دکتر بهزاد غضنفری پور از فوت ۴۳ نفر در استان کرمانشاه بر اثر استفاده از "قرص برنج" در ۱۰ ماهه ابتدای امسال خبر داد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۹ نفر افزایش داشته است. متاسفانه افرادی که این قرص را مصرف میکنند مرگ زجرآوری را تجربه میکنند، چرا که تا آخرین لحظه مرگ به هوش هستند.
غضنفری پور با اشاره به وجود دو نوع قرص برنج در بازار گفت: یکی از انواع قرص برنج ترکیبی از فسفید آلومینیم است که همان قرص برنج اصلی و خطرناک است و دیگری قرص برنج گیاهی است که قرص سیر هم نامیده میشود و بی خطر است.
این متخصص پزشکی قانونی گفت: مصرف یک هشتم قرص برنج اصلی که ترکیب فسفید آلومینیم است هم میتواند کشنده باشد و با مصرف این قرص عملا فرد شانسی برای زندگی ندارد. بلافاصله بعد از مصرف این قرص فرد دچار حالت تهوع و استفراغ و دل درد شده و ظرف کمتر از یک ساعت از پا در میآید.
این متخصص پزشکی قانونی گفت: تنها زمانی فرد برای زندگی دوباره شانس دارد که در همان لحظات اولیه قرص با استفراغ بیرون بیاید، وگرنه مرگ او حتمی است. با مصرف این قرص گاز فسفین در معده افراد آزاد میشود که این گاز بلافاصله از دیواره معده جذب خون شده و بعد از ورود به سلولهای بدن سوخت و ساز آنها را متوقف میکند.
غضنفری پور گفت: یکی از اندامهایی که توقف سوخت و ساز آن خطرآفرین میشود، قلب است و عمده افرادی که قرص برنج مصرف میکنند معمولا به علت شوک قلبی جان خود را از دست میدهند. متاسفانه علی رغم منع فروش و عرضه قرص برنج باز هم شاهد فروش آن در سطح بازار هستیم.