آفتاب: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» از این پس بر حریم هوایی گرجستان نظارت میکند.
به گزارش سرویس بین الملل آفتاب، یکی از مسئولان ناتو مدعی شد که از این پس این سازمان می تواند بی آنکه تشکیلاتی نظامی در منطقه گرجستان داشته باشد، بر حریم هوایی این کشور نظارت نماید.
در این حال یکی از مقامات ناتو گفت: «مذاکرات درباره ایجاد این سامانه نظارت هوایی مشترک، پیش از آغاز بحران گرجستان انجام شده بود، اما آغاز به کار آن در هفته جاری و پس از تنش های اخیر در منطقه صورت گرفته است».
این مقام ارشد همچنین اظهار داشت: «گرچه رادارهای دفاع هوایی گرجستان ساخت روسیه هستند، اما کارشناسان فنی ناتو راههایی برای هماهنگ کردن آنها به سامانه نظارت هوایی ناتو یافتهاند. این ترتیبات در حال حاضر هواپیماهای آواکس ناتو را در بر نمیگیرد».
درعین حال برخی منابع رسمی ناتو گفتند: «به تازگی پیشنهادهایی برای پرواز آواکس های ناتو بر فراز منطقه تحت بررسی بوده است».
آگاهان بر این باورند که این اقدامات ار سوی مسکو تحریک آمیز ارزیابی خواهد شد.
همچنین به گفته یکی از مسئولان ناتو، آمریکا در قالب بخش دیگری از تلاش هایش برای ایجاد روابط نظامی نزدیک تر با گرجستان، درحال برنامه ریزی برای ایجاد صندوقی است که اعضای ناتو کمک های خود به نیروی نظامی گرجستان را به آن واریز کنند».