محمد قنبری در خصوص بهداشت ذبح دام اظهار کرد: ذبح دام اصولاً باید در کشتارگاه باشد، اما بنابه شرایط عرفی اشخاص تمایل دارند تا خود ذبح دام را انجام دهند که برای حفظ سلامت و خود و دیگران از سلامت دام باید مطمئن شد و حتما مراکز هم مورد تایید سازمان دامپزشکی خرید کرد.
وی ادامه داد: خود فرد ذبح کننده هم باید لباس کار مناسب داشته باشد و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کند و در کشتارگاهها هم کف و دیوار باید قابل شستشو بوده و سرامیک باشند و فاضلاب تولیدی هم به صورت بهداشتی دفع شود و بعد از ذبح در قطعه قطعه کردن آن هم باید بهداشت را رعایت کرد.
وی افزود: یک سری از بیماران بهداشتی مشترک میان انسان و دام است که نمونهی آن تب کریمه کنگو بوده و تاکنون ۴۵ نفر در کشور مبتلا و سه نفر هم فوت کرده است که در حیوانات آلوده وجود دارد؛ لذا از مراکز مورد تایید سازمان دامپزشکی خرید کرده و موارد بهداشتی در استفاده از گوشت را هم رعایت کنید.
قنبری خاطرنشان کرد: ذبح کننده و دامهایی که از سلامت آنها مطمئن نیستید، دوری کنید و دامهایی که ذبح آنها توسط اشخاص انجام میشود، دقت شود تا پروتکلهای بهداشتی رعایت شود.
وی یا اشاره به روند صعودی مبتلایان به ویروس کرونا در کشور، یادآور شد: پروتکلهای بهداشتی را در هنگام ذبح دام و دورهمیها باید رعایت کنید چراکه ویروس کرونا هم به روبه افزایش بوده و همچنان باید از ماسک استفاده کرد.
وی در پایان تاکید کرد: باید از تجمعات خودداری شده و در مراسمات از ماسک استفاده شود و در استقبال حجاج از تماس نزدیک خودداری کرده و در فضاهای بسته از تهویه مناسب هم استفاده کرد.