سالاد فتوش یکی از سالادهای خوشمزه و محبوب لبنانی است که در ترکیبات آن از نان پیتا و سبزیجات تازه استفاده میشود.
سالادها یکی از محبوبترین و متنوعترین ترکیبات غذایی در سراسر جهان هستند که بیشتر به عنوان پیش غذا سرو میشوند؛ اما خیلی از آنها به دلیل ترکیباتی که دارند، میتوانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالادها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنیهایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آبلیمو، آبغوره و... تشکیل میشوند که معمولاً به صورت سرد سرو میشوند و ممکن است علاوهبر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آنها اضافه شود که در این صورت ارزش غذاییشان بیشتر میشود و میتوان آنها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
سالاد فتوش یکی از انواع سالادهاست که متعلق به کشور لبنان است و دارای محبوبیت خاصی است. فتوش ترکیبی از سبزیجات تازه است که در آن از نان سرخ شده و یا مرغ پخته شده استفاده میشود. این سالاد به دلیل داشتن نان و سبزیجات تازه یک میان وعده کامل محسوب میشود؛ همچنین برای افرادی که رژیم غذایی دارند و یا برای گیاه خواران یک وعده غذایی کامل است. در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد فتوش همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه سالاد فتوش
نان پیتا: ۲ عدد
آب لیمو ترش: ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: یک چهارم لیوان
رب انار ملس: ۱ قاشق غذاخوری
سماق: ۱ قاشق چایخوری
سیر: ۲ حبه
آب انار: یک چهارم لیوان
دانه انار: یک چهارم لیوان
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
کاهو: ۱ بوته متوسط
خیار: ۲ عدد
گوجه متوسط: ۱ عدد
تربچه: ۲ عدد
نعناع و جعفری تازه: از هرکدام یک چهارم لیوان
ساقه پیازچه: ۵ عدد
نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
نکات مربوط به رب انار
رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه این سالاد سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید.
طرز تهیه سالاد فتوش
ابتدا نان پیتا را با چاقوی تیز یا قیچی خرد کنید. بهتر است نانها را به مربعهای کوچک تقسیم کنید. نانهای خرد شده را داخل یک کاسه بریزید و دو قاشق روغن زیتون به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا نانها با روغن آغشته شوند. کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و تکههای نان را روی سینی بچینید؛ سپس سینی را به مدت ۵ دقیقه در فر گرم با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد بگذارید. (در صورت تمایل میتوانید نان را با روغن زیتون و با حرارت کم سرخ کنید.)
در مرحله بعد رب انار ملس، آب لیمو ترش، سماق، سیر رنده شده، روغن زیتون، آب انار و نمک و فلفل سیاه را داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید. حالا ظرف مورد نظر برای سالاد را آماده کنید. کاهو را پس از شستن و خشک شدن خرد کنید و داخل ظرف سالاد بریزید. گوجه و خیار را به صورت نگینی خرد کنید و روی کاهو بریزید. نعناع، جعفری و حدود ۵ عدد برگ پیازچه را خرد کنید و روی سالاد بریزید. تربچه را هم خرد کنید و روی بقیه مواد بریزید. در آخر دانههای انار را روی سالاد بپاشید. کمی از سس را روی سالاد بریزید و نانهای ترد شده را روی ظرف سالاد بچینید و باقی مانده سس را روی آنها بریزید. سالاد فتوش خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.