باقلوای سه رنگ قزوین که به نام باقلوای پرچمی قزوین هم شناخته میشود، مهمترین و پرطرفدارترین سوغات قزوین است. از آنجایی که تنوع مزه در باقلوای پرچمی قزوین بیشتر از باقلوای یزد، اصفهان و شیراز است، میتوان گفت یک شیرینی بیهمتاست. در باقلوای پرچمی قزوین از پودر قند، مغز پسته، مغز بادام، زعفران، گلاب، هل و آرد استفاده میشود.
در صورتی که بخواهید باقلوای ۵ رنگ داشته باشید میتوانید از کم و زیاد کردن مقدار زعفران برای داشتن دو لایه به رنگ زرد و نارنجی استفاده کنید و از کاکائو برای تهیه یک لایه رنگی اضافه دیگر در باقلوا کمک بگیرید.
مواد لازم خمیر باقلوا پرچمی قزوین
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
آب گرم ۲ قاشق غذاخوری
روغن جامد آب شده ۱ قاشق سوپخوری
آرد الک شده ۱ پیمانه
مواد لازم داخل باقلوا پرچمی
پودر بادام ۵ پیمانه
پودر پسته ۳ پیمانه
پودر قند ۵ پیمانه
زعفران حل شده ۳ قاشق غذاخوری
پودر هل ۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم شربت باقلوا پرچمی
آب ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
گلاب دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه باقلوای سه رنگ قزوین
برای تهیه شربت باقلوای سه رنگ قزوین تمام مواد را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا قوام بیاید. برای تست قوام آمدن شربت باقلوا مقداری از شربت را بین دو انگشت شصت و سبابه بگذارید و دو انگشت را از هم دور و نزدیک کنید اگر شربت کش آمد یعنی قوام آمده است.
برای تهیه مواد میانی باقلوای سه رنگ قزوین پودر قند و هل را مخلوط کنید.
نیمی از پودر بادام را با زعفران مخلوط کنید.
پودر قند و هل مخلوط شده را به سه قسمت تقسیم نموده و در ظرفهای جداگانه با پودر پسته، پودر بادام سفید و پودر بادام زعفرانی مخلوط کنید.
برای تهیه خمیر باقلوای سه رنگ قزوین، آب و روغن و گلاب را مخلوط کنید، آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیری نرم و لطیف درست شود.
خمیر را در کیسه فریزر به مدت ۲ ساعت در دمای محیط بگذارید استراحت کند.
خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و روی سطح کار را پلاستیک بیندازید و خمیر را با وردنه صاف کنید تا مثل نان لواش نازک شود.
سینی فر مورد نظر را با روغن مایع چرب کنید و خمیر نازک را کف قالب پهن کنید.
مخلوط پودر بادام زعفرانی را روی خمیر بریزید و صاف کنید و خوب بکوبید.
مخلوط پودر بادام سفید را روی لایه زعفرانی بریزید و خوب بکوبید تا صاف شود.
پودر پسته را روی مواد بریزید و صاف کنید و خوب بکوبید تا منسجم شود.
با یک قلم مو روی لایه پسته، گلاب بزنید تا کمی نمناک شود.
لایه دوم خمیر را که با وردنه باز کردهاید روی لایه پسته بگذارید و با دست کمی فشار دهید تا به سطح مواد بچسبد.
با پشت چاقو روی خمیر را به شکلی که میخواهید بعدا برش بزنیم خط میاندازیم.
باقلوای سه رنگ قزوینی را به مدت ۳۰ – ۳۵ دقیقه در فر ۱۷۵ درجه بگذارید تا خمیرش طلایی شود.
باقلوا را از فر درآورید و شربت قوام آمده که سرد شده است را رویش بریزید و صبر کنید تا باقلوا کاملا سرد شود و شربت به خوردش رود سپس برش بزنید.
باقلوای سه رنگ قزوینی شما آماده است امیدواریم از خوردن آن لذت ببرید.