امروزه انسانها بیش از هر زمان دیگری میتوانند از انواع مختلف مواد غذایی بهرهمند شوند، اما غالباً به دلیل تغذیه نامناسب به عوارض ناشی از آن مبتلا میشوند و به ناچار برای درمان آن به داروهای شیمیایی روی میآورند؛ داروهایی که عوارض جانبی آنها از جنبههای مثبت آن بیشتر است؛ لذا در این مواقع گیاهان دارویی به کمک ما میآیند و هرچند اثری درمانی آرام و کندتری دارند، اما بیش از داروهای ترکیبی مصنوعی قابل اعتماد هستند و بیماری را از درون تحت تأثیر قرار میدهند.
البته باید در نظر داشت که برای درمان برخی بیماریها باید درد را درمان کرد که در این گونه مواقع باید داروهای شیمیایی را به صورت قرص یا تزریق با نظر پزشک استفاده شود و سپس برای پیشگیری و حفظ تندرستی و درمان اساسی نارساییهای مزمن دستگاههای بدن میتوان از گیاهان دارویی مورد نظر استفاده کرد؛ لذا نظر به اینکه گیاهان دارویی در حالتهای مختلف (عرق گیری، عصاره گیری و جوشانده) دارای خواص یکسانی نیستند برای رسیدن به نتیجه مطلوب و مؤثر از آنها باید به نوع، میزان و نحوه تجویز آن توجه کرد تا بتوان بیشترین اثر را از کمترین میزان آن برد.
عرق اسطوخودوس (طبیعت گرم)
تقویت کننده اعصاب، معالج برونشیت و زکام، پایین آورنده تب، نیرو بخش، ضد تشنج و صرع، درمان بیماریهای عصبی، از بین برنده سموم روده و معده
نحوه استفاده: روزی سه مرتبه و هر وعده نصف استکان
عرق چهل گیاه (طبیعت گرم)
تقویت معده، رافع دل دردهای ناشی از سردی مزاج و دل پیچه، هضم غذا را آسان میکند.
نحوه استفاده: پس از هر غذا نصف استکان
عرق خارشتر (طبیعت سرد)
دافع سنگهای کلیه و مثانه، شست و شو دهنده کلیهها، مفید جهت سیاه سرفه، سلامتی کلیهها و معده
نحوه استفاده: قبل از هر غذا نصف استکان
عرق دارچین (طبیعت گرم)
تقویت معده، مقوی قوه باء، تقویت عمومی بدن، تقویت اعصاب، از بین بردن بوی بد دهان، ضد سرفههای مرطوب، از بین برنده وحشت و خفقان و ترس
نحوه استفاده: پس از هر غذا نصف استکان
عرق زنیان (طبیعت گرم)
ضد عفونی کننده، مقوی معده، ضد نفخ، قارچ و انگل، ضد اسهال، دافع رطوبات بدن و معده، نافع جهت اعتیاد و مضرات آن
نحوه استفاده: پس از هر غذا نصف استکان