقشه‌ای را تحت عنوان نقشه «جهان ترک» به او هدیه کرد.

در این نقشه تمامی قلمروهای کشورهای دیگر که ترک‌زبان هستند یا اقلیت‌های ترک و مسلمان دارند، جزو جهان ترک محسوب شده است.

این اقدام، واکنش‌هایی را در ترکیه و کشورهای دیگر از جمله یونان، چین و روسیه به همراه داشت.

در تازه‌ترین واکنش ها، شامگاه یکشنبه «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در پاسخ به خبرنگاری درباره این اقدام دولت باغچلی و رجب طیب اردوغان گفت: اینکه شرکای ترک ما به فکر اتحاد ترک باشند امری طبیعی است. اما مسئله این است که در مرکز نقشه دنیای ترک، ستاره بزرگ قرمز رنگ نیست. آن ستاره در روسیه است، در آلتای، آن مکان مقدس. من به عنوان یک ترک‌شناس این را می‌گویم.

مدتی پیش در استانبول ترکیه، اعضای نهاد منطقه‌ای موسوم به شورای ترک یا شورای کشورهای ترک‌زبان گرد هم آمدند. سران این شورا، که برای نخستین بار شاهد حضور رئیس جمهور ترکمنستان در مقام عضو ناظر بودند، تصمیم گرفتند نام تشکیلات خود را به «سازمان دولت‌های ترک» (TDT) تغییر دهند.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha