این سبزی تیره رنگ منبع غنی از مواد معدنی، ویتامینها و سایر ریزمغذیها است و میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. مواد مغذی موجود در اسفناج منجر به تقویت تعادل در سالمندان میشود و برای بهبود عملکرد شناختی نیز مفید است.
شما میتوانید این سبزی را بنا به ۷ دلیل سالم، روزانه به رژیم غذایی تان اضافه کنید:
بهبود سطح حافظه: اسفناج در لیست غذاهایی قرار دارد که مصرف آنها منجر به تقویت حافظه میشود. اسفناج سرشار از اسید فولیک، ویتامین ب ۶، ویتامینهای سی و آ و آنتی اکسیدانهای مختلف است که به بهبود عملکرد شناختی کمک میکنند. همچنین پتاسیم موجود در این سبزی منجر به افزایش جریان خون در مغز میشود و تمرکز را به بالاترین سطح میرساند.
تقویت سلامت بینایی: اسفناج منبع خوبی از بتاکاروتن، لوتئین و زانتان است که خواص آنتی اکسیدانی دارند. کاروتنوئیدها و ویتامین سی موجود در اسفناج از صدمات حاصل از رادیکالهای آزاد بر روی شبکیه چشم جلوگیری میکند. در واقع مصرف اسفناج راهی برای پیشگیری از مشکلات بینایی در سنین پیری است.
بهبود وضعیت ماهیچه ها: برای بهبود وضعیت ماهیچهها هر ۷ روز هفته را اسفناج بخورید. اسفناج حاوی یک عنصر به نام C ۰-Q ۱۰۲است که خواص آنتی اکسیدانی ان منجر به تقویت ماهیچهها میشود. هم چنین کلسیم موجود در اسفناج، عضلات را ریلکس میکند تا از گرفتگی آنها حین ورزش بکاهد. به علاوه داشتن مقدار بالایی آهن در این گیاه، نقش مهمی در عضله سازی دارد.
مبارزه با پوکی استخوان: اسفناج منبع خوبی از ویتامین کا است. این ویتامین به خوبی شناخته نشده و یکی از اثرات آن این است که به بدن کمک میکند تا کلسیم را در استخوانها حفظ کند. کلسیم، فسفر، پتاسیم، روی و سلنیوم املاحی هستند که به مقدار زیاد دراسفناج وجود دارند و میتوانند علاوه بر تاثیر مستقیم در استخوان سازی، به سلامت کبد کمک کنند. مصرف اسفناج همچنین علاوه بر پیشگیری از پوکــی استخـوان ممکن است خطر بروز بیماریهای قلبی، سرطان روده بزرگ را نیز کاهش دهد.
بهبود سوخت و ساز بدن: میزان پروتئین موجود در اسفناج قابل توجه است. همچنین هضم این سبزی آسان است و تاثیر بسیار مثبتی بر متابولیسم شما دارد. علاوه بر این، اسفناج سرشار از منیزیم است. منیزیم برای تنظیم قند خون و متابولیسم بدن ضروری به نظر میرسد. مطالعات نشان داده کسانی که بیشترین میزان منیزیم را دریافت میکنند، بسیار کمتر دچار دیابت نوع ۲ میشوند.
جلوگیری از آترواسکلروز: آترواسکلروز ناشی از سخت شدن شریانها است و یکی از بیماریهای خاموش محسوب یم شود. با این حال مصرف روزانه اسفناج به واسطه وجود لوتئین در آن، از بروز این عارضه و در نتیجه حملات قلبی و حوادث مغزی -عروقی جلوگیری میکند. مصرف لوتئین منجر به کاهش کلسترول و چربی در رگهای خونی میشود.
جلوگیری از التهاب: اسفناج غنی از ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. التهاب برای قلب بسیار خطرناک است و شانس ابتلا به نقرس و آرتروز را افزایش میدهد.