بهنام رستمی با بیان اینکه در بین ایرانیان خرید مرغ به دلیل پایین بودن قیمت نسبت به گوسفند زنده و گوساله متقاضی بیشتری دارد، اظهار کرد: میتوان با بو کردن مرغ و مشاهده پوست و سطح آن از سالم یا ناسالم بودن آن آگاه شد.
وی با بیان اینکه گوشت مرغ سالم دارای بویی طبیعی بوده و اگر فاسد باشد بوی مشابه بوی گوگرد را میدهد، افزود: این بوی بد به دلیل جمع شدن باکتریهای خطرناک بر روی پوست مرغ بوده و ممکن است به دلیل نگه داشتن مرغ در دمای بد، همچنین دارای بستهبندی ضعیفی باشد. تیره بودن یا رنگ پریدگی در گوشت نشانه فساد است و مرغی که سالم باشد رنگ صورتی ران، سفتی و برجسته بودن سینه مرغ نشانهای از سلامت مرغ خواهد بود.
وی با بیان اینکه بیشترین قسمتهایی که در مرغ فاسد ممکن است بو دهد، در بخش زیر شکم و بالها است، اضافه کرد: اگر مشاهده کردید که بخش عضلات یا سینه مرغ تحلیل رفته است نشانه فاسد بودن مرغ یا ابتلای مرغ به بیماریهای عفونی یا انگلی است. رنگ تیره گوشت مرغ میتواند به دلیل نگهداری در دمای نامناسب باشد و در صورتی که از رنگ تیره به سبز تغییر کند نباید به هیچ عنوان مصرف شود.
رستمی ابراز کرد: هر چه مقدار باکتری بیشتری بر روی لایه بیرونی مرغ پخش شده باشد، میتواند باعث شود که سطح مرغ لیز یا همان لزج مانند باشد. مسلماً چنین مرغی که دارای عضلات درهم شکسته یا لزج باشد، فاسد است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ماهیچههای اسکلتی به رنگ سفید مایل به صورتی و دارای رشد لازم و کافی باشد، بیان کرد: ماهیچهها باید فاقد هر گونه تغییر رنگ، خونمردگی و آثار تورمی و دارای سفتی و قوام طبیعی باشد.
وی با اشاره به اینکه چربی به رنگ زرد روشن بوده، به صورت یکنواخت بدن را پوشانده و بدون هرگونه بوی غیرطبیعی است، تصریح کرد: هیچگونه آثار شکستگی و یا انحنای غیرطبیعی و غیرعادی در استخوانهای اسکلتی بدن نباید مشاهده شود.
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه زنجان، با اشاره به اینکه از راهها و نشانههای سالم یا فاسد بودن گوشت مرغ دقت به پوست مرغ است، خاطرنشان کرد: در صورتی که پوست مرغ صاف، یکدست، بدون ورم و بدون خونمردگی باشد، گوشت مرغ سالم است و اگر متوجه چروک یا پارگی در پوست مرغ شدید، میتوانید مطمئن شوید که مرغ فاسد است. وجود لکههای سفید بر روی پوست به دلیل یخ زدن آب زیر پوست مرغ است که میتوان مصرف آن را بدون مشکل دانست.