در کنار مزه و طعم فوق العاده آن، سرشار از خاصیت و مواد مغذی میباشد. از خواص پسته میتوان به فیبر بالایی که دارد اشاره کرد و همچنین به درمان زخم معده و همچنین تقویت و سلامت معده است و مصرف آن میتواند روند هضم غذا را بهبود ببخشد.
پسته تنظیم کننده و کنترل کننده میکروبی دستگاه گوارش میباشد و دستگاه گوارش را بهبود میدهد. پسته خام را میتوان به روشهای مختلف مزه دار کرد و یکی از این روشها شور کردن پسته میباشد.
مواد لازم برای تهیه پسته شور خانگی
پسته خام ۱ کیلو
نمک به میزان لازم
طرز تهیه پسته شور بازاری با پسته خام در فر
مرحله اول: شور کردن پسته خام با تفت دادن
ابتدا در ظرف مناسب مقداری آب بریزید و سپس اندازه ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری نمک را داخل آب بریزید و باهم مخلوط کنید و هم بزنید تا آب و نمک باهم مخلوط شوند. سپس در قابلمه بزرگ و مناسب، پستههای خام را بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید و به طور مداوم هم بزنید تا پستهها تغییر رنگ بدهند و کمی طلایی شوند. بعد از این که پستهها تفت خوردند. آب نمک از قبل درست شده را به داخل قابلمه بریزید و بگذارید با آب نمک مزه دار شود. روی حرارت نگهدارید تا آب اضافی آن بخار شود. بعد از تمام شدن آب قابلمه پستههای شور شما آماده میباشد. شعله را خاموش کنید و داخل پارچه تمیز پهن کنید و اجازه دهید رطوبت اضافی پسته کشیده شود. سپس میتوانید داخل ظرف سرو کنید.
مرحله دوم: شور کردن پسته خام با خیس کردن
ابتدا پستهها را به مدت ۲ ساعت داخل آب بریزید تا خیس خورده شود. بعد از این مدت از صافی رد کنید تا آب اضافه آن کشیده شود. سپس پستهها را در قابلمه مناسب و بزرگ قرار دهید و به مقدار دلخواه یا ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری نمک را به قابلمه اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا نمک به همه قسمتهای پسته نفوذ کند و همه قسمتها مزه دار شوند.
سپس حرارت را با شعله ملایم قرار دهید و اجازه دهید که پستهها با نمک تفت داده شوند و کمی پخته و طلایی شود و رطوبت اضافی پستهها کشیده شود. دقت کنید در همه مراحل پستهها را به طور مداوم هم بزنید. بعد از تغییر رنگ دادن زیر شعله را خاموش کنید و پستهها را روی پارچه تمیز پهن کنید تا رطوبت اضافی پسته گرفته شود. سپس میتوانید پستهها را سرو کنید.
مرحله سوم: شور کردن پسته خام با فر
ابتدا از شب قبل در یک کاسه بزرگ آب را به همراه نمک بریزید و پستهها را داخل آب نمک قرار دهید و هم بزنید تا همه قسمتهای پسته مزه دار شود. سپس اجازه دهید یک شب تا صبح داخل آب نمک قرار بگیرد. سپس همه مواد را از صافی رد کنید تا آب اضافی آن خارج شود.
فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم شود. سپس سینی فر را خارج کنید و پستهها را داخل سینی بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا داخل فر باقی بماند و در این مدت هر دقیقه هم بزنید تا همه طرف پستهها پخته شوند. بعد از این مدت فر را خاموش کنید و پستهها را روی پارچه سفید بریزید در معرض هوای خانه قرار دهید تا رطوبت اضافی ان از بین برود. پسته شور شما آماده است.
نکات کلیدی برای تهیه پسته شور بو داده در فر و تابه
میتوانید از طعم دهندههای مختلف مانند گلپر یا آبلیمو و آبغوره در پسته استفاده کنید.
در صورت داشتن رطوبت میتوانید انها را در پارچه تمیز در معرض هوای آزاد قرار دهید.
مقدار اضافه کردن نمک به میزان دلخواه میباشد.
منبع: پارسی دی