کد خبر: ۷۹۰۵۲
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۸۷ - ۲۰:۵۹
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی خواستار شد:

فرهنگ قانون‌مداری به جای قانون گریزی ترویج شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار سخنگوی قوه قضاییه بر ترویج فرهنگ قانون‌مداری به جای قانون گریزی در کشور تاکید کرد و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه نرم‌افزاری در سیستم قضایی را از اقدامات مهم قوه قضاییه برشمرد. 

به گزارش سرویس حقوقی آفتاب، آیت الله هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: «استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه نرم افزاری در سیستم قضایی کشور و سایر مواردی که در چشم انداز و سیاست‌های کلان مجمع در بخش قضایی به تصویب رسید، علاوه بر تاکید بر ترویج فرهنگ قانون‌مداری به جای قانون‌گریزی در کشور، جلوگیری از ابهام و کلی‌گویی را نیز همراه خواهد داشت».

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «این اقدامات همچنین موجب رفع ابهامات قانونی در برخی جرایم، کیفیت، سرعت و دقت در رسیدگی و جلوگیری از تکرار طرح دعاوی می‌شود».

هاشمی رفسنجانی اقدامات به عمل آمده در قوه قضاییه در اجرای سیاست‌های کلی را مثبت ارزیابی و دسترسی مردم به اطلاعات کامل پرونده‌های خود را گامی در راستای عدالت دانست و بر گسترش و توسعه آن تاکید کرد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار امیدواری کرد با اجرای این سیاست‌ها به‌ویژه در زمینه اصلاح ساختار قضایی، از انشاء رای‌های مختلف در یک پرونده، سرگردانی مراجعین و اعلام نتایج طولانی پرونده ها جلوگیری می‌شود.

بر اساس گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ابتدای این دیدار «علیرضا جمشیدی» معاون حقوقی، توسعه قضایی و سخنگوی قوه قضاییه گزارش از عملکرد این قوه در راستای تحقق اهداف چشم انداز و سیاست‌های کلان مجمع در امور قضایی ارایه کرد.

جمشیدی همچنین گزارشی درباره لایحه اصلاح تشکیلات قضایی، احیای دادسراها، شوراهای حل اختلاف، دادگاههای سیار در مناطق روستایی و اصلاح ساختار نظام قضایی را ارایه کرد.

معاون حقوقی و توسعه قضایی قوه قضاییه در خصوص اصلاح ساختار و تشکیلات قضایی، به اتصال شعب دادسراهای سراسر کشور به شبکه الکترونیکی اشاره کرد و گفت: «تاکنون 22 مرکز استان به این شبکه الکترونیکی مجهز شده‌اند».

وی پیشگیری از جرایم و تخلفات اداری را از دیگر مزایای استفاده از این سیستم نام برد و اظهار داشت: «در این سیستم مراجعان به دادسراها با مراجعه به سایت آخرین اطلاعات پرونده خود را مشاهده خواهند کرد که این امر علاوه بر امکان نظارت بیشتر بر پرونده‌ها، از تکرار طرح دعاوی و استعلام از مراجع مختلف جلوگیری به‌عمل خواهد آورد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین