این شیرینی همچنین به خاطر داشتن آرد نخود در ترکیباتش بسیار نرم و لطیف است. در این مطلب طرز تهیه شیرینی سه آرد همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به طبخ این شیرینی خوشمزه در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی سه آرد
آرد نخود: ۳۰۰ گرم
آرد سفید شیرینی: ۵۰ گرم
آرد برنج: ۱۵۰ گرم
پودر قند: ۲۰۰ گرم
روغن جامد یا روغن مخصوص شیرینی: ۲۵۰ گرم
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
وانیل: نوک قاشق چایخوری
شکلات تختهای برای تزیین: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به پودر قند
پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشتکوب بکوبید و سپس الک کنید.
نکات مربوط به روغن
برای تهیه شیرینی آردی بهتر است از روغنهای مخصوص شیرینی آردی استفاده کنید که به صورت حلبی در فروشگاههای فروش روغن موجود است و چربی آنها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی استفاده کنید. توجه داشته باشید که هرگز از روغنهای صاف قنادی که در لوازم قنادیها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی میشوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمیکنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی استفاده کنید.
نکات مربوط به هل
برای تهیه شیرینی حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسبتر است.
طرز تهیه شیرینی سه آرد
۱ ـ ابتدا روغن را روی شعله کم اجاق گاز بگذارید تا آب شود. وقتی روغن ولرم شد، آن را داخل یک کاسه مناسب بریزید و وانیل و هل را به آن اضافه کنید.
۲ ـ در مرحله بعد پودر قند را کم کم به روغن اضافه کنید و با دست یا همزن دستی خوب هم بزنید تا پودر قند در روغن حل شود.
۳ ـ در این مرحله مخلوط سه آرد شیرینی، آرد برنج و آرد نخود را که از قبل یک بار الک کردهاید، کم کم و طی سه مرحله به مخلوط پودر قند و روغن اضافه کنید. با دست همزمان هم بزنید تا آرد با روغن مخلوط شود. وقتی همه آرد را اضافه کردید، میبینید که خمیر کم کم سفت میشود و این مرحله در تهیه شیرینی بسیار مهم است. سعی کنید با کمک هر دو دست خمیر را به مدت ۵ دقیقه ورز بدهید تا جایی که به دست شما نچسبد و یا حالت پوره پوره نداشته باشد. شکل نهایی خمیر به دست آمده باید منسجم باشد. اگر خمیر به دستتان میچسبید، کمی دیگر آرد به آن اضافه کنید. سپس روی خمیر را با کیسه فریزر بپوشانید و آن را به مدت چهار تا پنج ساعت در محیط آشپزخانه بگذارید تا استراحت کند.
۴ ـ بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، آن را توی کاسه بریزید و دوباره چند دقیقه ورز بدهید. حالا میتوانید خمیر را روی یک سینی پهن کنید و با قالبهای مخصوص شیرینیهای ریز قالب بزنید یا اینکه از خمیر به اندازه گردو بردارید و کف دستتان گرد کنید؛ سپس با یک چیز گرد وسط آ ن را فشار بدهید تا حفره کوچکی درست شود. شیرینیهای قالب زده را داخل سینی فر و به فاصله از هم بچینید و سینی را در فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار بدهید تا شیرینی بپزد.
۵ ـ وقتی شیرینی پخت و سینی را از فر خارج کردید، آن را در یک جای خنک بگذارید و تا زمانی که شیرینیها کاملا سرد نشدهاند، به آنها دست نزنید؛ چون ممکن است توی دستتان له شوند. وقتی شیرینیها کاملا خنک شدند، با کمی شکلات تختهای آب شده روی آنها را به دلخواه تزیین کنید. نوش جان.
۶ ـ این مقدار از مواد حدود نیم کیلو شیرینی سه آرد به شما میدهد. در صورتی که قصد دارید میزان بیشتری از این شیرینی را تهیه کنید، مواد را به نسبتی که گفته شده است، دو برابر کنید.