پایگاه خبری آفتاب
۲۸ /خرداد /۱۴۰۵
Thursday 18 June 2026
کد خبر:۷۹۵۸۴۳
۱۹:۳۶
۱۴۰۱/۰۶/۳۰
تجمعاتی که خیلی زود رنگ و بوی خشونت گرفت

ویژگی اعتراضات اخیر؛ فیلم‌هایی که یک ملت را شوکه کرد| چرا این همه خشونت؟

ویژگی اعتراضات اخیر؛ فیلم‌هایی که یک ملت را شوکه کرد| چرا این همه خشونت؟
در ساعات پایانی روزهای اخیر در برخی نقاط کشور شاهد تجمعات اعتراضی بودیم. تجمعاتی که خیلی زود رنگ و بوی خشونت گرفت.
۱۹:۳۶
۱۴۰۱/۰۶/۳۰
به گزارش آفتاب نیوز،

خبرگزاری ایسنا در تحلیل اعتراضات اخیر بعد از مرگ تلخ مهسا امینی، نوشته است: در سال‌های اخیر در موضوعاتی نظیر گرانی بنزین و سقوط هواپیمای اوکراینی شاهد تجمعات اعتراضی در سطح کشور بودیم، اما تجمعات روز‌های اخیر از نظر گستره و نوع اعتراضات با تجارب سال‌های اخیر تفاوت‌های جدی دارد. در اعتراضات آبان ۹۸ توزیع مراکز حضور معترضین در اکثر شهر‌های کوچک و بزرگ به چشم میخورد، اما در روز‌های اخیر اعتراضات به شهر‌های بزرگ و مراکز استان محدود مانده است.

از سوی دیگر در تهران هم مدل توزیع جمعیت به اعتراضات سیاسی شباهت دارد و بجای آنکه در سطح شهر پخش گسترده شود در برخی مراکز اصلی شهر تمرکز دارد؛ نقاطی که معمولا به طور سنتی کانون تشکیل اعتراضات سیاسی بوده است.

اما تفاوت محدود به گستره توزیع نیست، در میزان خشونت نیز شاهد نوع جدیدی از ساختارشکنی و بروز خشم هستیم. تصاویر منتشر شده در فضای مجازی از رفتار‌های خارج از عرف در میان معترضان حکایت دارد به نحوی که در برخی شهر‌ها فیلم‌های منتشر شده از آتش زدن آمبولانس‌های اورژانس (در فیلم کامل این حادثه ماموران پلیس توسط معترضان از آمبولانس پیاده می‌شوند). مشاهده شده است، حتی فراتر از این در یکی از فیلم‌های منتشر شده شاهد آتش زدن یکی از نیرو‌های پلیس در مشهد بودیم. این تصاویر با واکنش‌های گسترده در فضای مجازی منتشر شده و بسیاری از حامیان مهسا امینی از این تصاویر متاثر شدند.

پیگیری‌های ایسنا نشان می‌دهد که در روز‌های گذشته ۱۲ آمبولانس در سطح کشور مورد حمله معترضین قرار گرفته و از چرخه خدمات رسانی خارج شده است همچنین خسارت‌هایی به اموال عمومی و بانک‌ها در سطح شهر وارد شده است.

اما تلخ‌ترین بخش ماجرا فیلم حمله معترضین به زنی چادری در خیابان بود که چادر از سر او کشیده و مورد ضرب و شتم قرار دادند. این فیلم درحالی منتشر شد که اساسا این اعتراضات برای دفاع از مهسا امینی به عنوان «دختر ایران» شکل گرفته بود و شعار «زن زندگی آزادی» اصلی‌ترین شعار روز‌های اخیر بوده است.

البته فیلم‌های وایرال شده در فضای مجازی محدود به خشونت معترضین نیست در فیلمی شاهد رفتار‌های تند پلیس با عابرین و معترضین بودیم. در فیلمی دیگر شاهد باتوم زدن بی دلیل به عابرین هستیم و نیرو‌های پلیس در واکنش به حرف‌های عابرین با خشونت رفتار می‌کنند. هرچند که این میزان از خشونت پلیس با آتش زدن نیرو‌های پلیس و آتش زدن آمبولانس‌های حامل مصدومان قابل قیاس نیست، اما انتشار این فیلم‌ها به تندتر شدن فضا و بازتولید خشم و ناآرامی کمک می‌کند.

در روز‌های ابتدایی وقوع حادثه تلخ مهسا امینی رسانه‌های مستقل توانستند نماینده خوبی برای پوشش مطالبات مردم باشند و انتقادات به فرایند‌های هزینه ساز را منعکس کنند، اما با شروع اعتراضات خشن و تبدیل مطالبات مردمی به شورش‌های خیابانی فضای کشور از پیگیری مطالبات عبور کرده و به ناچار فضا برای پیگیری مطالبات رسانه‌ای و چهره‌های سیاسی محدود می‌شود.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha
پیام های شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۱
وقتی که شما شلوغش میکنه، امثال خاتمی بیانیه میده که...، معلومه جامعه رو احساساتی میکنین و کار به خشونت کشیده میشه.
پاسخ
Mohsen
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۱
یکی از دلایل خشونت این هست که تلویزیون ایران حتی اقرار به این نمی کنه مردم اعتراض دارند و هیچ امیدی به عدالت ندارند. عمق اعتراضات مردم گرسنگی است با هر جرقه ای می ریزن تو خیابان. و اگر اعتراض برای اتفاق که به خشونت کشیده نمیشه. بعضی ها هم با پاچه خوری و رانت غنی هستند نمی خواهند بفهمن.
پاسخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۱
درسته رفتار معترضان خوب نیست ولی بعضاً دیده شده رفتار پلیس ضد شورش هم درشان نظام اسلامی نیست عزیزی قسم میخورد خانمی کنار خیابان ایستاده بود مأمور با لقد به سینه اش زد وپرتش تو پیاده رو
پاسخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۱
خشم مردم که مدت هاست امکان بروز ان در هیچ جایی وجود ندارد امروز ازاد شده است .
ناشناس
موقع انقلاب هم همین بود؟
جانباز جنگ
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۱
دروغ اندازه دارد، باز دروغ
پاسخ
ناشناس
Thailand
۰۵:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۱
اینها نتیجه فشار اقتصادی دولت بر مردم است.
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۱
رفتار ...پلیس با مردم رو نمیبینی آفتابه نیوز؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۱
نوشتن چنین جمله ای اشتباه است:
این پایان اصلاحات در ایران بود همان طور که وحشی گری منافقین در دهه ۶۰ پایان آن ها در ایران بود
پاسخ
ناشناس
United States of America
۲۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۰
خجالت نمیکشی این حجم ...رو نشر میدی
با آمبولانس بازداشتی جابجا میکنن و نیروی ویژه
مردم رو احمق فرض کردین....حرف مردم رو بشوید...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۰
با کاهش التهابات و روشن شدن مقصر نبودن پلیس آفتاب در حال تطهیر خودش است.
پاسخ
nnnn
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۰
آمبولانس ها مصدومان رو می بردند؟؟؟
خیلی بی ...
استفاده نظامی از آمبولانس حتی در جنگ غیرقانونی است!!!
اگر ...ندارید راستش را بگید برای دروغگودست نزنید
ناشناس
Canada
۲۱:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۰
شما در فیلم ها تیراندازی مستقیم با سلاح کمری و بالاتر را ندید؟
پاسخ
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۰
پلیسی که در آمبولانس مخفی می شود تا...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۰
این پایان اصلاحات در ایران بود همان طور که وحشی گری منافقین در دهه ۶۰ پایان آن ها در ایران بود
ناشناس
این موضوع چه ربطی به اصلاحات و اصولگرا دارد
ناشناس
چه ربطی به اصلاحات داره چرا همه چیز را میخاد سیاسی کنید حادثه تلخ اجتماعی فوت یه دختر معصوم را به سیاست ربط میدی تا ماست مالی بشه
ناشناس
با اين رويه ...
منتظر بدتر از اين هم باشيد.